JSMiner-C törlés (eltávolítási instrukciók) - 2018 frissítése

Eltávolítási Útmutató - JSMiner-C

Mi az, hogy JSMiner-C?

A JS:Miner-c egy új Monero kriptovalutát bányászó program

Kép a JSMiner-C észleléséről

A JS:Miner-c elnevezést antivírus programok használják egy veszélyes trójai fertőzés azonosítására. A kártékony program célja, hogy az áldozatot olyan weboldalakra irányítsa, amelyeken rosszindulatú kriptopénzbányász kód fut – azaz illegális módszerrel pénzt termeljen a fejlesztőknek. A szakértők a Minergate vírushoz hasonlóan kategorizálják a fertőzést, mindkettő nemcsak kárt tehet a számítógépben, hanem további vírusokat is bejuttathat.

Név JS:Miner-C
Alternatív név JSMiner-C; JS:Miner-C [Trj]; JS/Miner.C
Típus Trójai faló
Fő tevékenységek Monero és más kriptovaluták bányászata
Tünetek A rendszer lassulása, összeomlása
Terjedés Más programoknak álcázva terjed fájlmegosztókon vagy telepítőkbe rejtve
Eltávolítás A JS:Miner-c és az egyéb hasonló kriptobányászok is eltávolíthatók a kiváló ReimageIntego segítségével

Ha nem tudja, hogy mi az a JS:Miner-c: ezt az elnevezést használják az antivírus programok, mikor a bejutásról tájékoztatják a felhasználót. Jelenleg az Avast használhatja ezt a nevet. Olyan kriptobányász malware-t jelöl, amely fertőző weboldalakra vezeti a felhasználót, ahol a Coinhive — JavaScript-alapú Monero-bányász programmal él vissza. A Coinhive felhasználási feltételei szerint a weboldalaknak KÖTELEZŐ feltüntetniük a bányász használatát. Persze nem meglepetés, hogy a támadók ezt elmulasztják.

Fontos, hogy a JS:Miner-c nem ártalmatlan weboldalakat nyit meg. Ezek a weboldalak egyrészt kriptobányászatra használják fel a számítógép erőforrásait, másrészt rajtuk keresztül a rendszerbe juthatnak potenciálisan kéretlen programok:

 • Böngészőeltérítők;
 • Reklámprogramok;
 • Trójai vírusok.

A kártékony oldalak azonnal jelentős munkára fogják a processzort. Ez ideiglenesen megoldható az adott oldalak bezárásával, de ez még nem távolítja el a rendszerből a JS:Miner-c vírust, pedig ez a program nyitja meg a rosszindulatú weboldalakat.

Kép a JS:Miner-c vírusról

Több problémával is járhat, ha figyelmen kívül hagyja az Avast JS:Miner-c-ről szóló jelentését. A CPU túlzott használata miatt a számítógép hosszabb ideig magas hőfokon üzemelhet. Később feltűnhet, hogy a számítógép teljesítménye jelentősen lecsökkent.

A kriptobányászat a processzor teljesítményének 100%-át lefoglalhatja, azaz nem marad elegendő teljesítmény a legfontosabb rendszerfolyamatok számára. A programok ennek következtében sok idő után indulnak csak el, illetve ezután össze is omolhatnak. Egyéb problémák is adódhatnak:

 • A számítógép ismétlődő lefagyása;
 • Hirtelen lassulások;
 • Általános lomhaság.

A fentiek miatt azt javasoljuk, hogy távolítsa el a JS:Miner-C-t – akár Mac, akár Windows rendszert használ. Ehhez telepítsen elismert biztonsági szoftvert, például: ReimageIntego és Malwarebytes. Ha nem szeretne újabb programot telepíteni, követheti a bejegyzésünk végén található kézi eltávolítási útmutatót.

Illusztráció a JSMiner-C trójairólA JSMiner-C az áldozatok számítógépének teljesítményét használja fel digitális valuta bányászatára.

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a JS:Miner-C sikeres eltávolításához a program minden kártékony komponensétől meg kell szabadulnia. A malware a reklámprogramokhoz hasonló jellemzőkkel is bír, ezért fontos, hogy a böngészőkből is eltávolítsa a gyanús elemeket. Az ehhez szükséges lépéseket a bejegyzésünk végén találja.

Szoftvercsomagok: a malware-ek terjedésének első számú módja

A különböző potenciálisan kéretlen programokhoz hasonlóan a Monero bányász is terjed a bundling nevű módszerrel. Ez a módszer arra támaszkodik, hogy a legtöbb felhasználó elsieti a telepítéseket. A támadók ezért egy telepítőben kínálnak valamilyen harmadik féltől származó programot és magát a kártevőt.

Szerencsére van lehetőség a potenciálisan kéretlen programok és ezzel együtt a kriptobányász malware-ek elkerülésére is. Megtalálhatja a mellékleteket, ha a telepítőkben az egyéni/custom vagy haladó/advanced stb. telepítési módot választja. A részletes telepítési módok egyetlen lépést sem ugornak át, a csatolt mellékletek is megjelennek például olyan feliratú jelölőnégyzetek formájában, mint „XXX beszerzése”.

Nagyon fontos, hogy eltávolítsa ezeket a jelöléseket, mert így utasítható el a mellékletek telepítése. A Monero bányász emellett fertőzött, de rendkívül csábítónak tűnő hirdetések formájában is terjedhet. A telepítések mellett oda kell tehát figyelnie a böngészés közben megjelenő reklámokra is.

Jobb, ha minden internetes hirdetést messziről elkerül. A támadók mindent megtesznek, hogy minél hívogatóbbá tegyék hirdetéseiket, hiszen így minden bizonnyal többen fogják megnyitni őket. Sajnos rengeteg hirdetés mögött állnak haszontalan és túlárazott programokat árusító csalók vagy vírusokat terjesztő támadók.

A JS:Miner-c egy antivírussal eltávolítható

Hangsúlyozzuk, hogy a számítógép megfelelő állapotának megőrzéséhez el kell távolítania a JS:Miner-c vírust. A malware nemcsak rontja a rendszer teljesítményét, hanem más veszélyforrásokat is a rendszerbe juttathat. Mihamarabb hozzá kell tehát látnia az eltávolításhoz.

Ehhez érdemes a lentebb ajánlott antivírus eszközök valamelyikét alkalmaznia. Ezekkel a programokkal néhány kattintással megszabadulhat a potenciálisan kéretlen programoktól. Ez a legegyszerűbb módja a JS:Miner-c vírus eltávolításának, de természetesen más malware-eltávolító eszközt is használhat.

Ha tapasztalt felhasználó, az alábbi útmutatót követve kézzel is megszabadulhat a JS:Miner-C-től. Azt azonban érdemes figyelembe vennie, hogy a LosVirus.es csapata szerint a Monero bányász kézi eltávolítása időt és türelmet igényel.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - JSMiner-C

JSMiner-C eltávolítása Windows rendszerekből

Az adware programok számos komponensből állnak, amelyek mind a kártékony weboldalak megnyitását segítik elő. A JS:Miner-c eltávolításához és az engedély nélküli processzorhasználat megszüntetéséhez az alábbi lépéseket kell követnie. A lépések Windows rendszerre vonatkoznak.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) JSMiner-C szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) JSMiner-C bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

JSMiner-C eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (JSMiner-C) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

JSMiner-C eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a JSMiner-C továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

JSMiner-C eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) JSMiner-C elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) JSMiner-C eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

JSMiner-C eltávolítása innen: Google Chrome

Ahhoz, hogy a JS:Miner-c ne irányíthassa át a Coinhive programját használó weboldalakra, el kell távolítania a Chrome-ból a rosszindulatú bővítményeket.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) JSMiner-C bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) JSMiner-C eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

JSMiner-C eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen JSMiner-C vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (JSMiner-C) eltávolításának befejezéshez JSMiner-C gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (JSMiner-C) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken