.dot vírus eltávolítása (javított útmutató)

Eltávolítási Útmutató - .dot vírus

Mi az, hogy .dot vírus?

Mit kell tudni a .dot fájlkiterjesztés vírusról?

Számos különböző ransomware vírus létezik. A .dot fájlkiterjesztés vírus is ebbe a kategóriába tartozik, tehát a rendszerbe jutva titkosítja az adatokat. Ez a változat arról nevezetes, hogy .dot kiterjesztést illeszt a titkosított fájlok végére. Ha tehát a fertőzés az ön számítógépébe is bejutott, olvasson tovább, hogy eltávolíthassa a .dot fájlkiterjesztés vírust.

Egyelőre nem sokat lehet tudni a ransomware működéséről. Az azonban biztos, hogy a kifinomult AES algoritmust használja a titkosításhoz. A .dot fájlkiterjesztés ransomware egy publikus és egy privát kulcsot hoz létre, a követelt összeg továbbításához pedig anoním domaineket használ. Ehhez a TOR böngészőt kell használni. A fertőzés forrását így szinte lehetetlen azonosítani. A .dot fájlkiterjesztés vírus dokumentumokat, számlákat, képeket és más dokumentumokat is titkosít:

.dbx, .doc, .docx, .jnt, .jpg, .mapimail, .msg, .oab, .ods, .pdf, .pps, .ppsm, .ppt, .pptm, .prf, .pst, .rar, .rtf, .txt, .wab, .xls, .xlsx, .xml, .zip, .1cd, .3ds, .3g2, .3gp, .7z, .7zip, .accdb, .aoi, .asf, .asp, .aspx, .asx, .avi, .bak, .cer, .cfg, .class, . z, .s3db, .sd0, .sda, .sdf, .sqlite, .sqlite3, .sqlitedb, .sr2, .srf, .srw, .st5, .st8, .std, .sti, .stw, .stx, .sxd, .sxg, .sxi, .sxm, .tex, .wallet, .wb2, .wpd, .x11, .x3f, .xis, .ycbcra, .yuv.

A .dot fájlkiterjesztés vírus terjedése

A .dot fájlkiterjesztés malware két fő módszerrel terjed: spam e-mailekkel és exploit kitekkel. A cyberbűnözők a rábeszélés mesterei. Ha látszólag hivatalos forrásból származó levelet kap, semmiképp ne siesse el a megnyitást. Előfordulhat, hogy ransomware-t mellékeltek az e-mailhez. Ha megnyitja a fájlt, a vírus aktiválódik, és hozzákezd a személyes adatok titkosításához. Ezt követően .dot kiterjesztést illeszt a fájlokhoz. Emiatt nem nehéz megkülönböztetni például a működő Word fájlokat és a titkosított fájlokat.

A titkosítás végén a vírus .txt fájlt hoz létre, amely tájékoztat a történtekről. Ebben a fájlban szerepel az az összeg is, amelyet ki kell fizetni ahhoz, hogy a fájlok megmeneküljenek. Akár 400 dollárt, akár még többet követel, ne higgye el, hogy vissza fogja kapni a fájlokat. A ransomware-ek rendkívül népszerű módszerré váltak a pénzszerzésre. Ha készített fájljairól biztonsági mentést, az adatait ezek alapján visszaállíthatja. Ha nem, próbálkozzon a PhotoRec és R-studio programokkal. Habár ezeket a programokat adatvisszaállításra készítették, a siker sajnos nem garantált.

Erősen ajánlott egy antispyware program, például a FortectIntego telepítése is, hogy azonosíthassa az esetleges rendszerbe jutott trójaiakat vagy más malware-eket. A .dot fájlkiterjesztés vírus exploit kitek segítségével is terjed. Ezek megbízható programnak álcázzák magukat, ezért nem minden antivírus szoftver képes azonosítani őket. Fontos tehát, hogy további biztonsági szoftvert telepítsen. Végül pedig íme a .dot kiterjesztés vírus eltávolításának módszerei.

A .dot fájlkiterjesztés vírus eltávolítása:

A ransomware komplexitását figyelembe véve érdemes egy eltávolításra szolgáló szoftver segítségével megszabadulnia a .dot fájlkiterjesztés vírustól. Egy ilyen szoftverrel biztos lehet benne, hogy minden fenyegetéstől megszabadul. Sőt, a kisebb malware-ek elhárításában is segít. Ha azonban biztos magában, lenti útmutatónkat követve akár kézzel is eltávolíthatja a vírust. A vírus teljes eltávolításához odafigyelésre és pontosságra lesz szüksége. Az eltávolítás után fontolja meg biztonsági másolatok létrehozását, hogy egy esetleges újabb ransomware-támadás ne okozzon komoly problémákat.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - .dot vírus

.dot eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: .dot törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (.dot) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

.dot eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden .dot elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt .dot, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken