Kraken vírus eltávolítása (átlátható eltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Kraken vírus

Mi az, hogy Kraken ransomware vírus?

A Kraken ransomware vírus rövid áttekintése

A Kraken vírus egy fájltitkosító malware, amely a legnépszerűbb fájltípusokat célozza meg, hogy még nagyobb kárt okozhasson. Elpusztítja az áldozatok személyes fájljait: fotókat, videókat, hangfájlokat és dokumentumokat is. Az egyetlen megbízható mentőövet a korábban elkészített biztonsági másolatok jelentik. Ha az áldozat nem készített biztonsági másolatokat, szorult helyzetben van. A Kraken ransomware az RSA és AES algoritmusokkal titkosítja a fájlokat, majd kiterjesztésüket .krakenre módosítja. Ezt követően a fájlok használhatatlanná válnak. Az asztalra vagy a titkosított fájlokat tartalmazó mappákba pedig egy új .html fájl kerül. A „_HELP_YOUR_FILES.html” nevű fájlt az adatok visszaszerzéséről ad információkat. Alapvetően arról van szó, hogy az áldozatnak bitcoint kell vásárolnia és továbbítania kell azokat egy bizonyos bitcoin tárcába, majd fel kell vennie a kapcsolatot a támadókkal, akik ezután állításuk szerint elküldik a visszafejtéshez szükséges programot. Mi azonban egyáltalán nem javasoljuk, hogy kövesse a támadók utasításait, mert átverésről lehet szó. Jobb, ha mielőbb eltávolítja a számítógépről a Kraken vírust.

Az üzenetben dinamikus részek is vannak, amelyek módosulhatnak. A támadók több linket is közölnek a bitcoinvásárláshoz és a tranzakció lebonyolításához. A vírus 2 bitcoint követel, de ha az áldozat nem fizet időben, az összeg megduplázódik. A dokumentum az áldozat azonosítóját is tartalmazza, ezt továbbítani kell a megadott [email protected], [email protected] vagy [email protected] címre. A támadók ezután elméletileg elküldik az e-mailt, amely tartalmaz egy Kraken visszafejtő programot. Az áldozatoknak meg kell nyomniuk a „Decrypt” gombot, majd további utasítsokra kell várniuk. A gomb megnyomása, illetve a program használata azonban rendkívül veszélyes. További ransomware juthat a rendszerbe, amely újabb váltságdíjat követelhet. Inkább távolítsa el a Kraken vírus a rendszerből a kiváló RestoroIntego segítségével, és kövesse útmutatónk lépéseit.

Hogyan fertőzhet meg ez a ransomware?

A Kraken ransomware fejlesztői jól ismert malware-terjesztési módszereket alkalmaznak, például kártékony e-maileket, exploit kiteket, vírusos hirdetéseket és így tovább. Ha ön érdeklődik a technológia vagy a vírusok iránt, talán már tudja, hogy a legnépszerűbb terjesztési módszert az e-mailek jelentik. A támadók több százezer vírusokat tartalmazó e-mailt küldenek ki. Ha valaki megnyitja az egyik ilyen e-mail csatolmányát, a Kraken vagy más ransomware a rendszerbe jut. Nagyon fontos szem előtt tartani az online biztonságot, a malware-támadások száma folyamatosan növekszik, és a támadók egyre újabb módszereket eszelnek ki a fertőzések terjesztésére. A ransomware-támadás kockázatának csökkentése érdekében nemcsak a kétes e-maileket és csatolmányokat kell elkerülni, hanem a gyanús weboldalakat, a kétes hirdetések által felajánlott programokat, és a fájlmegosztó weboldalakat is.

A Kraken eltávolítása

Ha a vírus a rendszerbe jutott, mielőbb cselekednie kell. Ne várakozzon, és ne is gondoljon a váltságdíj kifizetésére. Az egyetlen érdemi tennivaló a vírus eltávolítása. Amíg a rendszerben van, a számítógép sebezhető, további fertőzések juthatnak a rendszerbe, amelyek sokat rondhatnak az így is rossz helyzeten. A Kraken eltávolításához telepítsen egy antimalware programot (pl. RestoroIntego vagy Malwarebytes), frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot. Előfordulhat, hogy ennyi nem elég; ebben az esetben kövesse az alábbi útmutató lépéseit.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Kraken vírus

Kraken eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Kraken törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Kraken) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Kraken eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Kraken elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Kraken eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Kraken által titkosított fájlok visszaállítását:

A fájlok visszaállítása a Data Recovery Pro segítségével

A Data Recovery Pro talán segíthet a fájlok visszaállításában. Fontos, hogy a program nem kifejezetten a Kraken ransomware által károsított fájlok megmentésére szolgál, de talán sikerrel jár.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Kraken zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A fájlok visszaállítása a Windows Előző verziók funkciójával

Ha a Kraken bejutása előtt már engedélyezve volt a Rendszer-visszaállítás funkció, a következő lépések segítségével próbálkozhat a fájlok visszaállításával:

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Adatvisszaállítás a ShadowExplorerrel

Ha a Kraken nem törölte a rendszer árnyékmásolatait, talán a ShadowExplorer is segíthet.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Kraken, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken