Home.bitmotion-tab.com vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - Home.bitmotion-tab.com vírus

Mi az, hogy Home.bitmotion-tab.com vírus?

A Home.bitmotion-tab.com megnyerő külsővel próbálja elnyerni a felhasználók bizalmát

Képernyőkép a Home.bitmotion-tab.com-ról

A Bitmotion vírus egy kétes keresőmotor, amely semmilyen hasznos keresési szolgáltatást nem nyújt, csak saját bővítményeit hirdeti. Ha a rendszerbe jut, az új lapok helyét is a Bitmotion veheti át. Fejlesztője a Victory Commerce Ltd., akik böngészést segítő szoftverként hirdetik, pedig a böngészőeltérítők közé tartozik. Módosíthatja a böngészők beállítását és megakadályozhatja a kényelmes böngészést.

Vírus-e a Bitmotion? A szó szoros értelmében nem vírus, de számos problémát okozhat.

A Bitmotion bővítmény telepítésének következményei:

 • egyértelmű engedélykérés nélkül módosul a böngésző kezdőlapja, az új lapok tartalma;
 • a chrome-extension://iinglghmhcgdgjjlafobajghjamdchik/newtab.html oldal nyílik meg a fertőzött böngésző elindításakor, új lap megnyitásakor vagy a bővítmény böngésző menüsávján lévő ikonjának megnyitásakor;
 • módosulnak a keresési találatok;
 • tolakodó online hirdetések jelennek meg;
 • gyanús harmadok felek oldalát célzó átirányítások indulnak;
 • „segítő elemek” épülnek a fertőzött böngészőbe;
 • a bővítmény adatokat gyűjthet a felhasználóról.

A Bitmotion Tab átirányításai rövid idő alatt fejfájást okozhatnak. Ne feledje, hogy böngészőeltérítőről van szó, amely hirdetéssel próbál pénzhez jutni, és ehhez harmadik felek hirdetéseit illesztheti a keresési találatok közé.

Ha a felhasználó megnyit egy ilyen fizetett hirdetést, a böngészős fertőzés előre meghatározott oldalra irányítja át a böngészőt. Habár némelyik ilyen oldal biztonságos, más oldalak viszont veszélyes vagy felnőtt tartalmakat jeleníthetnek meg, illetve akár a személyes adatokra nézve is veszélyt jelenthetnek.

A bővítmény egyéb tekintetben is adatvédelmi problémát jelent. A Bitmotion Tab telepítésével ugyanis a felhasználó beleegyezik e-mail címe fejlesztőkkel való megosztásába, a könyvjelzők beolvasásába és módosításába, valamint a meglátogatott weboldalakkal kapcsolatos adatok megosztásába. A Bitmotion-tab vírus emellett megfigyeli a keresett kifejezéseket, a megnyitott hivatkozásokat, az IP-címeket és más hasonló adatokat is.

Rendkívül bosszantó keresőről van tehát szó. A Bitmotion emellett kérdőíveket és nyereményjátékokat is megjeleníthet, amelyeken jellemzően személyes adatokat, például nevet és e-mail címet kell megadni. Ezeket az információkat kéretlen levelek kiküldésére használhatják fel. Figyeljen az ilyen mondatokra:

“We may use an intermediary to conduct these surveys or contests. These companies may use your personal information to help the BitmotionTab communicate with you about offers from the [ tab ] and our marketing partners.”

Habár a vállalat azt állítja, hogy ezek a harmadik felek nem kaptak engedélyt a Victory Commerce-től arra, hogy más célokra is felhasználják a személyes adatokat, ez természetesen tényleges akadályt nem jelent a harmadik felek számára. Jobb, ha mielőbb eltávolítja a Home.bitmotion-tab.com-ot. Érdemes antimalware szoftvert használnia a feladathoz, például: FortectIntego

Ha valamiért nem szeretne programot telepíteni, a Home.bitmotion-tab.com eltávolítását kézzel is elvégezheti. Ennek részletes lépéseit megtalálja bejegyzésünk végén.

Home.bitmotion-tab.com vírusA Home.bitmotion-tab.com keresőmotor egyértelmű engedély kérése nélkül átveszi a korábbi kezdőlap helyét.

A potenciálisan kéretlen programok elkerülése

Ha nem szeretné véletlenül telepíteni a Bitmotion eltérítőt, óvatosnak kell lennie az ingyenes programok telepítése során. Ha elsieti a telepítéseket, előbb-utóbb kéretlen program bejutásával fog szembesülni. Az ilyen programok bejutását azonban könnyedén megakadályozhatja, ha elvégzi a megfelelő módosításokat az ingyenes programok telepítőiben.

Érdemes elolvasnia a kiszemelt programok adatkezelési nyilatkozatát és felhasználási feltételeit, ezek mind megjelennek a telepítőkben. Ha a telepítő lehetőséget ad a telepítési mód beállítására, válassza az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot, és keressen olyan sorokat, amelyek további programok telepítésébe adnak beleegezést. Vegye ki a jelöléseket az ilyen sorok elől.

Ez az eltérítő többnyire az Egyesül Államok Chrome böngészőt használó felhasználóit célozza, Habár Bulgáriában is felbukkant már. Ezen országok felhasználóinak kifejezetten óvatosnak kell lenniük.

A Bitmotion vírus gyors eltávolítása

A Bitmotion Tab eltávolításának legjobb módját egy megbízható malware-eltávolító szoftver jelenti. Az antivírus szoftverek nem biztos, hogy azonosítani tudják ezt a behatolót, mert veszélyesebb kártevők észlelésére készültek, a Bitmotion-Tab azonban csak egy kémprogram típusú fertőzés.

A Bitmotion Tab kézi eltávolításához némi időre lesz szüksége. Kövesse az alábbi útmutatót, de legyen óvatos, és pontosan hajtsa végre a lépéseket, hogy a potenciálisan kéretlen program minden változtatását visszavonhassa. Ellenkező esetben a böngésző nem szabadul meg a kártevőtől. A Bitmotion eltávolítható a böngésző alaphelyzetbe állításával is.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Home.bitmotion-tab.com vírus

Home.bitmotion-tab.com eltávolítása Windows rendszerekből

A Victory Commerce Limited szoftvereinek eltávolítása

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Home.bitmotion-tab.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Home.bitmotion-tab.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Home.bitmotion-tab.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

Nézze át a telepített programok listáját, távolítsa el a home.bitmotion-tab.com-hoz köthető elemeket.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Home.bitmotion-tab.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Home.bitmotion-tab.com vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Az eltérítő a Microsoft Edge böngészőbe is beépülhet. A helyreállításhoz szükséges lépések a következők:

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Home.bitmotion-tab.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Home.bitmotion-tab.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Távolítsa el az engedély nélkül települt kétes bővítményeket a Mozilla Firefoxból.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Home.bitmotion-tab.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Home.bitmotion-tab.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Home.bitmotion-tab.com eltávolítása innen: Google Chrome

Lépjen a Chrome bővítményeinek lapjára és távolítsa el a következőt:

Bitmotion extension

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Home.bitmotion-tab.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Home.bitmotion-tab.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Home.bitmotion-tab.com eltávolítása innen: Safari

Ha a Safari kezdőlapja a Bitmotion Tab, el kell távolítania a Bitmotion – New Tab bővítményt, valamint minden egyéb gyanús elemet is. Ezt követően állítsa alaphelyzetbe a böngészőt.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Home.bitmotion-tab.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Home.bitmotion-tab.com) eltávolításának befejezéshez Home.bitmotion-tab.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Home.bitmotion-tab.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken