Koobface törlés ((frissítve: 2020. jan)) - eltávolítási útmutató

Eltávolítási Útmutató - Koobface

Mi az, hogy Koobface?

Amit a Koobface csalásról tudni kell

Koobface

A Koobface egy rosszindulatú program, amely a Mac OS X, Linux és Microsoft Windows rendszereket is képes megtámadni. A Koobface ismert W32/Koobface, W32/Koobface.AZ, W32.Koobface és Boface néven is. Amint a rendszerbe jut, ellenőrzi a közösségi oldalakról származó böngészési sütiket. Ha talál ilyet, megfertőzi az áldozat profilját. A Koobface vírus jellemzően a következő közösségi hálózatokat támadja: MySpace, Facebook, Yahoo Messenger, Skype és Twitter. Ha a Koobface nem talál közösségi szolgáltatásokhoz tartozó fájlokat, egyszerűen törli magát, majd felugró ablakokat jelenít meg, amelyek Windows-os hibaüzeneteknek tűnnek. A felugró értestések a következőt írják: “Error installing Codec. Please contact support.”

Ha viszont a felhasználó gyakran jár közösségi oldalakon, a Koobface észleli az azokhoz tartozó sütiket, és begyűjti a mentett bejelentkezési adatokat, majd látszólag videót tartalmazó üzeneteket küld az áldozat ismerőseinek. Az üzenet valójában egy rosszindulatú hivatkozás. Ha megnyitják, fertőző weboldalra kerülnek, amely azt állítja, hogy a Flash lejátszót frissíteni kell a tartalom megtekintéséhez. A letöltésre felajánlott fájl neve flash_player.exe. A fájl letöltésével és telepítésével a felhasználó engedélyt ad a Koobface-nek. Tehát az exe fájl titokban letölti és telepíti a Koobface fertőző fájljait.

A Koobface vírus segítségével a hackerek megfigyelhetik az áldozatot, ezzel pedig érzékeny adatokhoz is juthatnak, például láthatják a weblapokra beírt jelszavakat, természetesen a felhasználóneveket is, sőt, akár a bankkártya adatait is. Vegye figyelembe, hogy a bankkártya adatain keresztül pénzéhez is hozzáférhetnek. A fertőzés emellett kétes hirdetéseket is megjeleníthet, amelyek vírusirtónak látszó álprogramokat telepítenek. Ne engedélyezze a Koobface vírus által kínált szoftverek telepítését, csak még jobban megfertőznék a rendszert.

Koobface

Hogyan fertőzi meg a számítógépet a Koobface vírus?

A Koobface általában közösségi oldalakon keresztül terjed, személyes üzenetek formájában. Ha ismerőse kétes hivatkozást küldött (ismeretlen cím, gyanús karakterek), kérdezze meg ismerősét, hogy tényleg ő küldte-e a linket. A Koobface spamek ilyen sorokat tartalmaznak:

 • „Láttam az arcán, hogy buta film, nézd meg!”;
 • „Miért nézel ilyen ostoba? xD Lásd magad”;
 • „Úgy nézel félelmetes az új film”;
 • „Barátom fogott meg a rejtett kamera”.

Ha rákattintott egy ilyen üzenetre, ellenőrizze, hogy a rendszerbe jutott-e a Koobface. Vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal, ha rávették a Flash Playernek látszó program telepítésére – a fájl neve általában „flash_player.exe”. Ellenkező esetben a Koobface átveheti a HTTP-forgalom feletti irányítást, hozzáférhet személyes adataihoz, és további malware-eket is a rendszerbe juttathat. Ha úgy sejti, hogy számítógépe fertőzött, vizsgálja át a FortectIntego legújabb változatával. A Koobface eltávolításának részleteit megtalálja a következő oldalon.

Koobface

Hogyan lehet megvédeni a számítógépet a fertőzéstől?

 1. Ne böngésszen megbízhatatlan weboldalakat. Ha olyan oldalt nyitott meg, amely a Flash Player frissítését kéri, és tudja, hogy más videók működnek, gyaníthatja, hogy a weboldal fertőzött. Azonnal zárja be.
 2. Ha egy kicsit is felmerül a gyanú, hogy nem ismerőse küldte a hivatkozást, kérdezzen rá a dologra.
 3. Emellett pedig tartson antimalware programot a számítógépen, hogy megakadályozhassa a hasonló fertőzések bejutását; mi a FortectIntego legújabb változatát ajánljuk.

Hogyan távolítható el a fertőzés?

A Feladatkezelőn keresztül ellenőrizheti, hogy a kártevő a rendszerbe jutott-e: keressen freddy79.exe, fbtre6.exe, mstre6.exe, ld08.exe, Ld12.exe és hasonló folyamatokat. El kell távolítania a fertőzést és meg kell akadályoznia a terjedését. Megszabadulhat tőle kézzel is, ehhez lentebb talál részletes lépéseket, viszont mi inkább azt tanácsoljuk, hogy automatikus módszerrel távolítsa el a Koobface vírust. Eltávolítás után változtassa meg közösségi oldalakhoz, banki felületekhez és más fontos szolgáltatásokhoz tartozó jelszavait!

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Koobface

Koobface eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Koobface törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Koobface) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Koobface eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Koobface elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Koobface, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken