ICSPA vírus eltávolítása

Eltávolítási Útmutató - ICSPA vírus

Mi az, hogy ICSPA vírus?

Az ICSPA vírus (vagyis International Cyber Security Protection Alliance vírus) egy kártékony program, amely könnyedén bejuthat a védtelen rendszerekbe. Ezután ez a ransomware típusú kártevő lezárja és lelassítja a rendszert, valamint félrevezető értesítéseket jelenít meg állítólagos törvényszegésekről. Kérjük, de higgyen az üzeneteknek, hiszen az állami szervek nem ilyen primitív módszerekkel próbálják behajtani a kiszabott büntetéseket. Nyilvánvaló, hogy az ICSPA vírus célja a mit sem sejtő áldozatok pénzének megszerzése, ezért mielőbb el kell távolítani. Ez azonban nem olyan egyszerű, mert letiltja a programokat, beleértve az antivírusokat és antispyware-eket is. Olvasson tovább, és megtudhatja, hogyan oldja meg a problémát.

HOGYAN FERTŐZHET MEG AZ ICSPA vírus?

Az ICSPA vírust a többi ilyen malware-hez hasonló módon terjesztik: csaló frissítéseken, kodekeken, ingyenes programokon és e-maileken keresztül. Miután a rendszerbe jutott, zárolja az Asztalt és letiltja a rendszer bizonyos funkcióit. A képernyőn egy riasztás jelenik meg látszólag az International Cyber Security Protection Alliance-től és különböző törvénysértésekkel vádolja meg a felhasználót, például illegális szoftverek használatával vagy kártevők terjesztésével. Ne feledje, hogy mindez egy nagy átverés része, célja, hogy rávegyék a fizetésre, méghozzá az Ukash vagy a Paysafecard rendszereken keresztül. Ezt azonban ne tegye meg, inkább távolítsa el a kártevőt.

HOGYAN TÁVOLÍTHATÓ EL AZ ICSPA vírus?

Megtörténhet tehát, hogy az ICSPA blokkolja a rendszer alapvető funkcióit. A megoldáshoz kövesse az egyik most következő módszert:

Pendrive módszer:

1. Egy másik számítógépen töltse le a RestoroIntego, a SpyHunter 5Combo Cleaner vagy a Malwarebytes legújabb változatát.
2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy pendrive-ra vagy CD-re.
3. Indítsa a fertőzött számítógépet ‘Csökkentett mód parancssorral’ üzemmódban és csatlakoztassa a pendrive-ot.
4. Futtasson rendszervizsgálatot, indítsa újra a rendszert most már a megszokott módon, és futtasson újabb rendszervizsgálatot. Így megfelelően eltávolíthatja az ICSPA vírust.

* Az ilyen típusú vírussal fertőzött számítógépeken csak a fertőzéskor használt fiók kerül zárolásra. Ha elérhető másik fiók is, és annak adminisztrátori jogai vannak, onnan is elindítható egy antimalware program.

* Próbálja meg letiltani a Flash elemeket, ezzel működésképtelenné teheti a a ransomware-t. A letiltáshoz olvassa el a Macromedia következő oldalán található ‘Deny’ részt: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Ezután futtasson teljes rendszervizsgálatot egy antimalware programmal.

* Manuális ICSPA eltávolítás:

  • Indítsa a számítógépet ‘csökkentett mód parancssorral’ üzemmódban, így az ICSPA vírus nem töltődik be (ennek működnie kell a vírus minden változatával)
  • Futtassa a Regeditet
  • Keresse meg a WinLogon bejegyzéseket, jegyzetelje ki azokat, amelyek nem üresek vagy az explorer.exe. Írja őket felül az explorer.exével.
  • Keressen rá a registry-ben a kijegyzetelt fájlokra és törölje a találatokat.
  • Indítsa újra a számítógépet, majd a vírus maradványainak eltávolításához futtasson teljes rendszervizsgálatot a RestoroIntego legújabb változatával. Ajánlott antimalware még a SpyHunter 5Combo Cleaner és a Malwarebytes is.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken