“Internet Security Alert” vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2018. ápr)

Eltávolítási Útmutató - “Internet Security Alert” vírus

Mi az, hogy "Internet Security Alert" vírus?

Az „Internet Security Alert” vírus pénzt próbál kicsalni az internetezőkből

Az "Internet Security Alert" vírus felugró ablakai

Az „Internet Security Alert” egy megtévesztő malware, amely veszélyes számítógépes fertőzésekről jelentő böngészős hirdetéseket jelenít meg. Jellemzően azt állítja, hogy veszélybe kerültek a személyes adatok (pl. jelszavak, bankszámlaadatok, tárolt fájlok). A támadók a Windows műszaki ügyfélszolgálatának adják ki magukat és arra buzdítják a felhasználót, hogy a „probléma” megoldásával kapcsolatban hívja a fel a 866 564 00233 telefonszámot.

A telefon másik oldalán drága, de haszontalan biztonsági szoftverek megvásárlására is megpróbálhatják rávenni a mit sem sejtő internetezőket, vagy távoli hozzáférést kérhetnek a számítógéphez, hogy kézzel oldhassák meg az állítólagos problémát. Szeretnénk kiemelni, hogy a támadóknak nincs távoli hozzáférése a számítógéphez. Csak akkor férhetnek a rendszerhez, ha ön ebben segít nekik. Csalásról van tehát szó, és ha vár az Internet Security Alert eltávolításával, további problémák adódhatnak.

A malware-t arra készítették, hogy a fejlesztők partnereinek biztonsági szoftvereit terjessze, vagy hogy az áldozatoktól személyes adatokat szerezve pénzt csalhassanak ki. Számos gyanús weboldal irányíthatja át a látogatókat ilyen „figyelmeztetésekhez”, mert kártékony hirdetéseket és felugró ablakokat tartalmazhatnak. Már egyetlen véletlen kattintás is malware-t juttathat a rendszerbe.

Fontos, hogy a Microsoft Windows nem jelenít meg ilyen értesítéseket a lehetséges fertőzésekről, és telefonszámot sem ad meg saját weboldalán kívül sehol. Ne dőljön be a csalásnak! A felkínált gyanús biztonsági program megvásárlása vagy személyes adatainak átadása helyett vizsgálja át a rendszert a kiváló ReimageIntego segítségével, hogy eltávolíthassa az „Internet Security Alert” vírust.

A kártékony felugró ablak nagyon hasonlít más, szintén átverésként üzemelő értesítésekre. Az Usunwirusa.pl csapata szerint a legelterjedtebb ezek közül a „Microsoft System Security Alert” és a „Windows Security Alert”.

Az "Internet Security Alert" megtévesztő üzeneteAz "Internet Security Alert" vírus megtévesztő üzeneteket jelenít meg az áldozat böngészőjében. Az ijesztő üzenetek célja, hogy rávegye az áldozatot a csalók felhívására.

Kártékony weboldalak indíthatnak adware-telepítést

A fejlesztők jellemzően sok energiát fektetnek a megnyerőnek tűnő hirdetések előállításába, hogy minél többeket meggyőzhessenek.

A kártékony reklámok általában a következőket hirdetik:
1. Kuponkódok vásárlásokhoz;
2. Szerencsejátékos oldalak;
3. Párkereső oldalak;
4. Ismeretlen szoftverek vagy bővítmények.

Ha a felhasználó hirdetésre kattint, kártékony tartalmakat népszerűsítő weboldalra kerülhet, vagy további malware telepítését indíthatja el. Ha tehát nem túl megbízhatónak tűnő weboldalakat megnyitó átirányításokat tapasztal, azonnal zárja be ezeket az oldalakat!

Ha pedig számítógépét megfertőzte ez az adware, fontos, hogy a háttérben más potenciálisan kéretlen programokat vagy bővítményeket telepíthet, továbbá személyes adatokat (pl. IP-cím vagy tartózkodási hely) gyűjthet be, amelyekkel az érdeklődési köröknek megfelelő, csábítóbb hirdetéseket jeleníthet meg.

Tanácsok az „Internet Security Alert” vírus elkerüléséhez:

1. Tartsa naprakészen biztonsági szoftvereit, hogy a támadók legújabb adware, malware, spyware stb. kártevőit is eltávolíthassa;
2. Ne adja meg bankkártya- és bankszámlaadatait;
3. Ne kattintson kártékony hirdetésekre és ne egyezzen bele ismeretlen fejlesztőktől származó bővítmények telepítésébe;
4. Kizárólag megbízható forrásokból, lehetőleg közvetlen linkre kattintva töltsön le alkalmazásokat;
5. A telepítések minden lépését olvassa át, mert potenciálisan kéretlen programok lehetnek a választott program „választható összetevői” közé rejtve;

Az Internet Security Alert eltávolítása két módszerrel végezhető el

Az „Internet Security Alert” vírus eltávolításához két módszer közül választhat: kézi és automatikus eltávolítás.

Szakértőink azonban az „Internet Security Alert” automatikus eltávolítását javasolják egy biztonsági szoftver segítségével, mert a számítógépet a háttérben akár több kártevő is fertőzheti.

Először is válasszon egy megbízható biztonsági programot és töltse le hivatalos forrásból. Ne feledje, hogy a támadók haszontalan vagy túlárazott szoftvert kínálnak, ne bízzon meg bennük. Ha már rávették a vásárlásra, mielőbb vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával és értesítse őket a tranzakcióról.

A megfelelő biztonsági szoftver telepítését követően vizsgálja át vele a teljes rendszert. A szoftver minden fertőzött fájlt azonosít, beleértve az „Internet Security Alert” vírust is – majd biztonságosan eltávolítja azokat.

Ha a malware kézi eltávolítását választja, kövesse csapatunk lépésről lépésre haladó útmutatóját.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - “Internet Security Alert” vírus

“Internet Security Alert” eltávolítása Windows rendszerekből

A Windows megtisztításához kövesse az alábbi lépéseket. Minden gyanús elemet töröljön, hogy biztosan megszabadulhasson az „Internet Security Alert” ablakokat megjelenítő malware-től.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) “Internet Security Alert” szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) “Internet Security Alert” bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

“Internet Security Alert” eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (“Internet Security Alert”) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

“Internet Security Alert” vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a “Internet Security Alert” továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

“Internet Security Alert” eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) “Internet Security Alert” elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) “Internet Security Alert” eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

“Internet Security Alert” eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) “Internet Security Alert” bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) “Internet Security Alert” eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

“Internet Security Alert” eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen “Internet Security Alert” vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (“Internet Security Alert”) eltávolításának befejezéshez “Internet Security Alert” gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (“Internet Security Alert”) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken