DMA-Locker vírus eltávolítása (frissített útmutató)

Eltávolítási Útmutató - DMA-Locker vírus

Mi az, hogy DMA-Locker ransomware?

Ha még nem hallott a ransomware szót, valószínűleg nem tudja, hogy mire képesek ezek a rendkívül veszélyes vírusok, és hogy a biztonsági szakértők miért fektetnek annyi energiát abba, hogy tájékoztassák róluk a felhasználókat. A ransomware (avagy zsarolóvírus) egy rendkívül káros fertőzés, amely elpusztítja a számítógépen tárolt fájlokat. Fontos tudnia, hogy a vírus által okozott kárt szinte lehetetlen helyrehozni, ezért mindenképpen tisztában kell lennie azzal, hogy hogyan tarthatja biztonságban számítógépét

DMA-Locker ransomware – mit tesz, miután a rendszerbe jut?

A DMA-Locker vírus, ahogyan minden más ransomware is, megbízható fájlnak látszódó trójai fertőzés segítségével juthat a rendszerbe. Ezt követően működésbe lépnek kártékony folyamatai, amelyek titkosítják a fájlokat. A fenyegetős videófájlokat, képfájlokat, szöveges fájlokat és más adatokat is célba vesz. Többek között a következő kiterjesztésekre vadászik: .xls, .tif ,.gif, .png, .jpg, .jpeg, ,.bmp, .raw, .max ,.accdb ,.db ,.dbf, .3dm, .mdb, .sql, .wma ,.ra ,.avi, .mov, .3g2, .pdb, .mp4 ,.3gp, .asf ,.asx, .mpeg, .pdf.

A személyes fájlok titkosítása után .html vagy .txt formátumú üzenetet hagy maga mögött. Az üzenetek minden titkosított fájlt tartalmazó mappában megjelennek, és a vírust elkészítő bűnözőktől származó információkat tartalmaz. Leírja, hogy mi történt a számítógéppel, kiemelve azt is, hogy a csatlakoztatott külső adattárolók sem menekültek meg. Ezt követően pedig értesítik az áldozatot, hogy pénzt követelnek a fájlok visszaállításáért.

The only way to get your files back is to pay us for unique decryption key. Otherwise, your files will be lost.

Ez a vírus abban különbözik a többi hasonlótól, hogy meglepően magas váltságdíjat követel. A többi vírus esetében általában 0,3–3 bitcoinról van szó (kb. 40.000–400.000 forint), a DMA-Locker akár 15 bitcoint is kérhet, azaz közel 2 millió forintot! Fontos, hogy NEM szabad kifizetnie a kért összeget. SEMMI sem garantálja, hogy a bűnözők tényleg visszaadják a fájlokat! Ehelyett azonnal távolítsa el a malware-t a rendszerből (ha még nem túl késő, talán a titkosítási folyamatot is megszakíthatja, így legalább néhány fájl megmenekülhet). Azt tanácsoljuk, hogy automatikus módszerrel, egy antimalware program segítségével szabaduljon meg a fertőzéstől. Ilyen program például a FortectIntego. A DMA-Locker minden fájlját azonosítani és törölni fogja.

Hogyan fertőzhet meg a DMA-Locker vírus?

Akkor fertőzheti meg számítógépét a trójai, ha veszélyes weboldalakat látogat. Fontos, hogy a cyberbűnözők számos megtévesztő módszerrel próbálnak bejutni a potenciális áldozatok számítógépébe. Legyen résen, és jegyezze meg a megfelelő óvintézkedés lépéseit!

 • A ransomware fenyegetések gyakran e-mailek becsapós csatolmányaiként is terjednek. A csatolmányok mindig biztonságosnak tűnnek: dokumentumoknak, PDF fájloknak stb, valójában azonban fertőző futtatható állományt rejtenek. Soha ne nyisson meg gyanús e-maileket és csatolmányokat!
 • A vírusok emellett fertőző weboldalakról is bejuthatnak. Ne kattintson kétes hivatkozásokra például szerencsejátékos oldalakon vagy pornográf tartalmak között. Az ilyen weboldalak gyakran terjesztenek fertőzéseket.
 • A szoftvereket pedig mindig KIZÁRÓLAG az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési móddal telepítse, és utasítsa el a kétes mellékleteket.

Ha tudni szeretné, hogyan távolíthatja el a ransomware-t kézzel, kattintson a 2. oldalra. A fájlok visszaállításának lehetséges módszerét is részletezzük.

Mi a megoldás?

El kell távolítania a DMA-Locker vírust, mielőtt bármi mással próbálkozna. Teljesen meg kell tőle szabadulnia, hogy később ne okozhasson újabb problémákat, ezért azt tanácsoljuk, hogy automatikus módszerrel, tehát antimalware programmal szabaduljon meg a fertőzéstől. Mindazonáltal elvégezheti a feladatot kézzel is, a lépéseket megtalálja bejegyzésünk alatt.

A fájlok visszaállításának egyetlen módját sajnos csak korábban létrehozott biztonsági mentések jelentik. Csak akkor csatlakoztassa a mentéseket tároló adathordozót, ha a DMA-Locker ransomware-t már teljesen eltávolította. A következő programokkal megpróbálkozhat a titkosítás visszafejtésével:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - DMA-Locker vírus

DMA-Locker eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: DMA-Locker törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (DMA-Locker) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

DMA-Locker eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden DMA-Locker elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt DMA-Locker, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken