JS.Nemucod törlés (javított útmutató)

Eltávolítási Útmutató - JS.Nemucod

Mi az, hogy JS.Nemucod?

JS.Nemucod vírus – veszélyes trójai, amely vírusokat tölt le

A Nemucod trójai egy olyan malware, amely biztonságos fájlnak adja ki magát. A fájl letölthető nem biztonságos weboldalakról, vagy e-mailként is érkezhet számlának vagy más fontos, biztonságos látszatot keltő levélnek álcázva. A megtévesztő fájl JavaScript kódot tartalmaz, amely letölti és elindítja a Nemucod vírust. A fenyegetés, amely kártékony folyamatokat futtat a háttérben, titokban is a rendszerbe juthat más vírusok, például férgek, trójaiak, spyware-ek és hasonló paraziták segítségével.

A JS.Nemucod TrojanDownloader:JS/Nemucod.H néven is ismert. Amint bejut az áldozat számítógépébe, káoszt teremt az egész rendszerben: elpusztít fontos fájlokat, kárt tesz a Windows regisztrációs adatbázisában, személyes adatokat tulajdonít el, és további malware-eket telepít. Információink szerint a Nemucod zsarolóvírusokat is terjeszt, egyebek mellett a következőket: TeslaCrypt, Crypted és Locky vírus. A zsarolóvírus (ransomware) talán a legveszélyesebb vírusfajta, mert a rendszerbe jutva titkosítja a tárolt fájlokat, majd váltságdíj megfizetését követeli.

A JS.Nemucod vírus bejutásának jelei:

  • A számítógép nagyon lelassul;
  • A programok nem indulnak, vagy azonnal összeomlanak;
  • Tolakodó, agresszív felugró ablakok jelennek meg a képernyőn akkor is, ha a felhasználó nem is böngészi az internetet; jellemzően arról tájékoztatnak, hogy a számítógép súlyosan fertőzött, ezért a felhasználónak telepítenie kell egy bizonyos antimalware programot, hogy helyrehozhassa a problémát – a program valójában vírus;
  • A böngészők gyanúsan működnek; váratlan átirányításokat indítanak gyanús weboldalakra.

Sajnos a JS.Nemucod vírus megtalálása és kézi eltávolítása nehéz feladat, mert ártalmatlannak tűnő fájlneveket használ. Sőt, a trójai akár a biztonsági szoftvereket is letilthatja, és a Windows tűzfalát is megkerülheti. A fenyegetés eltávolításához azt tanácsoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert egy hatékony malware eltávolító eszközzel. Mi a FortectIntego”] antimalware legújabb változatát ajánljuk.

Hogyan terjed a JS.Nemucod trójai?

A vírusokkal ellentétben a trójaiak nem maguktól terjednek, szándékosan kell őket telepíteni. A cyberbűnözők e-mailek és közösségi oldalakon kiküldött üzenetek mellékleteiként, fájlcserélő oldalakon vagy veszélyes weboldalakra helyezett linkek formájában terjesztik a JS.Nemucod trójait. A vírus terjesztésének legnépszerűbb módja azonban a közvetlen e-mailes kiküldés. A bűnözők megtévesztő e-maileket küldenek a kiszemelt áldozatoknak, amelyek arra ösztönzik őket, hogy nyissák meg a csatolmányt, amely általában hivatalos dokumentumnak látszik (például rendőrségi értesítésnek, számlának, csekknek stb.). Az e-mail szolgáltatók általában kiszűrik az ilyen üzeneteket és a levélszemét/spam mappába helyezik őket, de némelyik megtévesztő levél átjut a szűrőn. Mielőtt megnyitna egy üzenetet, ellenőrizze, hogy felismeri-e a feladót. Ha nem, inkább ne nyissa meg az e-mailt és a csatolmányt.

Hogyan távolítható el a JS.Nemucod vírus?

Sajnos a JS.Nemucod malware kézi eltávolítása szinte teljesen lehetetlen. Komplex vírus, amely fejlett technikákkal rejti el magát a rendszerben, így a felhasználó aligha fogja felismerni a fájlokat. Ha tehát az ön számítógépe is gyanúsan viselkedik, hiányoznak fájlok vagy programok, esetleg jelentősen romlott a rendszer teljesítménye, telepítsen megbízható antimalware programot, és vizsgálja át vele a számítógépet, majd távolítsa el a JS.Nemucod és az esetleges további vírusok észlelt komponenseit. Mielőbb lásson hozzá a JS.Nemucod eltávolításához a SpyHunter vagy más hatékony antimalware segítségével.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken