Hogy miért kell elkerülni a Delta Search-t és a hasonló hamis keresőmotorokat

Why you should avoid Delta Search and other fake search enginesA legtöbb internetező még mindig NEM tud arról, hogy több száz olyan keresőmotor létezik, amelyek akár komoly veszélyt jelenthetnek. Az esetek nagy részében ezek az online sarlatánok nem úgy teszik sorrendbe a weboldalakat, mint például a Google, a Yahoo, vagy a Bing, hanem bizonyos gyanús weboldalakat tesznek a találati listák első néhány helyére. Ezzel könnyedén rávehetik a felhasználókat, hogy haszontalan termékeket árusító, kéretlen szolgáltatásokat kínáló, esetleg malware programokat terjesztő weboldalakra kattintsanak.

Fontos említeni azt is, hogy ezek a keresőmotorok kétes módszereket használnak a számítógépekbe való bejutásra és a böngészők eltérítésére. Általában böngészőeltérítőkre támaszkodnak, amelyek képesek kihasználni a számítógépek biztonsági réseit és módosítani tudják a beállításokat. Egy másik népszerű megoldás a freeware és shareware programokon alapszik. Ezek a programok gyakorta tartalmaznak hamis keresőket a telepítőik ‘komponensek’ listáján, ezért óvatosan töltse le és telepítse ezeket.

Az egyik olyan sötét szándékú keresőmotor, amely ezeket a módszereket használja a terjedésre és szeméttel teli keresési találatok jelenít meg, a Delta Search. Úgy döntöttünk, hogy erre a keresőmotorra kiemelt figyelmet fordítunk, mert a készítői különösen trükkös módokon próbálják elhitetni a felhasználókkal, hogy megbízható keresővel van dolguk. Hogy a megbízhatóság hírét keltsék a Delta Search-nek, szélhámosok jelentek meg különböző fórumokon, akik megpróbálják szóbahozni a programot. Nem csak megbízhatónak nevezik azt, de megadják a saját e-mail címűket, hogy segítsenek az esetleges eltávolítás során. A segítség természetesen nem szokott megérkezni.

Erősen ajánlott távol maradni minden kommenttől, amelyet a Delta Search állítólagos képviselői írtak. Mindegy, hogy mit mondanak; a weboldal egyetlen célja az, hogy a mit sem sejtő felhasználókat potenciálisan ártalmas webhelyekre irányítsák. Amennyiben biztonságban szeretné böngészni az internetet, használjon jól ismert keresőmotort.

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Szívesen tanítja a felhasználókat a víruselhárításról...

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Olvassa más nyelveken
Szoftverek
Összehasonlítás