CTB Locker vírus eltávolítása (javított útmutató) - 2015 frissítése

Eltávolítási Útmutató - CTB Locker vírus

Mi az, hogy CTB Locker vírus?

A CTB Locker vírus az egyik legújabb ransomware, 2014 július közepén lendült támadásba. Szinte teljesen megegyezik a Cryptowall, Cryptolocker és Cryptorbit vírusokkal. Különösen veszélyes parazitáról van tehát szó, amely titkosítja a fájlokat, a visszaállításukért pedig pénzt követel. Az esetek többségében 120 dollárt kér a fotók, videók, egyebek visszaállításáért, de előfordul, hogy ezt az összeget 24 dollárra cseréli. A követelést bitcoinban kell kifizetni. Ha úgy látja, hogy az ön számítógépét is megfertőzte a CTB Locker vírus, észreveheti, hogy a fájlok elérhetetlenné váltak. A titkosítás után a vírus figyelmeztetést jelenít meg, amelyben leírja a helyzetet és követeli a váltságdíjat. Ha tehát az ön számítógépén is ez történt, haladéktalanul futtasson rendszervizsgálatot egy megbízható antispyware programmal. Minél hamarabb cselekszik, annál több fájlt menthet meg. Sajnos a vírust nehéz észrevenni azelőtt, hogy a fájlokat titkosítani kezdené és megjelenítené az értesítést, ezért használjon naprakész antispyware programot, hogy elkerülhesse a hasonló kártevőket. Mi a FortectIntego legfrissebb változatát ajánljuk.

Hogyan juthat a CTB Locker a számítógépre?

A CTB Locker többnyire félrevezető e-mailekkel terjed. A levelek szólhatnak vásárlások jóváhagyásáról, visszaigazolásokról, stb. A rendszer természetesen azonnal megfertőződik, amint az áldozat rákattint a levelek mellékletére. Fontos emellett odafigyelni a (például Java vagy Flash Player) programfrissítéseket ajánló felugró ablakokra is, ezek szintén terjesztik a CTB Lockert. Mikor a vírus a rendszerbe jut, kikeresi az összes olyan fájlt, amelyek bizonyos kiterjesztéssel rendelkeznek. (Például 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx.) A találatokat ezután elliptikus görbe alapú titkosítással kódolja le. A vírus egyébként TOR-hálózaton kommunikálni is képes egy vezérlőszerverrel. Ha Windows XP, Vista, 7 vagy 8 operációs rendszert használ, legyen óvatos – a vírus mindegyik rendszert megtámadhatja. Ha úgy sejti, hogy számítógépét megfertőzte a CTB Locker, ellenőrizhet a helyzetet azzal, hogy megnyitja a Dokumentumok\.html fájlt. A titkosított fájlokat fizetés nélkül sajnos nem lehet visszaállítani.

Hogyan távolítható el a CTB Locker vírus?

Ha a CTB Locker vírus az ön számítógépébe is bejutott, át kell vizsgálnia a rendszert a FortectIntego vagy a SpyHunter 5Combo Cleaner programmal és el kell távolítania a találatokat. A titkosított fájlokat megpróbálhatja visszaállítani a rendszer-visszaállítás segítségével, vagy valamilyen helyreállító programmal, például az R-Studioval vagy a Photorec-kel.

Az antispyware programok rendszervizsgálata sajnos nem tudja visszaállítani a CTB Locker által titkosított fájlokat. Az ilyen helyzetek elkerülésének érdekében fontos időt szánni a megelőzésre. Ehhez a fentebb említett programok mind jó választások, de ne feledkezzen meg a biztonsági mentésekről sem. Érdemes a lehető leggyakrabban biztonsági mentést készíteni. Ehhez használhat olyan alternatívákat is, mint például USB-meghajtók, CD-k, DVD-k, a Google Drive vagy a Dropbox, a Flickr, stb. Fontos óvintézkedés lehet az is, hogy a hálózaton megosztott fájlokat csak azokkal osztja meg, akikkel tényleg szükséges.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - CTB Locker vírus

CTB Locker eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: CTB Locker törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (CTB Locker) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

CTB Locker eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden CTB Locker elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt CTB Locker, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken