Itibiti.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

Az Itibiti.exe fájl adware programhoz tartozik

Az Itibiti.exe az Itibiti Soft Phone nevű program része. Ez egy ismert reklámprogram, amely a Windows rendszerű számítógépeken bukkanhat fel. Ha a rendszerbe jut, a Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer és más böngészők beállításait is módosíthatja.

Az Itibiti.exe vírus jellemzően a bundling nevű módszerrel jut be, azaz más programokhoz mellékelve. Ezt követően:

  • betöltődhet a rendszer indulásakor,
  • a Feladatkezelőben is látható folyamatot futtathat,
  • „Itibiti Soft Phone” nevű mappát készíthet a C:\Program Files\ vagy C:\ProgramData mappában,
  • agresszív hirdetéseket jeleníthet meg a böngészőkben.

Az Itibiti.exe adware egyik fő célja, hogy reklámtartalmakat jelenítsen meg a böngészőkben. Ez persze rendkívül kellemetlenné teheti az internetezést. Ennél azonban nagyobb probléma, hogy malware-eket rejtő hirdetéseket is megjeleníthet szoftverfrissítéseket vagy vírusellenőrzéseket kínáló megtévesztő üzenetek formájában.

Sokan arról is beszámoltak, hogy az Itibiti.exe a számítógép teljesítményét is rontja, a rendszer lassúvá válhat miatta. A potenciálisan kéretlen program eltávolítása után szerencsére a helyzet rendbe jön.

Az Itibiti.exe törlése előtt azonban fontos ellenőriznie, hogy tényleg kártékony fájlról van-e szó. Ehhez vizsgálja át a számítógépet egy megbízható antimalware/antispyware programmal. Mi azt javasoljuk, hogy bízza a feladatot a kiváló FortectIntego legújabb változatára.

A legtöbb biztonsági program potenciális veszélyforrásként vagy kártékony programként azonosítja a fájlt. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg az ön által választott antimalware is törölni fogja a Itibiti.exe fájlt a rendszervizsgálat végén.

Nem érdemes a fájl kézi eltávolításával próbálkoznia. Adware programhoz tartozik, amely több hasonló .exe, .lnk, .msi és .dat fájlból áll, melyek azonosítása nehéz lehet. A kézi eltávolítás során tehát véletlenül adware-komponenseket hagyhat a rendszerben, melyek később újabb problémákat okozhatnak.

Az adware ingyenes programok mellékleteként juthat be

Az Itbiti Soft Phone és a hasonló reklámprogramok észrevétlenül kerülnek a rendszerbe. Potenciálisan kéretlen program lévén freeware és shareware telepítőkben rejtőzhet. Találkozhat vele torrentek vagy más fájlmegosztókról beszerzett programok mellékleteként is.

Ha nemrég a gyors/quick (vagy ajánlott/recommended stb.) telepítési móddal telepített valamit, közvetve kéretlen program telepítésére is engedélyt adhatott. A gyors telepítési módok jellemzően nem jelenítik meg a mellékelt kéretlen komponenseket.

Ha nem szeretne kéretlen mellékleteket telepíteni, mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza és olvassa el a telepítő lépéseit. Ha opcionális programok telepítésére vonatkozó beállításokat lát, utasítsa el ezeket a programokat.

A Itibiti.exe és a hozzá tartozó fájlok eltávolítása

Kizárólag az Itibiti.exe törlése haszontalan. Adware-hez tartozik, amelynek minden komponensét el kell távolítania. Ezt könnyedén megteheti a kiváló FortectIntego vagy más antimalware rendszervizsgálatával.

A Itibiti.exe ilyen módú automatikus eltávolításával nemcsak a hozzá tartozó háttérfolyamatokat állíthatja le, hanem megszüntetheti a hirdetéseket, az átirányításokat és az egyéb hasonló kellemetlenségeket is.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions