DNSMystic vírus eltávolítása (víruseltávolítási instrukciók) - ingyenes útmutató

Eltávolítási Útmutató - DNSMystic vírus

Mi az, hogy DNSMystic vírus?

Miért lassú a számítógép, és miért jelennek meg DNSMystic hirdetések?

A DNSMystic vírus egy veszélyes számítógépes fertőzés, amely bosszantó hirdetéseket jelenít meg a képernyőn. A DNSMystic adware-ként is ismert behatoló a sejtések szerint a DNSUnlocker csoporthoz tartozik, amely egy potenciálisan kéretlen programokat magába foglaló csoport. A DNSUnlocker adware egy jól ismert reklámprogram, amely rosszindulatú módon jelenít meg harmadik felektől származó hirdetéseket, egy teljesen új réteget képez a böngészők felett. A program reklámsávokon, szövegközi linkeken, felugró ablakokon és más módszereken keresztül jelenít meg szponzorált tartalmakat. Ugyanúgy működik a DNSMystic is. A DNSUnlocker malwaret úgy hirdetik, mint egy olyan szoftvert, amellyel a DNS beállításokat módosítva olyan weboldalakat nyithatunk meg, amelyek elérését lakhely alapján korlátozzák – és neve alapján a DNSMystic esetében is ugyanerről van szó, de azt javasoljuk, hogy inkább kerülje el mindkét programot. A DNS Mystic különböző beállítások módosításával átveheti az irányítást a böngészők felett. Úgy tűnik, hogy minden népszerű böngészőbe képes beépülni: az Internet Explorerbe, a Mozilla Firefoxba, a Google Chrome-ba és valószínűleg más alternatívákba is. A fertőzött böngészők véletlenszerű időpontokban DNSMystic hirdetéseket jelenítenek meg.

Az „Ads by DNSMystic” feliratú hirdetések nem csak enyhe bosszúságot okozhatnak. A hirdetések megbízhatatlanok, nem szabad megnyitni őket. Mindegyik valamilyen harmadik fél weboldalára mutat, és nem minden ilyen weboldal ártalmatlan. Valószínűleg maguk a hirdetések is valótlant állítanak. Ne lepődjön meg, ha egy érdekesnek látszó hirdetést megnyitva valamilyen gyanús szerencsejátékos vagy hasonló weboldalra kerül. A többi adware típusú programhoz hasonlóan a DNSMystic is megfigyeli a böngészési tevékenységet, majd ezeket elemezve célzott hirdetéseket jelenít meg. Fontos, hogy a reklámprogramok célja az, hogy rávegye az internetezőket a hirdetett weboldalak megnyitására; ezzel általában kattintás alapú bevételt termelnek. Említettük azonban, hogy ezek a weboldalak nem feltétlenül biztonságosak, hirdethetnek például gyanús programokat, akár további adware-eket vagy böngészőeltérítőket is. A legrosszabb esetben olyan weboldalak is megjelenhetnek, amelyek azt állítják, hogy a számítógép szoftverei elavultak, és frissíteni kell őket. Ezek a webes értesítések gyakran spyware és malware programokat juttatnának a rendszerbe – kerülje tehát el őket. Ha úgy sejti, hogy számítógépét megfertőzte a DNSMystic, mielőbb lásson hozzá az eltávolításához. A DNSMystic eltávolításának leghatékonyabb módját egy antimalware vagy antispyware program jelenti. Ha még nincs ilyen szoftvere, mi a következőt javasoljuk: FortectIntego.

Hogyan jutott át a tűzfalon ez az adware?

Az adware programok meglepő tulajdonsága, hogy ártalmatlan szoftvereknek tekinthetők. A DNSMystic adware is ilyen. A terjesztésükhöz használt módszerek azonban – véleményünk szerint – egyáltalán nem ilyen ártalmatlanok. A szoftver ingyenes programokkal együtt terjed, számos ingyenes szoftver mellékleteként letölthető. Nagyon fontos tehát, hogy megfelelő beállításokkal végezze el a telepítéseket. A közhiedelemmel ellentétben az alapértelmezett/default, szokásos/standard és hasonló telepítési módok nem a legjobb választások. Ezek gyakran elrejtik a mellékelt kéretlen programokat, és kérdés nélkül feltelepítik őket. Nagyon fontos tehát, hogy mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza, és elutasítsa a kéretlen mellékletek telepítését.

Hogyan hozható helyre a számítógép a DNSMystic bejutása után?

A DNSMystic adware okozta károk helyreállításához először el kell távolítania a programot a számítógépről. Ennek a legjobb módja, ha átvizsgálja a rendszert egy antimalware szoftverrel, amellyel minden hozzá tartozó fájlt azonosíthat. Ha esetleg eltávolító szoftver nélkül szeretne megszabadulni a DNSMystic-től, kövesse szakértőink útmutatóját:

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - DNSMystic vírus

DNSMystic eltávolítása Windows rendszerekből

A DNSMystic vírus eltávolításához néhány fontos lépést kell elvégeznie. Pontosan végezze el a lépéseket, különben a probléma nem fog megszűnni. Először is nyissa meg a Vezérlőpultot, majd az alábbi lépések segítségével keresse meg a DNSMystic vagy DNSUnlocker bejegyzéseit, és ezek segítségével távolítsa el a programokat. Ezután ellenőrizze, hogy a következő mappák esetleg a rendszerben maradtak-e:

 • C:\Windows\System32\Tasks\dnsmystic;
 • C:\Program Files (x86)\DNSMYSTIC.

Ha igen, törölje őket. Végül pedig távolítsa el a böngészőkből a kétes bővítményeket. Ne feledje, hogy a DNSMystic gyakran más spyware-ekkel együtt terjed, ezért érdemes rendszervizsgálatot futtatnia egy antispyware vagy antimalware programmal. A teljes rendszervizsgálat a rejtett behatolókat is leleplezheti. 

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) DNSMystic szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) DNSMystic bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

DNSMystic vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a DNSMystic továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

DNSMystic eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

A Mozilla Firefox a DNSMystic adware egyik fő célpontja. Mielőbb törölje a Firefox gyanús bővítményeit. A következőkhöz hasonló bejegyzéseket keressen:  Conduit, DNSUnlocker, DNSMystic, Iminent. Távolítsa el őket.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) DNSMystic elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) DNSMystic eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

DNSMystic eltávolítása innen: Google Chrome

Át kell néznie a Chrome bővítményeit, és el kell távolítania a gyanús példányokat. Többek között a következő neveket kell törölnie:  Iminent Toolbar, Conduit, DNSUnlocker, DNSMystic. Mindegyik az adware segítségével épülhetett be.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) DNSMystic bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) DNSMystic eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

DNSMystic eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen DNSMystic vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (DNSMystic) eltávolításának befejezéshez DNSMystic gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (DNSMystic) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken