Kovter vírus eltávolítása

Eltávolítási Útmutató - Kovter vírus

Mi az, hogy Kovter zsaroló program?

A Kovter zsaroló program (ransomware) egy nagyon veszélyes internetes fertőzés, ami 2014 májusának közepén jelent meg. A cikk írásának pillanatában az Egyesült Államokat, Angliát, Németországot, Olaszországot és Hollandiát érintette. Amint behatol a számítógépbe, zárolja azt, és olyan tevékenységeket kezdeményez, amikkel rávehetik a tulajdonost, hogy váltságdíjat fizessen. Ez a malware nagyon hasonló más ‘hírhedt’ vírusokhoz, mint a Police vírus, Ukash vírus, FBI vírus és más zsaroló programok, amik a Winlocker komponens segítségére támaszkodva blokkolhatják a rendszert. Az újdonság ezzel a vírussal kapcsolatban az, hogy képes megnézni az emberek böngészési előzményeit, és információt gyűjteni különböző nem szalonképes, vagy illegális oldalak látogatásáról. Amint ezt megteszi, Kovter elkezd hamis értesítéseket megjeleníteni, amik tartalmazzák a számítógép IP címét, és más érzékeny információt. Jelent is az előzőleg felfedezett oldalakról, és váltságdíj fizetésére szólít fel értük is. Úgy tűnik, hogy az a képessége, hogy felfedi az emberek böngészési előzményeit megmagyarázza, hogy miért fizette már ki olyan sok ember a hamis fejpénzt a készítőknek. Természetesen SOHA ne tegyen így! Hagyja figyelmen kívül a jelzést, ami ehhez a vírushoz tartozik, és távolítsa el a Kovter zsaroló programot a gépéről!

Hogyan fertőzheti meg a Kovter a számítógépemet?

A Kovter zsarolóprogram többnyire ugyanazokkal a rosszindulatú módszerekkel terjed, amiket más Ukash vírusok terjesztésére is használtak. Ezek a módszerek egy trójaira támaszkodnak, ami el van rejtve illegális weboldalakon és fájlokban. Hogy elkerülhesse az ilyen vírusokat, biztosra kell mennie, hogy számítógépét a legfrissebb anti-spyware verzió védi. Ráadásul el kell hogy kezdje a biztonságos böngészési gyakorlatokat alkalmazni, ami azt jelenti, hogy illegális weboldalakat el kell hogy kerülje, figyelmen kívül kell hagynia a hirdetéseket és az ismeretlenektől érkezett e-maileket. Ha a Kovter vírus bejut a rendszerbe, fentebb említett tevékenységeket kezdeményez, és elkezdi a hamis üzenetek megjelenítését a kormányzati hatóságtól, ami általában az áldozat földrajzi helyzetétől függően választ ki. Ha úgy vette észre, hogy a számítógépének asztalát zárolta a Belbiztonsági Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium, a Rendőrség, vagy hasonló hatóság, akkor figyelmen kívül kell hagynia az üzenetet. Mindegy milyen meggyőzően néz ki, hackerekhez tartozik, akik a pénzét szeretnék megszerezni. Továbbá bizonyosodjon meg arról, hogy a Kovter vírus összes fájlját eltávolította számítógépéről! Ehhez használhatja a következő útmutatót:

Hogyan távolítható el a Kovter ransomware?

Ha számítógépe megfertőződött Kovter által fertőzött, és el akarja távolítani, nincs vesztegetni való idő, végezzen vizsgálatot FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy más megbízható anti-spyware programmal. Ha nem tudja letölteni, vagy elindítani ezeket a programokat kövesse ezeket a lépéseket, hogy feloldja a zártat a számítógépén.

* Manuális Kovter eltávolítás:

  1. Indítsa újra fertőzött számítógépét ‘Biztonságos mód parancssorbóll’ állapotban, hogy működésképtelenné tegye a vírust (ennek a fenyegetés összes verziójával működnie kell).
  2. Futtassa a Regedit-et!
  3. Keressen WinLogon bejegyzéseket, és írja le az összes fájlt, ami nem explorer.exe vagy üres. Cserélje ki őket explorer.exe-vel.
  4. Kutassa át a registry-t a leírt fájlok után, és törölje a registry kulcsokat, amik ezekre a fájlokra mutatnak.
  5. Indítsa újra a gépét, és futtasson teljes rendszervizsgálatot egy frissített FortectIntego verzióval, hogy eltávolítsa a vírus maradékát. Kipróbálhatja továbbá a SpyHunter 5Combo Cleaner vagy a Malwarebytes programot is.

* Flash drive módszer:

  1. Haszáljon egy másik gépet arra, hogy letöltse a FortectIntego programot, vagy más megbízható anti-malware szoftvert.
  2. Frissítse a programot és másolja pendrive-ra, vagy sima CD-re.
  3. Eközbe indítsa újra a fertőzött gépét Biztonságos módban parancssorral, és dugja bele az USB meghajtót.
  4. Indítsa újra a Kovter vírussal fertőzött gépét, és végezzen teljes rendszervizsgálatot.

* Azok a felhasználók, akik a Kovter vírussal fertőzöttek, elérhetnek más fiókokat a Windows rendszeren. Ha egy olyan fióknak van adminisztátori joga, úgy képesnek kell lennie elindítani egy anti-malware programot.

* Próbálja letiltani a Flash-t, hogy a zsaroló programot szándékosan működésképtelenné tegye. Hogy le tudja tultani a Flash-t, menjen a Macromedia support-ba, és válassza ki a “Letiltás’ opciót: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Miután ezzel végzett, futtasson teljes rendszervizsgálatot egy anti-malware programmal.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken