Handy-Tab.com vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2018. márc)

Eltávolítási Útmutató - Handy-Tab.com vírus

Mi az, hogy Handy-Tab.com vírus?

Handy Tab – kéretlen program, amely a search.handy-tab.com-ra és társaira irányít át

A Handy-Tab.com keresőoldal különböző megjelenései

A Handy Tab egy potenciálisan kéretlen program, amely a böngészőeltérítők közé tartozik. Ha a rendszerbe jut, a Handy Tab vírus átirányítások indításába kezd, amelyek a search.handy-tab.com címet és más hasonló domaineket céloznak. Sajnos a bővítményt nem egyszerű megállítani, mert úgynevezett böngészősegítő objektumokkal nehezíti meg az eltávolítást.

A Handy Tab első lépésként a kezdőlapot és az alapértelmezett keresőmotort módosítja. A Google Chrome a legsebezhetőbb a vírussal szemben. Ezt követően minden keresést saját domainjeire irányít át. Fontos, hogy ezek a weboldalak hamis kérdőívekkel és fertőző hivatkozásokkal lehetnek tele, amelyek mind malware-eket juttathatnak a számítógépre.

A Handy Tab emellett lelassíthatja a rendszert és megfigyelheti a felhasználót. Utóbbit a böngészés közbeni billentyűleütések megjegyzésével teszi. Az eltérítő adatkezelési nyilatkozata szerint a begyűjtött adatok nem személyes információkat. Azt azonban nem garantálja semmi, hogy harmadik felek nem férhetnek az adatokhoz.

Egyértelmű, hogy a Handy Tab bővítmény egyetlen célja, hogy kattintás alapú fizetéssel bevételt gyűjtsön a fejlesztőknek. A gyanús keresési találatok megnyitása azonban veszélyes weboldalakra juttathatja a böngészőt, ezért azt javasoljuk, hogy ne használjon olyan ismeretlen keresőket, mint a Search.Handy-Tab.com.

Nyilvánvaló, hogy a számítógép biztonságának megőrzéséhez el kell kerülnie a kétes keresőmotorokat. A Handy Tab vírus eltávolításához kövesse a szakértőink által összeállított lépéseket (ezeket megtalálja bejegyzésünk alatt).

Ha az eltávolítás során esetleg problémákba ütközne, csak váltson az automatikus eltávolítási módszerre. Ehhez mi a kiváló FortectIntego vagy SpyHunter 5Combo Cleaner legújabb változatát ajánljuk. Természetesen más biztonsági szoftvert is használhat, a lényeg, hogy megbízható és naprakész program legyen.

A Handy-Tab.com eltávolításaA Handy-Tab.com vírus eltávolítása nem nehéz feladat. Csak kövesse szakértőink útmutatóját.

A potenciálisan kéretlen programok bejutásának elkerülése

A spyware-fejlesztők leginkább a bundling nevű trükköt használják szoftvereik terjesztéséhez, amellyel több programot egyesíthetnek egyetlen csomaggá. Nagyon fontos, hogy odafigyeljen az ingyenes programok telepítése során, ellenkező esetben kéretlen szoftvereket engedhet a rendszerbe. Ezek a tippek az UdenVirus.dk csapatától származnak – rendkívül hasznosak a számítógép optimális állapotának megtartásához.

 • A potenciálisan kéretlen programok telepítésének elkerüléséhez a telepítők minden lépését át kell olvasnia. Minden lépést olvasson el figyelmesen, különösen a beállításokat.
 • Úgy kell megadnia a beállításokat, hogy CSAK a választott program települjön. Ehhez érdemes mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot választania.
 • Gyakran megjelennek „ajánlott” vagy „javasolt” programok a telepítőkben, amelyek a letöltött program mellékletei.
 • Ezek telepítését el kell utasítania, általában a mellettük szereplő négyzet jelölésének törlésével.

A Handy Tab eltávolítása egyetlen kattintással

A Search Handy Tab gyorsan és hatékonyan eltávolítható egy antimalware szoftverrel. Fontos, hogy az eltávolítás előtt frissítse a programot a legújabb verzióra, hogy biztosan azonosítani tudja a behatolót. Ez azonban nem az egyetlen módja a kéretlen böngészőeltérítő eltávolításának. Követheti a szakértőink által készített lépéseket is.

Ha kézzel szeretné eltávolítani a vírust, kövesse útmutatónk lépéseit – így antispyware program vagy más személy segítsége nélkül szabadulhat meg a Handy Tabtől.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Handy-Tab.com vírus

Handy-Tab.com eltávolítása Windows rendszerekből

Windows rendszeren meg kell találnia minden olyan szoftvert, amely a vírushoz kapcsolódhat. Néhány komponenst valószínűleg a telepített programok listáján is láthat.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Handy-Tab.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Handy-Tab.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Handy-Tab.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Handy-Tab.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Handy-Tab.com vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Handy-Tab.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Handy-Tab.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Handy-Tab.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Handy-Tab.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Handy-Tab.com eltávolítása innen: Google Chrome

A Handy Tab az alábbi lépésekkel távolítható el a Chrome böngészőből. Törölnie kell a kéretlen bővítményt és alaphelyzetbe kell állítania a böngészőt.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Handy-Tab.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Handy-Tab.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Handy-Tab.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Handy-Tab.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Handy-Tab.com) eltávolításának befejezéshez Handy-Tab.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Handy-Tab.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken