CryptoWall 3.0 vírus eltávolítása (egyszerű eltávolítási útmutató) - 2015. júl frissítése

Eltávolítási Útmutató - CryptoWall 3.0 vírus

Mi az, hogy CryptoWall 3.0 vírus?

Mi az a CryptoWall 3.0?

A CryptoWall 3.0 egy veszélyes ransomware vírus, amely komoly problémákhoz vezethet. Könnyedén letilthatja a hozzáférést a számítógépen tárolt fájlokhoz, hogy a visszaállításért váltságdíjat követelhessen. Ha el szeretné kerülni ezeket a problémákat, meg kell próbálnia elkerülni magát a CryptoWall 3.0 vírust, valamint a korábbi verzióit is, például: Cryptowall, Cryptolocker, CTB Locker. Ellenkező esetben fontos dokumentumoktól, fotóktól, videóktól és egyéb fájloktól eshet el.

Mikor a fenti vírusok valamelyike a rendszerbe jut, azonnal átvizsgálja a tárolt fájlokat és bizonyos kiterjesztéseket titkosít. A CryptoWall 3.0 vírus a következő kiterjesztésekre vadászik – többek között: 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx. A fájlok észlelése után a vírus azonnal titkosítja is őket. Ezt az AES CVC 256-bites titkosítási algoritmussal végzi, ami azt jelenti, hogy a fájlok visszakódolásához egy egyedi visszafejtési kulcs szükséges. Ezt követően a CryptoWall óriási riasztást jelenít meg, amelyben tájékoztatja az áldozatot, hogy hogyan kaphatja vissza a fájlokat. Jellemzően Tor webböngészőt kell telepíteni és egy adott weboldalt kell megnyitni, ahol 500 dolláros váltságdíj kifizetésével kapható meg a visszafejtési kulcs. Ha azonban a fizetés nem történik meg 7 napon belül, a váltságdíj 1000 dollárra növekszik. Mi arra szeretnénk kérni, hogy NE fizesse ki a váltságdíjat, mert semmi sem garantálja, hogy ezután visszaadják a fájlokat. Mostanában a ransomware-ek a legelterjedtebb vírusok, ezért sok szoftverfejlesztő próbál valamilyen megoldást kínálni a problémára. Ha a CryptoWall 3.0 ransomware megjelent számítógépén, mielőbb futtasson teljes rendszervizsgálatot a FortectIntego legújabb változatával, hogy a vírus a lehető legkevesebb fájlhoz férjen hozzá. A már titkosított fájlokat a következő programokkal próbálhatja meg visszaállítani: R-Studio, Photorec.

CryptoWall 3.0 virus

Hogyan juthat a rendszerbe a CryptoWall 3.0?

Ha el szeretné kerülni a ransomware-eket, például a CryptoWall 3.0-át, megelőző lépéseket kell tennie. Először is, gondoskodjon naprakész és elismert antispyware programról. Ne feledje el a rendszeres frissítést, különben az újabb kártevők gond nélkül a rendszerbe juthatnak. Fontos továbbá elkerülni a félrevezető e-maileket. Ha egy e-mail gyanúsnak tűnik, például helyesírási vagy nyelvtani hibákkal van tele, és a feladót sem ismeri, törölje a levelet. Ha nagyon nem biztos a dologban, esetleg megpróbálhatja felvenni a kapcsolatot a feladóval… Legyen óvatos, mert rengeteg fertőző linket vagy letöltést terjesztő e-mail kering az interneten. Ha a CryptoWall 3.0 a rendszerbe jut, pár percig vizsgálja a fájlrendszert, majd letiltja a lényeges fájlokat és váltságdíjat kezd követelni. Kérjük, hogy NE fizesse ki, mert ez csak további problémákkal járhat, például a csalók kezébe adhatja bankkártyája adatait. Ha az ön számítógépét is megfertőzte a CryptoWall 3.0 ransomware, az alábbi útmutatót kövesse:

Hogyan távolítható el a CryptoWall 3.0 vírus?

Ha jelenleg az ön monitorán is óriási figyelmeztetés látszik, amely arról tájékoztat, hogy a fájlokat ransomware tiltotta le és fizetnie kell a visszaállításért, a számítógépe vírusos. Ahhoz, hogy eltávolíthassa a CryptoWall 3.0 vírust, át kell vizsgálnia a rendszert egy naprakész antispyware programmal és el kell távolítania a kártékony fájlokat. Ha vissza szeretné kapni a hozzáférést fájljaihoz, keresse elő a biztonsági mentéseket, vagy ha nem készített ilyesmit, próbálkozzon a következő programokkal:R-StudioésPhotorec. Nemrégiben a Kaspersky Lab is előállt egy visszafejtő alkalmazással, így kipróbálhatja aKaspesky Ransomware Decryptorlegújabb változatát is. Kérjük, hogy NE fizesse ki a követelést, mert nem biztos, hogy megkapja a fájlok visszaállításához szükséges kódot.

Érdemes elgondolkodni a CryptoWallhoz hasonló vírusok elkerülésén. Ehhez használhatja a fent említett programokat, de ne feledkezzen meg a biztonsági mentések immunitásáról. Másolja a fájlokat külső merevlemezre, CD-kre, DVD-kre, vagy válasszon valamilyen online tárhelyet, például a Google Drive-ot, a Dropbox-ot vagy a Flickr-t. A biztonsági mentésekről többet is megtudhat a következő bejegyzésben: Miért van szükség biztonsági mentésre, és milyen lehetőségek vannak?

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK)

Kérdés: Múlt héten megkaptam a CryptoWall 3.0 ransomware vírust. Úgy tűnik, hogy a C-n kívül minden meghajtó megfertőződött. Van más lehetőségem is a váltságdíj visszafizetésén kívül, amivel visszaszerezhetném a fájljaimat?

Válasz: A legrosszabb választás a váltságdíj kifizetése. Ez olyan, mintha egyenesen a csalók kezébe nyomnád a pénzedet. A folyamat során ráadásul meg kell adnod a bankkártyád adatait és más személyes adatokat is. A követelés kifizetése helyett tehát inkább távolítsd el a CryptoWall 3.0 vírust a számítógépedről és használj valamilyen adatvisszaállító programot a fájlok megmentésére. A folyamathoz segítséget nyújt a lenti útmutató.

Kérdés: Néhány nappal ezelőtt elkaptam a Cryptowall vírust. Szerencsére csak egy mappát fertőzött meg, és ebben sem voltak fontos adatok. Természetesen nem fogok fizetni a hackereknek, de arra lennék kíváncsi, hogy elég annyi, hogy eltávolítom a fertőzött mappát?

Válasz: NEM! A ransomware vírusok rendkívül megtévesztőek, és ügyesen arra készítették őket, hogy hosszú időre megbújjanak a rendszer memóriájában, majd váratlanul támadjanak. A titkosított fájlokat tartalmazó mappa ráadásul egyáltalán nem segít. Ha csak ennyit teszel, további fájlok (fotók, dokumentumok, zenék, videók stb.) semmisülhetnek meg. A száz százalékos adatvédelem tehát a CryptoWall 3.0 teljes eltávolítása. A 2-spyware biztonsági szakértői nemrég össze is állítottak egy útmutatót, ami a CryptoWall 3.0 eltávolításában segít. Ezt alább megtalálod.

Kérdés: Hogyan fejthetem vissza a Cryptowall által titkosított fájlokat? Az egész meghajtómat titkosította. Van biztonsági mentésem egy másik meghajtón, de az is fertőzött. Van mód megmenteni a fájlokat, károsodás nélkül?

Válasz: A legfontosabb, amit meg kell jegyezned, hogy nem szabad kifizetni a követelt összeget. Ezzel csak csalók kezébe juttatnád bankkártyád adatait. Sőt, az is erősen kétes, hogy fizetés után egyáltalán kapnál kulcsot a visszafejtéshez. Ha tehát a ransomware bejutott a számítógépedbe, vizsgáld át a rendszert egy megbízható antispyware programmal és próbáld meg visszaállítani az adatokat az R-Studio vagy a Photorec programmal, esetleg valamilyen más adatmentővel. A részleteket lentebb olvashatod.

Kérdés: Tegnap megtámadott a CryptoWall 3.0. Minden mappában megtaláltam a help_decrypt.png .txt .html fájlt és el is távolítottam. A regisztrációs adatbázist is kitakarítottam. Mégsem tudom megnyitni az .xls, .pdf, .doc stb. fájlokat. Mi a gond? Most kaptam el először ransomware-t, de biztos, hogy egy fillért sem fogok fizetni nekik! Kérlek, segítsetek!

Válasz: A CryptoWall 3.0-át manuálisan lehetetlen törölni. Az egyetlen megoldás, hogy teljes rendszervizsgálatot futtatsz egy megbízható és naprakész (!) antispyware-rel. Ha megfelelő programot keresel, ami biztosan megoldja az eltávolítást, válassz a lentebb ajánlott programok közül.

Kérdés: Kérlek, segítsetek visszaszerezni a pénzemet és a fájlokat! Kifizettem nekik az 500 dollárt, de hamis kulcsot kaptam, semmit sem segített. Valahogy vissza tudom szerezni a pénzt? És a fájlokat? Minden teljesen elveszett? Segítség!

Válasz: Nagyon gyakori eset. Ezért mondjuk mindig, hogy nem szabad kifizetni a váltságdíjat. Sajnos valószínűtlen, hogy vissza tudod szerezni a pénzedet. Esetleg felveheted a kapcsolatot a bankoddal, hátha vissza tudják vonni a tranzakciót. Ez azonban biztosan nem fog működni, ha Tor böngészőben fizettél. A titkosított fájlokkal kapcsolatban azonban jó híreink vannak. Az eltávolítás előtt győződj meg arról, hogy eltávolítottad a CryptoWall 3.0 vírust egy megbízható antispyware programmal (az ajánlott programok listáját lentebb láthatod). Ezt követően telepíts egy jó adatvisszaállító programot és próbáld meg vele megmenteni a fájlokat. Lentebb teljes CryptoWall 3.0 eltávolítási útmutatót találsz.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - CryptoWall 3.0 vírus

CryptoWall 3.0 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: CryptoWall 3.0 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (CryptoWall 3.0) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

CryptoWall 3.0 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden CryptoWall 3.0 elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt CryptoWall 3.0, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken