Gebdp3k7bolalnd4.onion vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - eltávolítási instrukciók

Eltávolítási Útmutató - Gebdp3k7bolalnd4.onion vírus

Mi az, hogy Gebdp3k7bolalnd4.onion ransomware vírus?

A Gebdp3k7bolalnd4.onion az Onion ransomware-család új tagja

A Gebdp3k7bolalnd4.onion vírus a hírhedt Onion ransomware (avagy .onion kiterjesztés vírus) csoport új tagja. Miután az RSA algoritmus segítségével titkosította az áldozat adatait, grafikus felületet jelenít meg. Az áldozat ezen két lehetőség közül választhat: megtekintheti a fájlokat vagy ugorhat a következő lépésre. Ezt követően Tor weboldalt kell megnyitnia, ahol továbbítania kell a követelt bitcoinösszeget. Az új változat több verzió kiterjesztéseit is használja: .onion._, .onion.to._ ext. js és gebdp3k7bolalnd4.onion._. Érdekes, hogy az aktuális változat nem igényli az anonim böngészésre használható Tor böngészőt. Habár a malware ijesztőnek tűnik, fontos, hogy ne kövesse az utasításokat, hanem inkább a Gebdp3k7bolalnd4.onion eltávolítására koncentráljon. Ehhez érdemes a kiváló FortectIntego vagy Malwarebytes legújabb változatát használnia.

The image illustrating Gebdp3k7bolalnd4.onion virus

A titkosítást követően megnyíló ablakban és html fájlban a vírus tájékoztatja az áldozatot arról, hogy a fájlokat titkosították. A támadók felajánlják a visszafejtő szoftver (Gebdp3k7bolalnd4.onion Decrypter) megvásárlását. Habár a Cry128-ként is azonosítható, a korábbi verzióhoz készült visszafejtő ebben az esetben valószínűleg nem használható. Az árult visszafejtővel kapcsolatban fontos tudnia, hogy nem biztos, hogy működik, valamint további fertőzéseknek segíthet a rendszerbe jutni. Semmi sem garantálja, hogy a szoftver tényleg vissza fogja adni a fájlokat. A fizetéshez három onion domainen lévő weboldal megnyitása szükséges. A domainek anonimitást nyújtanak, nincs forráskód a weboldalakon, amellyel követni lehetne a támadókat. Érdekesség, hogy nincs szükség a Tor böngésző telepítésére, és az is, hogy a titkosított fájlok mérete 36 bájttal megnő. Utóbbi talán esélyt ad a vírusszakértőknek arra, hogy saját visszafejtőt készíthessenek. Jobb, ha nem tartja a rendszerben a Gebdp3k7bolalnd4.onion vírust, mielőbb lásson hozzá az eltávolításához.

A malware terjedése

A malware három fő módszerrel juthat a rendszerbe. A támadók különböző hamisított dokumentumoknak, például számláknak vagy futárszolgálati értesítéseknek álcázhatják a fertőző fájlt. Ezek meggondolatlan letöltése és megnyitása azonnal aktiválhatja a fertőzést. Ha hasonló e-mailt kap, ne nyissa meg, valamint vizsgálja át a rendszert egy malware-eltávolító szoftverrel. Egy ilyen szoftver a Gebdp3k7bolalnd4.onion eltávolítása mellett más behatolókkal szemben is segítséget nyújthat. Legyen óvatos az ismeretlen böngészős kiegészítőkkel és az ismerősöktől érkező Google Docs-meghívásokkal is. Fontos, hogy akár megbízható szoftverek is rejthetnek fertőzést. A fizetésre szolgáló weboldal jelenleg is működik, ezért feltehetőleg a malware is aktív még. Legyen óvatos, és frissítése biztonsági szoftvereit.The screenshot of Gebdp3k7bolalnd4.onion

A Gebdp3k7bolalnd4.onion eltávolítása

A malware eltávolításának leggyorsabb módját egy antimalware szoftver futtatása jelenti. A Gebdp3k7bolalnd4.onion eltávolítása rövid idő alatt elvégezhető. Ha a ransomware ténykedésének hatására számítógépe nem tudja elindítani a telepített biztonsági szoftvert, kövesse a lentebb látható lépéseket. A Gebdp3k7bolalnd4.onion vírus kézi eltávolítása valószínűleg túl nehéz feladat lenne, a vírus mélyen a rendszerbe épül. Válassza inkább az automatikus módszert.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Gebdp3k7bolalnd4.onion vírus

Gebdp3k7bolalnd4.onion eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Gebdp3k7bolalnd4.onion törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Gebdp3k7bolalnd4.onion) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Gebdp3k7bolalnd4.onion eltávolítása ezzel: System Restore

A Rendszer-visszaállítás helyrehozhatja a számítógépet. Fontos, hogy ez a módszer nem állítja vissza a titkosított fájlokat, de segíthet a megfelelő funkciók működésre bírásában, amelyekkel megszabadulhat a Gebdp3k7bolalnd4.onion ransomware-től.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Gebdp3k7bolalnd4.onion elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Gebdp3k7bolalnd4.onion eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Gebdp3k7bolalnd4.onion által titkosított fájlok visszaállítását:

Érdemes telepíteni a Data Recovery Pro-t?

A szoftver talán segíthet néhány fájl visszaállításában, de 100%-osan csak egy kifejezetten ehhez a vírushoz készült visszafejtő fog működni.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Gebdp3k7bolalnd4.onion zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A ShadowExplorer előnyei

A szoftver a rendszer árnyékmásolatai alapján állíthat vissza fájlokat. Próbálja ki.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Gebdp3k7bolalnd4.onion visszafejtő

Ne telepítse a támadók szoftverét. Próbálkozzon inkább a Cry128 Decrypterrel.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Gebdp3k7bolalnd4.onion, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken