Delta Search törlés

Eltávolítási Útmutató - Delta Search

Mi az, hogy Delta Search?

A Delta Search keresőmotor egyértelműen túl messzire ment. Ezt a potenciálisan kéretlen szoftvert nyilvánvalóan arra használják készítői, hogy olyan kereskedelmi weboldalakat reklámozzanak, amelyek haszontalan tárgyakat, és szolgáltatásokat árusítanak. Emiatt hoz hamisított találatokat a keresésekre a Delta Search; ezek a találatok egyértelműen különböznek a Google eredményeitől. Ezen felül zavaró átirányításokat is kezdeményez, emiatt nemcsak a reklámprogramok kategóriájába esik, hanem a böngészőeltérítőkébe is. A rendszerbejutás után átállítja az alapértelmezett keresőmotort, valamint módosítja a könyvjelzőket és a kezdőlapot. Belepiszkál a böngészőkbe is, minek következtében minden Chrome-ban, Internet Explorerben, Safariban és Mozilla Firefoxban megnyitott új fülön a “hivatalos” delta-search.com jelenik meg. Fontos, hogy egyáltalán nem ajánljuk a Delta Search használatát, mert egy potenciálisan kéretlen program, ami ráadásul hamis találatokat ad. Mindenképp távolítsa el, ha nem szándékosan telepítette.

Figyelem: A Delta search emberei próbálják jó hírét kelteni a szoftvernek, mondván, hogy nincs közük kártevőhöz. Még az eltávolításban is felajánlják a segítségüket, de mindez csak megtévesztés, hiszen a delta search nyilvánvalóan alattomos malware-technikákat használ a számítógép megfertőzésére. A keresőmotort több parazita is használja, különböző subdomainekről: mixidj, visualbee.

HOGYAN JUTHAT A SZÁMÍTÓ GÉPEMRE A DELTA SEARCH?

Ez a vírus két különböző módon telepíthető. Letölthető kézzel a “hivatalos” weboldalról, vagy egyszerűen rábukkanhat a számítógépén. A második módszer annak a következménye, hogy harmadik féltől származó programok mellé csomagolják. Hogy ne leljen delta search vírust a számítógépén, mindig alaposan olvassa el a telepítők lépéseit. Ez a fertőzés nagyon hasonlít a Yahoo!-hoz, de a delta-search.com-ra irányítja a felhasználókat és hamis találatokat ad. Ha nem szeretné sem azt, hogy kezdőlapja és keresőmotorja a delta-search.com-ra változzon, sem azt, hogy félrevezető felugró ablakok idegesítsék, távolítsa el a Delta Search szoftvert!

DELTA SEARCH VARIÁCIÓK:

Delta Search virus: Ez a vírus a Delta Search egyik variációja. Átirányítja a böngészőt a delta-search.com nevű rosszindulatú keresőmotorra. Ennek az a következménye, hogy az oldal tulajdonosai teljes befolyással bírnak a találatok felett és rávehetik a látogatókat, hogy meglátogassanak bizonyos kapcsolódó weblapokat. Az esetek többségében más, freeware vagy shareware szoftverek mellé csomagolva jut a rendszerekbe, de malware programok is telepíthetik, mint például csaló vírusirtó programok, vagy ransomware fertőzések. Ha attól tart, hogy rendszerét megfertőzte a Delta Search vírus, ellenőrizze le számítógépét!

Delta-search.com redirect: A Delta-search.com redirect problémát általában a Delta Search vírus okozza. Számos beállítás módosulásával jelentkeznek a “tünetek”. Általában a kezdőlapot, az alapértelmezett keresőmotort és az új böngészőfülek tartalmát módosítja, ami miatt nehéz összekeverni egyéb fertőzésekkel, vagy egyáltalán észre se venni. Erősen ajánlott egy naprakész vírusirtó program futtatása, amennyiben számítógépe a Delta-search.com redirect-től szenved.

yhs.delta-search.com: Ez a keresőmotor a Delta-search.com másolata, amely már jelentős problémákat okozott. Úgy tűnik, csalók módosították a címeket, hogy még több felhasználót ejthessenek át. Azokat célozzák, akik az eredeti problémát már felismerik. Erősen ajánlott, hogy távol maradjon a yhs.delta-search.com-tól, mivel hamis találataival fertőzött weboldalakra irányíthatja, hasonlóan az előző variációhoz.

mixidj.delta-search.com: A mixidj.delta-search.com a legelterjedtebb Delta Search vírus. Ez kissé módosított címmel dolgozik, de működése megegyezik a korábban kiadott változatokéval. Bármelyik böngészőben felbukkanhat bizonyos freeware és shareware programok telepítése után, ezért óvatosan futtasson ilyen telepítőket. A fertőzés legegyértelműbb jele az, hogy az eredeti kezdőlap és keresőmotor a delta search-re változott.

visualbee.delta-search.com: Ez a keresőoldal a potenciálisan kártékony weboldalak közé tartozik és közeli rokona a Delta Search kártevőnek. Jellemző felhasználási módja a forgalom bizonyos domainekre irányítása, ezért fontos észben tartani, hogy módosított keresési találatokat és kéretlen felugró ablakokat okozhat. A kártevő elkerülése érdekében körültekintően töltsön le és telepítsen freeware, illetve shareware programokat. Ha észreveszi rendszerében a visualbee.delta-search.com-ot, késlekedés nélkül távolítsa el!

HOGYAN TÁVOLÍTHATÓ EL A DELTA SEARCH?

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Delta Search

Delta Search eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Delta Search szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Delta Search bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Delta Search eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Delta Search) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Delta Search eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Delta Search továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Delta Search eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Delta Search elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Delta Search eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Delta Search eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Delta Search bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Delta Search eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Delta Search eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Delta Search vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Delta Search) eltávolításának befejezéshez Delta Search gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Delta Search) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken