Fappening 2018: Az iCloud támadói közzétették Charissa Thompson meztelen képeit

Charissa Thompson sportműsorvezető megerősítette, hogy meztelen fotóit ellopták az iCloud feltörése során

A Fox csatorna 35 éves sportműsorvezetője, Charissa Thompson csütörtökön megerősítette, hogy privát fotói, melyek között meztelen képek is szerepeltek, az iCloud feltörése során közkézre kerültek. A támadást követően a támadók arra az oldalra töltötték fel a fotókat, amely már korábban is hollywoodi hírességek meztelen fotóit terjesztette.

Az Apple eszközei automatikusan a felhős tárhelyre töltik fel a fényképeket, biztonsági mentésként. A funkció kikapcsolható, de sokan hasznosnak tartják. A belépési adatok megszerzésével azonban támadók is hozzáfértek az iCloudban tárolt adatokhoz.

Charissa Thomson a Fappening 2018 (avagy Celebgate) nevű támadás első áldozata. A támadásnak több mint 100 áldozata van, többek között Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst, Mary Elizabeth Winstead és Miley Cyrus.

Jelenleg még nincs információ arról, hogy hogyan sikerült átjutni a felhős szolgáltatás védelmén. A szakértők sejtései szerint hamis iCloud-bejelentkezési oldalt készítettek, amely pontosan úgy nézett ki, mint az eredeti. Ha az áldozat itt megadja a bejelentkezési adatait, azok azonnal a támadók kezébe jutnak.

Thompson ügyvédje sikeresen levette a képeket az internetről.

Charissa a Lavely & Singer ügyvédi iroda segítségével tüntette el a képeket. Ügyvédje, Andrew Brettler kiemelte:

Közösen dolgozunk [Los Angeles körzeti ügyvédjével]. Véleményem szerint fontos, hogy a tettest vagy tetteseket felelősségre vonják, mert ügyfelem személyi jogainak gusztustalan megsértéséről van szó.

Szerencsére sikerült törölnie a képeket a terjesztésben először részt vevő oldalakról. C. Thompson fő célja, hogy megtalálja a tetteseket és mindent megtegyen, hogy igazságot szolgáltasson. A Los Angeles körzeti ügyvédi irodája is megerősítette, hogy megkapták az ügyet.

A fotókat ügyfelünk engedélye nélkül tették közzé, egyértelműen megsérte ezzel adatvédelmi jogait és az egyesült államokban érvényes szerzői jogait is.

A 2014-es Fappening támadás 4 felelőse már az FBI kezében van

A hírek szerint az FBI sikeresen elkapott 4 gyanúsítottat, akiket azzal vádolnak, hogy 2014-ben hírességek privát fotót szerezték meg és terjesztették. Egyikük George Garofano (26), aki mostanra bűnösnek vallotta magát számítógéphez való engedély nélküli hozzáférés ügyében. A fotók közzétételét azonban tagadja.

A további letartóztatottak Ryan Collins (36), Edward Majerczy (29) és Emilio Herrera (32). Mindegyikük 9-től 18 hónapig tartó szabadságvesztést kapott, vagy jelenleg ítéletre vár.

A szakértők szerint a támadó adathalász e-mailekkel gyűjtötte be több mint 250 iCloud-fiók belépési adatait. Az üzenetek az Apple biztonsági részlegének álcázták magukat, hogy rávegyék a címzetteket adataik megadására. A támadást követően G. Garofano másokkal is megosztotta a megszerzett képeket és bejelentkezési adatokat.

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Malware-elemző...

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Olvassa más nyelveken
Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás