Cryptolocker3 vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - Cryptolocker3 vírus

Mi az, hogy Cryptolocker3 ransomware vírus?

Cryptolocker3 – egy újabb CryptoLocker-imposztor?

A Cryptolocker3 vírus egy crypto-ransomware vírus, amely a hírhedt CryptoLocker vírusnak adja ki magát. Habár a vírus eredeti változata már régen felszívódott, más paraziták még persze felvehetik a nevét. A Cryptolocker3 malware is egy ilyen másolat, amely nemrég bukkant fel az interneten. Az eredetileg angol nyelvű felhasználókat célzó ransomware mostanra a világ bármely számítógépét megtámadhatja. Szerencsére egyelőre nem nevezhető elterjedt vírusnak, még van idő védekezni a bejutás ellen. A számítógép biztonságának megerősítése érdekében telepítsen antivírus szoftvert, például: FortectIntego. Ezt a Cryptolocker3 eltávolításához is használhatja, ha a vírus már bejutott. Ha a rendszer még nem fertőzött, készítsen biztonsági mentéseket a személyes fájlokról, és tárolja őket külső adathordozón.

Image of the CryptoLocker3 ransomware virus

A Cryptolocker3 támadása a számítógép regisztrációs adatbázisának módosításával indul, amely egy zárképernyő megjelenítéséhez szükséges. A számítógép minden bekapcsolásakor megjelenő zárképernyő hasonlít az eredeti CryptoLocker által használtra, célja is teljesen ugyanaz. Megakadályozza, hogy az áldozat használhassa a számítógépet, valamint üzenetként is funkcionál, amely leírja a történteket és azt is, hogy hogyan oldható meg a probléma. Az önmagukat „staffttt” néven említő hackercsapat 0,5 bitcoint követel az adatok visszafejtéséhez szükséges kulcsért, amellyel állításuk szerint visszaállíthatók az RSA-2048 algoritmussal megnyithatatlanná tett fájlok. A rendkívül komplex algoritmus .cryptolocker-re módosítja az érintett fájlok kiterjesztését, így azok egyértelműen azonosíthatók. A ransomware a legtöbb népszerű fájltípust titkosítja, így nem meglepő, hogy sokan beleegyeznek a váltságdíj kifizetésébe. Ezt azonban egyáltalán nem ajánlott megtennie. Inkább mielőbb távolítsa el a Cryptolocker3-at, és ne támogassa a hackerek garázdálkodását. A gyakorlat azt mutatja, hogy a támadók által kínált visszafejtő kulcs gyakran haszontalan, így az áldozatok nemcsak fájljaikat veszíthetik el, hanem pénzüket is.

Hogyan fertőzheti meg a számítógépet a ransomware?

Elődjéhez hasonlóan a Cryptolocker3 is több módszerrel juthat be. Gyakran álcázzák szoftverfrissítésnek, vagy más programok mellékleteként is beérkezhet. A legvalószínűbb azonban az, hogy a CryptoLocker3 fejlesztői spam formájában juttatják a számítógépre. Ez az egyik leghatékonyabb terjesztési módja olyan hírhedt fertőzéseknek is, mint a Locky vírus és a CryptoWall. A ransomware fejlesztőinek részéről ráadásul nem sok mindent igényel. Csak egy hihető e-mailt kell készíteniük, amelyhez csatolhatják a fontosnak látszó, de vírust rejtő dokumentumot – ezután csak várniuk kell. Legyen nagyon óvatos a beérkező levelekkel!

Mi a legjobb módja a CryptoLocker3 eltávolításának?

A Cryptolocker3 eltávolítását illetően nem sok lehetőség közül választhatunk. A vírusról még nem sokat tudunk, kiszámíthatatlannak kell tekintenünk. A kézi eltávolítás tehát többet árthat, mint használhat. Jobb, ha automatikus módszert választ, azaz egy megbízható antivírus szoftvert. Előfordulhat, hogy kézi lépésekre is szükség lesz a Cryptolocker3 vírus megfelelő eltávolításához. Az alábbi útmutató segítségével hatástalaníthatja a vírust, ezt követően pedig gond nélkül el is távolíthatja.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Cryptolocker3 vírus

Cryptolocker3 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

A Cryptolocker3 vírus teljesen blokkolhatja az antivírus programok rendszervizsgálatait. Ha az ön számítógépén is ez történt, kövesse az alábbi lépéseket.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Cryptolocker3 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Cryptolocker3) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Cryptolocker3 eltávolítása ezzel: System Restore

Ha a Cryptolocker3 megakadályozza az antivírus programok futását, végezze el az alábbi lépéseket, amelyekkel hatástalaníthatja a vírus ezen funkcióját.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Cryptolocker3 elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Cryptolocker3 eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Cryptolocker3 által titkosított fájlok visszaállítását:

Megbízható a Data Recovery Pro?

Ha automatikus adatmentő megoldást keres, a Data Recovery Pro kiváló választás. A használat részletes lépéseit lentebb találja.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Cryptolocker3 zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Hogyan használható a Windows Előző verziók funkciója?

A Windows Előző verziók funkciója egy beépített lehetőség, amellyel túljárhat a vírus eszén, és a legfontosabb fájlokat a visszafejtő kulcs megvásárlása nélkül is megmentheti. A használat lépéseit lentebb találja.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Adatvisszaállítási lehetőségek a ShadowExplorerrel

A ShadowExplorer a rendszer árnyékmásolatai alapján képes visszaállítani a fájlokat. Ha a vírus nem törölte az árnyékmásolatokat, próbálkozzon meg a programmal!

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Cryptolocker3, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken