Dridex vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - Dridex vírus

Mi az, hogy Dridex vírus?

Újjáéledt a Dridex – miért veszélyes ez a vírus?

A régebben aktív Dridex vírus újra mozgásba lendült. A fertőzés 2014-ben vált hírhedté, mikor számos vállalati rendszer jelentette azt, hogy banki jelszavaikat ellopták. Ez természetesen komoly anyagi károkat eredményezett. Komplex, egyedi működése és terjesztési módszerei miatt a malware sikeresen komoly káoszt teremtett az IT világban. Módszereivel számos más agresszív fenyegetések mellett is megállta a helyét. Habár a malware korábban csak Észak-Amerika és Nyugat-Európa területeit célozta, most keletre is elindult. A balti államok a malware új célpontjai, és a hétköznapi felhasználók sincsenek biztonságban. Ha az ön rendszerébe is bejutott a Dridex vírus, mielőbb hozzá kell látnia az eltávolításához. A kiváló RestoroIntego jelentősen felgyorsíthatja az eltávolítást. Mielőbb fogjon hozzá a Dridex eltávolításához, mert elképzelhető, hogy már most is fontos információkat juttat a támadók kezébe.

A Worm.Win32.Cridex és Cridex néven is ismert fenyegetés felhasználóneveket és jelszavakat szerezhet meg a böngészők módosításán keresztül. Trójai vírusként és féregként is funkciónál, így könnyedén átjuthat a biztonsági szoftverek védelmén. Féregként valamilyen fájlmegosztó weboldal fertőzött linkjén keresztül juthat be. Amint ezt megtette, trójai funkciói is működésbe lépnek. Emellett úgy módosítja a böngészőket, hogy a felhasználó bankjának weboldala helyett egy csak annak tűnő, álcázott weboldalt nyisson meg. Ezzel megfigyelheti a belépési adatokat, továbbá képernyőképek készítésével más tevékenységeket is. Bejutását különféle rendszerhibák és induláskori értesítések jelzik. A szükséges információk begyűjtése után a támadók számítógépeire továbbítja azokat. Ennek következtében az áldozat pénzét egyetlen nap leforgása alatt, esetleg órák alatt megszerezhetik.

A malware terjedése és működése

Érdemes megemlíteni a fertőzés terjesztésének és működésének módját, mert ezeknek köszönhetően maradhatott aktív ilyen sok ideje. A Dridex banki trójai először 2014-ben bukkant fel. A felhasznált botnetnek köszönhetően több ezer számítógépbe jutott be (a botnet olyan számítógépek és más eszközök hálózata, amelyek többek között malware-terjesztésben vesznek részt). A hétköznapi felhasználók talán nem is ismerik a fertőzést, mert főként bankokat és más pénzügyi intézményeket célzott meg. Sikere annak is köszönhető, hogy spam üzenetekbe épített makrók segítségével terjed. Hogy a támadók rávegyék a potenciális áldozatokat a vírus aktiválására, a küldött e-mailek például számláknak és más pénzügyi jelentéseknek látszanak. Ha egy operációs rendszer automatikusan engedélyezi a makrókat, a malware gond nélkül munkához láthat.

A bejutás után azonnal hozzálát feladataihoz, például hátsó ajtókat nyit, amelyeken keresztül további kártékony fájlokat telepíthet. A malware több ransomware-fejlesztővel is együttműködik. Ilyen például a Bart, amely a Dridex mellett a Locky ransomware terjesztésében is részt vesz. Megfelelő szoftveres biztonsági szükséges a vírussal szemben. A biztonsági programok frissítése mellett azzal is csökkentheti a Dridex bejutásának esélyeit, hogy elkerüli a P2P fájlmegosztó oldalakat, és alaposan ellenőrzi a beérkező leveleket és azok feladóját, mielőtt megnyitná a csatolmányokat.

A Dridex eltávolításának lépései

A trójai vírusok és a számítógépes férgek komoly károkat okozhatnak és rendkívül frusztrálóak. A Dridex vírus teljes eltávolításához frissítse antivírus szoftverét, valamint telepítsen további védelmi programot, például: RestoroIntego. Ezt az antispyware-t kifejezetten olyan malware-ek eltávolítására fejlesztették, mint ez a banki trójai. Emellett ransomware fenyegetések bejutásának megakadályozására is használható. A Dridex kézi eltávolítása nem javasolt, a működéséhez szükséges fájlok azonosítása nehéz feladat. Ne feledje, hogy odafigyeléssel elkerülheti a vírusokat.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken