Facebook video vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2018. jún)

Eltávolítási Útmutató - Facebook video vírus

Mi az, hogy Facebook videó vírus?

Facebook videó vírus: új malware fertőzi a közösségi oldalt

Facebook video virus

Az elmúlt időszakban számos kérdést kaptunk a Facebook videó vírussal kapcsolatban. A felhasználók arról panaszkodnak, hogy nem tudják megállítani ezt a Facebook vírust, amely megfigyeli Facebook-profiljukat és szüntelenül posztol nevükben – többek között gyanús hivatkozásokat is.. Ezek a bejegyzések „My private video”, „My first video” vagy „Private video” néven jelennek meg.

A vírus körülbelül 20 ismerőst jelöl meg, hogy minél több felhasználó figyelmét felhívja. Emellett akár közvetlen üzenetekben is továbbíthatja a kártékony hivatkozásokat. A vírus látszólag megállíthatatlan. Az avirus csapata is megvizsgálat a vírust, közelebbről megnézett egy fertőzőtt számítógépet, és fel is tárta a fertőzés működését.

A Facebook videó vírus a böngészőt megfigyelő malware-ekhez kötődik. Habár sokak szerint csak el kell távolítani a felelős böngészős kiegészítőt a böngészőből, valójában ez nem elég alapos megoldás. Megfigyeléseink szerint a Facebook videó malware egyenesen bezárja a böngészőfüleket, és új ablakot nyit, ha a felhasználó a bővítmények beállításait szeretné megtekinteni.

A vírus tehát természetesen mindent megtesz, hogy megakadályozza az eltávolítását. A vírushoz tartozó bővítmény esetünkben az Ace Stream Web Extension volt. Mielőtt azonban törölhetné a bővítményt, meg kell találnia és el kell távolítania a hozzá tartozó komponenseket is. Azt javasoljuk, hogy először nyissa meg a Feladatkezelőt (Ctrl+Alt+Delete), és keressen gyanús bejegyzéseket a futó folyamatok listáján.

Facebook video virus

Az avirus csapata az ace_engine.exe-t találta felelősnek, ez befolyásolta a böngésző működését, mikor a felhasználó a „Bővítmények” menüt próbálta megnyitni. Ezzel azonban még végeztünk. Az Ace Stream Media 3.1.0 nevű szoftvert is megtaláltuk a számítógépen, amely szintén a Facebook videó vírushoz tartozik. A program eltávolítása és az ace_engine.exe folyamat leállítása után végül meg tudtuk nyitni a böngésző beállításait és törölni tudtuk az Ace Stream Web Extension bővítményt.

Fontos, hogy a vírus más programokhoz és bővítményekhez is kötődhet, az Ace Stream hivatalos forrásból származó változata NEM kártékony program. A víruskészítők gyakran fertőznek meg megbízható programokat, hogy könnyebben terjeszthessék készítményeiket. Javasoljuk, hogy nézze át az engedélyezett Facebook-alkalmazások listáját is, és töröljön minden olyan bejegyzést, amelyet gyanúsnak talál.

A lépéseket megtalálja a Facebook hivatalos útmutatói között. A Facebook videó tehát más veszélyes programokkal is terjedhet, ezért a legjobb, ha telepít egy hatékony antimalware szoftvert, amellyel biztosan el tudja távolítani a behatolót. Mi a FortectIntego legújabb változatát ajánljuk.

Facebook video virus

Hogyan terjed a Facebook videó vírus?

A „My private video” vírus gyorsan terjed, mert a legtöbb Facebook-felhasználó nem ismeri fel a kártékony bejegyzéseket és üzeneteket. NE kattintson olyan bejegyzésekre vagy hivatkozásokra, amelyekkel kapcsolatban a legkisebb gyanú is felmerülhet. Sajnos sokan pontosan azért kattintanak rá kártékony linkekre, mert egyáltalán nem gondolnák, hogy ismerőseik vírust küldenek. Egy kártékony videó linkje is vírust tölthet a számítógépre, amely ezután átveszi az irányítást az áldozat Facebook-fiókja felett.

  • Ha ezt el szeretné kerülni, ne kattintson kétes bejegyzésekre és üzenetekre. Ha valamit gyanúsnak talál, kérdezze meg ismerősét, hogy szándékosan küldte-e.
  • Fontos odafigyelnie a Facebookon megosztott videókra is (akár közvetlenül a weboldalra feltöltött, akár például YouTube-ról megosztott videóról is legyen szó). Ha miután a videóra kattint, kétes weboldalra kerül, amely hozzáférést kér Facebook-profiljához vagy letöltene valamilyen programot, minden bizonnyal kártékony weboldallal van dolga.
  • A Facebook videó vírus emellett más ingyenes programokkal is a rendszerbe juthat. Azt javasoljuk, hogy kerülje a kétes fájlmegosztókon terjesztett fájlokat, mert könnyen előfordulhat, hogy kártevővel csomagolt programot tölt le. A „csomagolt programok” nemcsak a választott programot tartalmazzák, hanem egy vagy több más szoftvert is, amelyek a normál telepítés során automatikusan a rendszerbe kerülnek. A mellékletek gyakran veszélyesek, ezért el kell utasítania őket. Ezt a haladó/advanced (vagy egyéni/custom stb.) telepítési móddal teheti meg.

Facebook video virus

A Facebook videó vírus eltávolítása

Az előző oldalon röviden átolvashatta a Facebook videó vírus kézi eltávolításának módját. Fontos azonban tudnia, hogy a fertőzés más veszélyes programokkal és vírusokkal együtt terjed, ezért a Facebook videó vírus eltávolítása nem feltétlenül garantálja a számítógép biztonságát.

Az avirus szakértői ezért azt tanácsolják, hogy vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal, amely a Facebook videó vírushoz tartozó minden veszélyes programot és fájlt azonosít és eltávolít majd. Ha a probléma nem szűnik, vegye fel a kapcsolatot csapatunkkal. Sok szerencsét!

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken