Idp.alexa.51 törlés (eltávolítási útmutató) - 2018. júl frissítése

Eltávolítási Útmutató - idp.alexa.51

Mi az, hogy idp.alexa.51?

IDP.ALEXA.51 malware-ről jelentő jól ismert antivírusok

Az AVG által észlelt idp.alexa.51

IDP.ALEXA.51 a neve az egyik olyan malware-nek, amelyet a legtöbb antivírusmotor (például az AVG és az Avira) is azonosít. 2016 óta találunk olyan internetes bejegyzéseket, amelyek a malware veszélyessége felől érdeklődnek. Még 2018-ban is felbukkannak újabb esetek, de mostanában leginkább az Avasthoz köthetők. Az IDP.ALEXA.51 észlelése tolakodónak mondható, mert az AV-motor a rendszerindítást megzavarva jelent az IDP.ALEXA.51 vagy az Alexa vírus jelenlétéről. A szakértők szerint téves észlelésről is szó lehet, melynek megoldása az antivírus fejlesztőinek feladata. Bizonyos esetekben azonban a rendszer tényleg fertőzött lehet.

Név IDP.ALEXA.51
Típus Malware, vagy az AVG, az Avira vagy az Avast téves riasztása
Operációs rendszer Windows
Tünetek A kártékony program lelassíthatja a rendszert, lefoglalhatja a processzort, rendszer-összeomlásokat okozhat. A téves riasztások ártalmatlanok
Terjedés A SeaMonkey, az EasySpeedUpManager2 a Plants vs. Zombies és más játékok mellékleteként terjedhet
Alternatív név Alexa vírus. Ha nem téves riasztásról van szó, az IDP.ALEXA.51 észlelése súlyos fertőzést jelent, amelyet mielőbb el kell távolítani.
Eltávolítás A kiváló FortectIntego letöltését és teljes rendszervizsgálatának lefuttatását javasoljuk.

A behatoló észlelése leginkább online játékokhoz és alkalmazásokhoz köthető, például: SeaMonkey, Plants vs. Zombies, EasySpeedUpManager2. Az AVG vizsgálati eredményei jellemzően bizonyos .tmp és .exe fájlokat (pl. swUSB.exe) jelölnek meg forrásként, helyük a c:\windows\, %appdata% és %temp% mappákban lehet.

Egy tavaly végzett elemzés szerint az IDP.ALEXA.51 téves azonosítása a legtöbb esetben Portugáliában és Brazíliában lévő számítógépeken fordul elő, Windows 8.1 rendszeren. A téves észlelések száma azóta nem csökkent, sőt, mostanában gyakran Avira és AVG antivírust futtató Windows 10-es rendszereken jelentkezik. Az AVG tűzfala bizonyos esetekben a HitmanPro telepítését akadályozza meg azzal az indokkal, hogy a HitmanPro.exe valójában az IDP.ALEXA.51 malware.

IDP.ALEXA.51 detection

A fájl az Alexához köthető és kártékony lehet

Egyes biztonsági szakértők trójai falóként vagy az Alexa vírusként azonosítják az IDP.ALEXA.51 fájlt. Ehhez a besoroláshoz nincs egyértelmű bizonyíték, de a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az IDP.ALEXA.51 észlelése nem mindig téves riasztás.

Tévesen azonosíthatják olyan jól ismert AV-motorok is, mint az AVG. A magyarázat az elavult programverzió (AVG 8.5, 9.0, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015) vagy elavult vírusadatbázis. A vállalat 2017-ben elismerte, hogy a problémát hibás AVG-szoftverfrissítés is okozhatja.

Ez azonban nem az egyetlen oka, hogy valamilyen AV-motor (nem feltétlenül az AVG) az IDP.ALEXA.51 jelenlétét azonosítja a rendszerben. A víruskészítők saját kártékony programjaik álcázására használhatják fel a téves riasztás hírét.

Illusztráció az idp.alexa.51 téves észlelésérőlKét dolgot jelenthet, hogy egy antivírus program az idp.alexa.51-et észleli: frissíteni kell az antivírust, vagy el kell távolítani a malware-t.

Az IDP.ALEXA.51 ingyenes programok mellékleteként juthat be

Az IDP.ALEXA.51 nem rendszerfájl. Ingyenesen letölthető programokhoz köthető. A fájl telepítésének elutasítására külön figyelmet kell fordítani, mert olyan szoftvertelepítő csomagban terjed, amely a gyorsaság érdekében erre nem mindig kínálja fel a lehetőséget önállóan.

Ez önmagában nem kártékony, de a támadók kihasználhatják, hogy reklámprogramokat, kéretlen programokat, esetleg veszélyesebb vírusokat rejtsenek el. Fontos tehát, hogy az egyéni/custom vagy haladó/advanced stb. telepítési módot válassza, ha játékokat, például a Plants vs. Zombies-t vagy más ingyenes alkalmazásokat telepít.

TANÁCS: A NoVirus.uk szakértői szerint jobb nem hagyni, hogy a gyerekek felügyelet nélkül telepítsenek programokat, mert bizonyára nem fogják elolvasni a kapcsolódó licencfeltételeket és adatkezelési nyilatkozatokat, azaz nem fogják észrevenni, ha a rendszert potenciálisan kéretlen vagy kártékony programoknak teszik ki.

A IDP.ALEXA.51 fájlt jelenlétének ellenőrzése és szükség esetén a rendszer helyreállítása

Ha az IDP.ALEXA.51 észlelése téves, csak a telepített antivírus programmal kell foglalkoznia, hogy megszüntethesse a téves riasztásokat. A Vezérlőpulton keresztül teljesen eltávolíthatja az antivírust, majd a honlapjáról beszerezheti a legújabb verziót.

Emellett lehet, a szoftver felületén keresztül is beszerezheti a szükséges frissítést.

Mindazonáltal érdemes átvizsgálnia a rendszert egy másik antivírussal is. Így meggyőződhet arról, hogy a rendszert tényleg nem fertőzi valamilyen veszélyes fertőzés, például trójai, kémprogram vagy billentyűfigyelő. Ehhez mi a következő programokat ajánljuk: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken