Cryptolocker-v3 vírus eltávolítása

Eltávolítási Útmutató - Cryptolocker-v3 vírus

Mi az, hogy Cryptolocker-v3 vírus?

Mi az a Cryptolocker-v3?

A Cryptolocker-v3 egy újabb ransomware (azaz zsarolóvírus), amely a Teslacrypt egy frissített változata. Amint a ransomware a rendszerbe jut, titkosítani kezdi a felhasználó személyes fájljait, többek között a következő kiterjesztéseket: unity3d, .blob, .wma, .avi, .rar, .DayZProfile, .doc, .odb, .asset, ,forge, .cas, .map, .mcgame, .rgss3a, .big, .wotreplay, .xxx, .m3u, .png, .jpeg, .txt, .crt, .x3f, .ai, .eps, .pdf, .lvl, .sis, .gdb. Mielőtt minderről értesítést jelenítene meg, a Cryptolocker-v3 lelassítja a rendszert, összeomlásokat okoz és megakadályozza a fájlokhoz való hozzáférést. Hamarosan megjelenik az értesítés is:

Your files have been safely encrypted on this PC: photos, videos, documents, etc. Click “Show encrypted files” Button to view a complete list of encrypted files and you can personally verify this.

Fontos, hogy a Cryptolocker-v3 vírusnak minden tulajdonsága veszélyes. RSA-2048 kétkulcsos titkosítással kódolja a fájlokat, és 1 bitcoint (körülbelül 95 000 forintot) követel értük. Akármilyen csalódott is a fájlok miatt, nem ajánljuk, hogy fizessen. A fájlokat nem fogják megfelelően visszafejteni, így nem fogja tudni őket megnyitni. A fizetés során ráadásul meg kell adnia banki adatait, amellyel csalók férhetnek bankszámláján tárolt pénzéhez. Több tucat ransomware létezik, ilyenek például a Threat Finder, a FessLeak, a CryptoWall és számos más fertőzés is. Hogy megőrizhesse személyes adatainak biztonságát, készítsen mentéseket a legfontosabb fájlokról, és tartson naprakészen egy megbízható antispyware szoftvert (például a FortectIntego legújabb változatát). A Cryptolocker-v3 értesítését tekintse leckének, amely arra tanítja meg, hogy mindig készüljön fel előre a problémákra.

Cryptolocker-v3 virus

Hogyan juthat a rendszerbe a Cryptolocker-v3?

Nem teljesen egyértelmű, hogy hogyan terjed a Cryptolocker-v3 vírus. Azt azonban tudjuk, hogy általában az ilyen típusú vírusok spam e-maileket és becsapós webes értesítéseket használnak. Elég, ha rákattint egy fertőzött e-mail csatolmányára, vagy megnyit egy becsapós értesítést, és a Cryptolocker-v3 vírus aktiváló link máris betöltődik. Ezt követően fájlokat hoz létre: %UserProfile%\Start Menu\Programs\Startup\chkntfs.exe, %UserProfile%\Application Data\chkntfs.dat, %Temp%\[1-2 ALPHA-NUMERIC CHARACTERS].tmp, valamint regisztrációs bejegyzéseket is: C:\WINDOWS\system32\Cryptolocker-v3. A fájlok titkosítása után megjeleníti az értesítést, amellyel megpróbálja rábeszélni az áldozatot a fizetésre. Ahhoz, hogy ezt elkerülhesse, fontos, hogy ne látogasson kétes weboldalakat, és ne nyisson meg ismeretlen feladóktól származó e-maileket és csatolmányokat. Még ha látszólag fontos dokumentumokról van szó, akkor is ellenőrizze a levelet – hacsak nem szeretne búcsút inteni dokumentumainak, képeinek, videóinak és így tovább. Kerülje a gyanús linkeket és a webes felugró ablakokat is, mert ezek a tartalmak szintén gyakran kártékony fájlokat rejtenek. Ha személyes adatait már titkosította a Cryptolocker-v3, mielőbb cselekednie kell. Útmutatónkat követve azonnal távolítsa el a Cryptolocker-v3 vírust.

Hogyan távolítható el az Cryptolocker-v3?

Hogy elkerülhesse az adatvesztést, mindenképpen még időben (vírusfertőzés előtt) biztonsági másolatot kell készítenie fájljairól. Ha USB-s tárolót, CD-t, DVD-t, vagy esetleg felhős tárhelyet használ, nem fog nagy gondot okozni egy esetleges ransomware-támadás. A fájlokat megpróbálhatja visszafejteni az R-studio és a Photorec programokkal. Azt azonban NEM ajánljuk, hogy fizessen a vírus készítőinek, mert pénzét és érzékeny személyes adatait is a kezükbe adná. A Cryptolocker-v3 vírus eltávolításához az alábbi lépések követését ajánljuk.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Cryptolocker-v3 vírus

Cryptolocker-v3 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Cryptolocker-v3 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Cryptolocker-v3) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Cryptolocker-v3 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Cryptolocker-v3 elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Cryptolocker-v3, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken