.ecc File Extension vírus eltávolítása (víruseltávolítási instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - .ecc File Extension vírus

Mi az, hogy .ecc fájlkiterjesztés vírus?

Az .eec fájlkiterjesztés vírus a Teslacrypt ransomware egy változataként ismert, tehát rendkívül veszélyes fertőzésről van szó. A malware-ek közé tartozik, amely egy jól körülhatárolható vírusfajta, és komoly pusztításra képes. Ezt a vírust azonnal el kell távolítani!

Hogyan működik az .eec fájlkiterjesztés vírus?

Az .eec fájlkiterjesztés vírus úgy juthat a számítógépbe, mint bármilyen másik trójai vírus. Ezt követően egyszerűen elveszi a személyes fájlokat (hangok, videók, képek, szövegek) és váltságdíjat követel értük. Az történik, hogy egy kártékony folyamat segítségével megkeresi a személyes fájlokat, többek között a következők kiterjesztéseket:

7z, .rar, .m4a, .wma, .avi, .wmv, .jpe, .jpg, .cdr, .indd, .pdf, .pdd, .psd, .flv, .js, .css, .rb, .png, .jpeg, .txt, .odc, .odm, .odp, .ods, .docm, .docx, .doc, .mddata, .itl, .itdb, .icxs, .hvpl, stb.

A találatokat pedig titkosítja. Az eredeti változatok eltűnnek, csak a titkosított fájlok maradnak meg. A Teslacrypt vírus ilyen kiterjesztésűre módosítja a fájlokat: .ecc, .exx, .ezz, .aaa, .abc, .ccc, .xyz. Fontos, hogy a visszafejtési kód nélkül nem lehet megnyitni őket.

Hogyan menthetőek meg a fájlok?

A fájlok titkosítása után a vírus üzenetet hagy a fertőzött fájlokat tároló mappákban. Az üzenet általában HELP_RESTORE_FILES vagy HELP_TO_DECRYPT_YOUR_FILES nevű, és .txt vagy .bmp kiterjesztésű. Az üzenetben közli, hogy mi történt a számítógéppel, és hogy mi a teendő a probléma elhárításához. Arról van szó, hogy a hackerek csak váltságdíj fejében hajlandóak visszaadni a fájlokat. Egy Tor böngésző letöltését kérik, a pénzt pedig a Bitcoin valutában kell megfizetni.

Ne fizesse ki a váltságdíjat, mert nyilvánvalóan nagyon kicsi az esélye, hogy a hackerek tényleg visszajuttatják a fájlokat. Arról nem is beszélve, hogy ezzel támogatná a további vírusok elkészítését. A fájlok visszaállításának más módjai is vannak. A teljes biztossággal működő megoldás, hogy visszaállítja a korábban elkészített biztonsági mentéseket. Ha voltak másolatai a fájlokról, nincs miért aggódnia. Csak törölje a vírust (használjon professzionális malware-eltávolító eszközt, például a FortectIntego legújabb változatát), majd csatlakoztassa a biztonsági mentést tároló meghajtót és másolja vissza a fájlokat. Ha nincsenek biztonsági mentések, próbálja meg visszafejteni a titkosítást a következő szoftverekkel: Kaspersky virus-fighting utilities, R-Studio, Photorec.

Hogyan fertőzheti meg a számítógépet az .eec fájlkiterjesztés ransomware?

A ransomware különböző módszerekkel terjed:

 • A ransomware-ek terjednek fertőző e-mailes csatolmányként. Soha ne nyisson meg ismeretlen feladóktól származó e-maileket, akármilyen érdekesnek is tűnnek.
 • Kerülje a kétes weboldalakat és az azokon tárolt linkeket. Kerülje a reklámsávokat a szerencsejátékos vagy felnőtt tartalmú oldalakon. Előfordulhat, hogy ezek kártékony weboldalra vezetik, de az is, hogy azonnal letöltenek valamilyen számítógépes fenyegetést.
 • Más programokhoz is csatolhatják. Ha szoftvert keres, mindig megbízható weboldalakról töltsön le. Ezt követően pedig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza, és utasítsa el a választható komponenseket.

A vírus eltávolításáról a 2. oldalon részletesen olvashat.

Hogyan távolítható el ez a vírus?

A biztonsági szakértők az automatikus módszert ajánlják a fertőzés eltávolításához. Telepítsen antispyware programot, futtasson vele teljes rendszervizsgálatot, és távolítsa el a Teslacrypt ransomware elemeit. Ha tapasztalatlan felhasználó, ne a kézi módszerrel törölje a vírust. Ha mégis ezt szeretné tenni, kövesse az .eec fájlkiterjesztés vírus eltávolításának lentebb olvasható lépéseit:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - .ecc File Extension vírus

.ecc File Extension eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: .ecc File Extension törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (.ecc File Extension) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

.ecc File Extension eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden .ecc File Extension elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt .ecc File Extension, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken