GUPlayer törlés (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - GUPlayer

Mi az, hogy GUPlayer?

A GUPlayer adware harmadik felek hirdetéseinek megjelenítésével bosszantja a felhasználókat

GUPlayer hirdetések

A GUPlayer (Bechiro S.L.) egy adware típusú szoftver, amely a potenciálisan kéretlen programok közé tartozik. Saját weboldala hasznos médialejátszóként hirdeti, melyben gazdag funkcionalitás és felhasználóbarát felület vegyül. Valójában azonban kémprogramról van szó, amely megfigyeli a felhasználó online tevékenységeit, hogy ezek alapján bosszantó hirdetéseket jeleníthessen meg. A szakértők a GU Player eltávolítását javasolják a tolakodó felugró hirdetések elkerülése és a személyes adatok védelme érdekében.

A kétes médialejátszó az oka, hogy sokaknak többek között harmadik felek hirdetéseit kell látniuk a képernyőn, szponzorált weboldalakat célzó átirányítások között kell navigálniuk, a rendszer lassulását kell tapasztalniuk.

Ha ön nemrégiben ingyenes programot telepített az internetről és most az említett problémákat tapasztalja a rendszerben, nyissa meg a Feladatkezelőt, és ellenőrizze, hogy fut-e a GUPlayer.exe nevű folyamat a háttérben. Ha igen, minden bizonnyal az ingyenes program mellékleteként telepítette.

Az adware tevékenységei röviden a következő módon írhatók le:

 • A felhasználó személyes adataihoz férhet hozzá, azokat begyűjtheti és megoszthatja harmadik felekkel.
 • A rendszerbe jutva beépül a Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer és más kevésbé népszerű böngészők bővítményei közé, azokba követőszoftver telepít.
 • Ennek következtében a böngészők teljesítménye jelentősen romlik.
 • Akármelyik böngészőt is használja, az adware követni tudja a meglátogatott weboldalakat, az azokon eltöltött időt, a keresett kifejezéseket, a számítógép megközelítőleges helyzetét, a használt IP-címeket és e-mail címeket stb.
 • A megfelelő mennyiségű adatok begyűjtését követően elküldi azokat kiszolgálójának, hogy feldolgozva őket személyre szabott hirdetéseket jeleníthessen meg.

Jól hangzik, nem igaz? Ha nemrég például nyaralással kapcsolatos ajánlatokat böngészett, a felugró ablakok is olcsó repülőutakat, hoteleket és hasonlókat tartalmazhatnak. A probléma az, hogy az „Ads by GUPlayer” hirdetések jellemzően átverések, amelyek előre meghatározott weboldalakra irányítják át a felhasználót. A program honlapján ezzel kapcsolatban gyanús sorokat találtunk:

[The software] will collect and treat any data the users insert in the available forms of this website […] as well as any other information [the software] may automatically capture in relation with the technical specifications of the user's equipment: operating system version, internet browser version, CPU type, internet connection type, operating system language, IP address, cookies activation, Java activation and screen resolution […] Data can be personal”

Szeretnénk figyelmeztetni, hogy nem kifejezetten jó ötlet gyanús vállalatokkal személyes adatokat megosztani. Nem lehet tudni, hogy hol fognak kikötni a begyűjtött adatok, és hogy pontosan mire fogják felhasználni őket.

Nem tudni, hogy a hirdetők megbízhatók-e, az adware-ek partnereit nem kézzel választják ki és nem felügyelik, ezért azt javasoljuk, hogy kerülje el a hirdetéseket és futtasson teljes rendszervizsgálatot egy antispyware szoftverrel, ha számítógépén ilyen hirdetéseket fedez fel.

Mi a kiváló RestoroIntego és SpyHunter 5Combo Cleaner antimalware szoftvereket javasoljuk a behatoló eltávolításához. Weboldalunkon ezekről és egyéb szoftverekről is olvashat ismertetőket. Az ilyen szoftverek könnyedén elvégzik a GUPlayer eltávolítását, valamint az esetleges egyéb kétes programokkal is elbánnak.

GUPlayer adwareA GUPlayer adware egy kétes ingyenes program, amely hasznos médialejátszónak láttatja magát. Valójában azonban böngészős adatok begyűjtésével és célzott felugró hirdetésekkel és reklámsávokkal bosszantja a felhasználót.

Az adware terjedési csatornái, módjai és egyéb tudnivalók

Más adware típusú programokhoz hasonlóan a GUPlayer malware is jellemzően ingyenes programok mellékleteként terjed. Fontos, hogy a legtöbb harmadik félként működő letöltőoldalakon hirdetett ingyenes programhoz opcionális letöltéseket mellékelnek, hogy a fejlesztők pénzt kereshessenek az egyébként ingyenes szoftvereikkel.

Ezt a (bundling nevű) módszert nem tekintjük illegálisnak, de manapság főként potenciálisan kéretlen programok terjesztésére használják. Fontos tehát, hogy óvatos legyen az ingyenes programok letöltésével és telepítésével.

Ne használja a telepítők recommended/ajánlott vagy quick/gyors nevű telepítési módjait, mert ezek gyakran kérdés nélkül telepítik a mellékleteket. Mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot válassza, hogy el tudja utasítani a kéretlen mellékleteket.

Ha olyan sort lát, amellyel valamilyen bővítmény, kiegészítő, eszköztár stb. telepítésébe egyezne bele, vegye ki a hozzá tartozó jelölést. Ellenkező esetben adware-t vagy más potenciálisan kéretlen programot engedhet a rendszerbe.

A GUPlayer önmagában nem egy kártékony program, de számos kétes tevékenységet folytat a háttérben, és különböző módokon túl is próbál járni a felhasználó eszén. Jobb tehát, ha eltávolítja.

A GUPlayer eltávolítása

A GUPlayer eltávolítása nem nagy munka, főleg akkor nem, ha már volt dolga adware programmal. Eltávolíthatja kézzel, vagy használhat automatikus módszert. Mivel könnyen lehet, hogy nem ez az egyetlen adware a rendszerben, jobb ha az automatikus módszert választja, mellyel a teljes rendszert átvizsgálhatja.

A GUPlayer eltávolításához kövesse útmutatónk lépéseit. Javasoljuk, hogy először olvassa el a teljes útmutatót, hogy biztosan megértse a teendőket. Ha bármilyen kérdése van a lépésekkel kapcsolatban, bátran írjon csapatunknak.

Ha inkább portugál nyelven olvasná az útmutatót, látogasson el ide: SemVirus.pt.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - GUPlayer

GUPlayer eltávolítása Windows rendszerekből

A GUPlayer eltávolításához a következőkre van szükség:

Először is telepítsen minden olyan programot, amely az adware-hez köthető, valamint távolítson el minden olyan gyanús szoftvert is, amelyet nem szándékosan telepített.

Ezután vizsgálja át a böngészőket. Keressen olyan bővítményeket, amelyek ehhez a médialejátszóhoz vagy más potenciálisan kéretlen programhoz köthetők és távolítsa el őket.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) GUPlayer szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) GUPlayer bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

GUPlayer eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (GUPlayer) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

GUPlayer eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a GUPlayer továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

GUPlayer eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) GUPlayer elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) GUPlayer eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

GUPlayer eltávolítása innen: Google Chrome

A GUPlayer hirdetések megszüntetéséhez törölje a gyanús, ismeretlen bővítméyneket a Chrome-ból.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) GUPlayer bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) GUPlayer eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

GUPlayer eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen GUPlayer vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (GUPlayer) eltávolításának befejezéshez GUPlayer gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (GUPlayer) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken