CTB-Faker vírus eltávolítása (ingyenes útmutató)

Eltávolítási Útmutató - CTB-Faker vírus

Mi az, hogy CTB-Faker zsarolóvírus?

Milyen veszélyt jelent a CTB-Faker vírus?

Míg egyes hackerek teljesen új, elpusztíthatatlan titkosítóvírusokat próbálnak készíteni, mások, például a CTB-Faker vírus készítői sikertelenül próbálkoznak más ransomware-ek lemásolásával. Úgy tűnik, a vírus fejlesztői teljesen amatőrök, még a követelt összeg is kevésnek mondható, mindössze 50 dollár. A fájlok visszafejtése sem jelent túl nagy problémát. Ha az ön számítógépét is megfertőzte a CTB-Faker, ebből a bejegyzésből megtudhatja, hogyan távolíthatja el. Az eltávolítás egyik módját a FortectIntego telepítése jelenti.

A vírust megvizsgálva hamar kiderül, hogy a fejlesztők a hírhedt CTB Locker nyomdokaiba próbálnak lépni. Az eredeti vírus tapasztalt hackerek készítménye, a CTB-Fakernek azonban még lenne hová fejlődnie. A malware egy WinRar SFX fájlként működik. Ha működésbe lép, különböző VBS fájlokat és futtatható állományokat illeszt a C:\ProgramData mappába. A ransomware egyik jellemző tulajdonsága, hogy több hibaüzenetnek látszó értesítést jelenít meg. A vírus része egy WinRar mappa is, amely több kiterjesztésre is hivatkozik. A CTB Faker megkeresi ezeket a kiterjesztéseket, pl. .doc, .png, .jpg, majd áthelyezi őket egy jelszóval védett mappába.

Ezt követően újraindítja a számítógépet. A felhasználók ekkor kapják meg a titkosításról szóló üzenetet. Ez tájékoztatja őket arról, hogy hét napjuk van fizetni. Ha hét napon belül nem fizetnek, a követelt összeg megduplázódik. A csalók bitcoin-címet adnak a fizetéshez: 1NgrUc748vG5HerFoK3Tkkb1bHjS7T2w5J. A pénz elküldése után az áldozatoknak fel kell venniük a kapcsolatot a hackerekkel a [email protected] címen, hogy megkaphassák a visszafejtéshez szükséges kódot. Ezt a kódot a CTB-Faker visszafejtési ablakában kell beírni. Ha a jelszó helyes, a .zip fájl kicsomagolja tartalmát a merevlemezre. Habár 50 dollár nem olyan sok, mégsem szabad fizetnie.

Hogyan juthat a rendszerbe?

Nemcsak a fájlok megmentése, hanem a vírus terjedése is szót érdemel. A nagyobb ransomware-ek kifinomult megtévesztő e-mailekkel és átverésekkel fertőzik meg az internetezőket, a CTB-Faker malware inkább felnőtt tartalmú weboldalakon terjed. Ezek a weboldalak meglehetősen népszerűek, és talán az sem meglepetés, hogy a legtöbb áldozat férfi.

A vírus hamis profilokon keresztül terjed, ezen a potenciális áldozat jelszót talál, amely jelszóval védett sztriptízvideóhoz vezeti – elméletileg. A felhasználó kattint, és zip fájlt tölt le. Ezt követően már csak idő kérdése, hogy a CTB-Faker ransomware titkosítsa a fájlokat. Tanácsunk az, hogy kerülje el az ilyen weboldalakat. Elengedhetetlen egy megbízható antispyware program telepítése is, amely önállóan azonosítani tudja a kártékony fájlokat. A CTB-Faker eltávolítása pedig a következő módon zajlik.

Hogyan távolítható el megfelelően a CTB-Faker?

A fentebb említett malware-eltávolító szoftver nemcsak a malware bejutásának megakadályozásában, hanem eltávolításában is segít. A megfelelő eltávolításhoz a legújabb verziót kell használnia. Ha problémába ütközik a CTB-Faker eltávolítása során, például mert a vírus blokkolja az antivírus szoftvert, kövesse az alábbi eltávolítási útmutatót. A ransomware eltávolítása után hozzákezdhet a fájlok visszaállításhoz. A biztonsági szakértők szerencsére már kiadták a titkosítás jelszavát. Végül pedig fontos, hogy mindig legyen óvatos, ha nem szeretne újabb hasonló fertőzésekkel találkozni.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - CTB-Faker vírus

CTB-Faker eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: CTB-Faker törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (CTB-Faker) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

CTB-Faker eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden CTB-Faker elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt CTB-Faker, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken