Hucky vírus eltávolítása (ingyenes útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Hucky vírus

Mi az, hogy Hucky ransomware vírus?

Tényleg annyira veszélyes a Hucky ransomware, mint a Locky?

Ismerősen hangzik a Hucky vírus neve? Valószínűleg azért, mert a hírhedt Locky ransomware inspirálta, amely az elmúlt évben folyamatosan fenyegette az internetezőket. Rengeteg amatőr hackert csábít a Locky sikere, nem meglepő, hogy folyamatosan bukkannak fel ezen a ransomware-en alapuló alternatív változatok. A Hungarian Locky – avagy Hucky is egy ilyen. A vírus készítői nem egyszerűen átemelik a Locky egyes funkcióit, hanem inkább imitálják őket: A Hucky ugyanazt az üzenetet, kiterjesztés és fizetési rendszert használja. A legfontosabb különbség az, hogy a vírus magyar, tehát feltehetőleg leginkább magyarországi felhasználókat támad, nem tör nemzetközi babérokra. Ezt az elméletet erősítik azok az áldozatok is, akik elmondásuk szerint magyar nyelven léptek kapcsolatba a támadókkal.

Más szempontból azonban működéséről elmondható, hogy megegyezik az eredeti Locky változatokkal. Először is, a kártékony kódsort spam e-mailek juttatják a rendszerbe. Ezt követően Word makrók aktiválják őket, majd letöltik a vírust a számítógépre. Ezt követi az adatok titkosítása, majd a számítógép újraindítása – és ezzel a fájlok hozzáférhetetlenné válása. A Locky-val ellentétben a Hucky csak körülbelül 200 fájltípust céloz meg, ezek között videójátékok (pl. Minecraft, World of Warcraft) fájljait is. A játszani nem vágyó áldozatokon sem kegyelmeznek meg, a Microsoft Office fájljait, képeket, archívumokat és egyebeket is kétségtelenül a listára vettek. Senki sem reménykedhet, hogy sértetlenül megússza a vírus bejutását. Mindazonáltal a Hucky eltávolítására azonban van lehetőség. Ehhez azt javasoljuk, hogy szerezzen be egy licencelt ReimageIntego változatot, és futtasson vele teljes rendszervizsgálatot. A Hucky egyik érdekessége, hogy a régi .locky kiterjesztést használja, habár a Locky újabb változataiban ez már nem szerepel. Ez az információ segíthet meghatározni, hogy pontosan melyik vírus is jutott a rendszerbe.

Ez a vírus a Locky által régebben használt _locky_recover_instructions.txt szöveges fájl helyett _Adatok_visszaallitasahoz_utasitasok.txt nevű fájlt hoz létre. Habár stílusa hasonló, a közölt információ eltér az eredeti üzenettől. A megszokott rövid leírás a történtekről itt is megvan, és természetesen a lehetséges megoldás sem marad el: Az áldozatnak 24 órája van felvenni a kapcsolatot a támadókkal a megadott e-mail címen: [email protected] A váltságdíj méretét és a folyamat többi részét az üzenet nem részletei, ezt feltehetőleg a személyes kapcsolatfelvételkor fogják közölni. A korábbi szokások alapján feltételezhetjük, hogy az adatok visszafejtésének ára 0,5 és 2 bitcoin között lehet. Ha hajlandó fizetni, megteheti – de figyelembe kell vennie, hogy a támadók leléphetnek a pénzzel anélkül, hogy visszaadták volna az adatokat. Ha tehát el szeretné ezt kerülni, inkább távolítsa el a Hucky vírust.

Hogyan védhetők meg a fájlok a ransomware-rel szemben?

A Hucky vírus még láthatóan fejlődés alatt van, a rendszer védelme a legfontosabb teendő. Győződjön meg arról, hogy az operációs rendszer és a használt programok naprakészek. Így csökkentheti a rendszer sebezhetőségét, és elkerülheti a kétes vagy fertőzött programok véletlen letöltését. Emellett fontos, hogy hatékony antivírus szoftvert is használjon, és ez a szoftver semmiképp ne kalóz változat legyen. Az adatokról pedig rendszeresen készítsen biztonsági mentést, a mentéseket pedig valamilyen külső tárolón/másik számítógépen tárolja. Így elkerülheti a váratlan adatvesztéseket, és könnyedén visszaállíthatja a fájlokat.

Tudnivalók a Hucky eltávolításáról:

A Hucky vírus biztonságos eltávolításának csak egy módja van, ez pedig egy professzionális antivírus programot jelent. Habár a Hucky talán nem annyira összetett, mint a Locky, de mindent megtesz, hogy a rendszerben maradjon, ezért a kézi eltávolítás meglehetősen nehézkes lenne. Ha egy-két fájl elkerülné figyelmét, a vírus újra működésbe léphetne, és titkosíthatná az újabb fájlokat is. A Hucky eltávolítása során csak akkor lehet szükség a felhasználó közbenjárására, ha a vírus letiltja az antivírus szoftvereket. Ebben az esetben az alábbi útmutató segíthet. A vírus eltávolítása után nézze át az adatmentési lehetőségeket részletező szakaszt. Az egyik módszerrel talán meg tudja menteni a titkosított fájlokat.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Hucky vírus

Hucky eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Hucky törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Hucky) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Hucky eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a ReimageIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Hucky elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Hucky eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Elődjéhez hasonlóan a Hucky vírus is az RSA algoritmussal teszi lehetetlenné a fájlok visszafejtését. Előfordulhat, hogy a szakértők gyenge pontot találnak a vírusban, amellyel meg lehet majd oldani a visszafejtést, de egyelőre csak a következő három adatmentési módot tudjuk ajánlani. 

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Hucky által titkosított fájlok visszaállítását:

A fájlok visszaállítása a Data Recovery Pro segítségével

A Data Recovery Pro valószínűleg a legjobb választás, ha gyors és automatikus visszaállítási módszert keres. Habár nem garantálja a teljes visszaállítást, egy-két fájlt megmenthet. Az alábbi lépéseket követve próbálkozhat meg a szoftverrel.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Hucky zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Hogyan használható ki a Windows Előző verziók funkciója?

A Windows Előző verziók funkciója akkor használható, ha a Rendszer-visszaállítás már a vírus bejutása előtt engedélyezve volt. Ha ez a helyzet, az alábbi lépéseket követve megpróbálkozhat a fájlok visszaállításával.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

ShadowExplorer lehetőségei:

A ShadowExplorer egy egyszerű alkalmazás, amely segíthet a törölt vagy titkosított fájlok visszaállításában. Az egyetlen feltétel: a rendszer árnyékmásolatainak épségben kell lenniük. Ha a ransomware nem törölte őket, megpróbálkozhat a ShadowExplorerrel.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Hucky, használjon megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken