ElGato vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - ElGato vírus

Mi az, hogy ElGato ransomware vírus?

ElGato vírus Androidon: veszélyes?

Az ártalmatlanul hangzó név ellenére (Az „el gato” spanyolul azt jelenti, hogy „a macska”) az ElGato egyáltalán nem egy ártalmatlan program. A vírus kifejezetten Android készülékeket támad, de készítőinek célja még nem világos. Habár működésében hasonlít a ransomware fertőzésekre, az ilyen vírusok legfontosabb tulajdonságai hiányoznak belőle. Elképzelhető, hogy csak szórakozásból készítették a vírust, mert az áldozatoknak nem kell fizetniük az elzárt adatokért. Sőt, az adatok könnyedén visszaállíthatók a vírus kódjának megvizsgálásával is. A fájlok külön szoftver használata nélkül is visszaállíthatók. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a vírus nem is veszélyes. A kevésbé tapasztalt felhasználók túl bonyolultnak találhatják a kód előkerítését, ezért a vírus készülékükön marad, folyamatos bosszúságot okozva. Ilyen esetekben valaki más segítségére van szükség az ElGato eltávolításához. Szerencsére az Android rendszer antivírus szoftvereinek piaca mostanra meglehetősen nagy, így számos lehetőség közül választhatunk. Próbalja ki például a következőt: ReimageIntego.

Az ElGato ransomware különlegessége, hogy egy ártalmatlan felhős szolgáltatáson keresztül működik. Ez azt is jelenti, hogy az irányítása webalapú, és ha a készülék nem csatlakozik az internetre, a vírus irányíthatatlan. Amíg van internetkapcsolat, addig azonban lezárhatja és feloldhatja a készülék kijelzőjét, szöveges üzeneteket küldhet, valamint átnézheti a fogadott üzeneteket. A számítógépes ransomware-ekhez hasonlóan az ElGato is minden elérhető tárhelyet titkosít, így az SD-kártyát is. Ehhez az AES algoritmust használja. A képernyőzár háttérképét egy macskára cseréli. Vegye komolyan ezt a képet, csatlakoztassa le készülékét az internetről! Ezt követően vizsgálja át a rendszert egy megbízható antivírus szoftverrel. Így elkerülheti, hogy további károkat okozzon, valamint el is távolíthatja a fertőzött készülékről.

Hogyan fertőződhet meg egy Android készülék?

Fejlesztői számára talán csak móka és kacagás az ElGato, de az áldozatok valószínűleg nem így éreznek a titkosított adatok láttán. Ha biztonságban szeretné tudni adatait, kerülje el ezt a vírust. Ehhez tudnia kell, hogy hogyan terjed, és hol találkozhat vele leggyakrabban. Köztudott, hogy a számítógépes ransomware vírusok fertőző e-mailek csatolmányaiként terjednek. Az ElGato viszont adathalász oldalakon, trójaival fertőzött alkalmazásokon és közösségi oldalakon megjelenő kártékony hivatkozásokon keresztül is a rendszerbe juthat. Az internet böngészése során is használjon valamit a rendszer védelmére! Telepítsen valós idejű védelmet nyújtó biztonsági alkalmazást, és figyeljen oda a kétes hivatkozásokra, hirdetésekre és alkalmazásokra.

Hogyan távolíthatom el az ElGato ransomware-t a készülékemről?

Ahogyan bejegyzésünk ezt már említette is, egy megbízható antimalware szoftverre van szüksége, ha meg szeretne szabadulni az ElGato vírustól. A kiváló ReimageIntego egy megbízható szoftver, amely helyre tudja hozni Androidos készülékét. Csak futtasson vele teljes rendszervizsgálatot telefonján vagy táblagépén, és a vírustól pillanatok alatt megszabadulhat. Ha azonban Windows rendszerét fertőzte meg a vírus, a bejegyzésünk alatt olvasható útmutató lépései szerint kell eljárnia. Az adatok visszaállításához kérje szakértő segítségét, aki a helyzethez megfelelő megoldást tud választani, mert a vírus különböző készülékeken különböző módszerekkel működhet, és a visszafejtő kódot is eltérő helyekre rejtheti.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - ElGato vírus

ElGato eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: ElGato törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (ElGato) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

ElGato eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a ReimageIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden ElGato elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt ElGato, használjon megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken