LeChiffre vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - LeChiffre vírus

Mi az, hogy LeChiffre vírus?

A LeChiffre ransomware leírása

A LeChiffre ransomware egy veszélyes vírus, ami bármilyen számítógépbe bejuthat. A vírus nevének jelentése „A kódoló”. Szimbolikus név, ugyanis a vírus titkosítási algoritmus segítségével lezárja a felhasználó adatait. Más szóval lekódolja az adatokat. Ha a vírus sikeresen a rendszerbe jut, megkeresi az áldozat személyes fájljait (beleértve a dokumentumokat, a zenéket, a videókat, a hangfájlokat és így tovább), majd titkosítja őket az AES-algoritmussal. A titkosítás a fájlok első és utolsó 8192 bájtját érinti, a fertőző kulcsot pedig 32 bájtos adathalmazként csatolja hozzájuk. A titkosítást követően a fájlok elérhetetlenné, használhatatlanná válnak.

A ransomware üzenetet is hagy a fertőzött számítógépen, ez általában egy .html vagy .txt fájl. A következőt írja:

Your important files […] which were crypted with the strongest military cipher RSA1024 and AES. No one can help you to restore files without out decoder, Photorec, RannohDecryptor […] repair tools are useless and can destroy your files irreversibly. If you want to restore files – send an e-mail to […] You will receive decrypted samples and our conditions how you’ll get decoder. Follow the instructions to send payment.

Ha ezt az üzenetet látja, számítógépét egyértelműen megfertőzte a LeChiffre vírus. A váltságdíjat azonban egyáltalán nem ajánlott kifizetni. Nem bízhat meg a cyberbűnözőkben, semmi sem garantálja, hogy tényleg visszaadják a fájlokat. Sőt, ehhez a ransomware-hez már készült visszafejtőprogram (de ez sajnos csak a LeChiffre 2.6-os verziójával működik, de lehet, hogy hamarosan frissítik). Persze ha rendelkezik biztonsági másolatokkal, azokat vissza tudja állítani. Ebben az esetben csak el kell távolítania a LeChiffre ransomware-t a számítógépéről egy LeChiffre-eltávolító szoftverrel (például a ReimageIntego legújabb változatával), majd vissza kell másolnia a mentéseket az eredeti helyükre. Ne feledje, hogy a biztonsági mentéseket KÜLSŐ helyen kell tartania, mert a vírus a felhőben tárolt adatokat is elérheti és megfertőzheti, ha a kliensprogramok futnak.

Hogyan fertőzhet meg a LeChiffre ransomware?

A biztonsági szakértők szerint a LeChiffre ransomware nem egy szokványos zsarolóvírus, többnyire kézzel terjesztik. Ez azt jelenti, hogy a hackereknek hozzá kell férniük a számítógéphez, le kell tölteniük a fájlt, majd el kell indítaniuk. Ez történt nemrég Indiában: a LeChiffre bűnözői egy indiai bank számítógépére juttatták be a vírust, ahol a távoli elérést biztosító hálózati portokon keresztül minden további jelszóval nem védett számítógépre is bejutott.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a cyberbűnözök folyamatosan fejlesztik vírusaikat. Fontosnak tartjuk tehát figyelmeztetni arra, hogy ne nyisson meg ismeretlen feladóktól származó e-maileket (rengeteg ransomware terjed fertőzött e-mailes csatolmányként), ne kattintson kétes weboldalakra, és ne telepítsen gyanús programokat.

Ha tudni szeretné, hogyan állíthatja vissza a titkosított fájlokat, kattintson a következő oldalra.

Hogyan távolítható el a LeChiffre malware és állíthatóak vissza a fájlok?

A LeChiffre vírus üzenete alapján a fájlok hat hónap után ingyenesen visszakerülnek. Ez sajnos nem túl valószínű, ráadásul ki tudna várni hat hónapot, hogy hozzáférjen a fontos fájlokhoz? Sokan értékes fájlokat kezelnek nap mint nap, ezért azonnali hozzáférésre van szükségük. Szerencsére létezik visszafejtőprogram, amely innen letölthető. Ne feledje, hogy a visszaállítás előtt MINDENKÉPP el kell távolítania a LeChiffre vírust a számítógépről. Ezt megteheti a ReimageIntego legújabb változatával, vagy más ismert antimalware programmal.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - LeChiffre vírus

LeChiffre eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: LeChiffre törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (LeChiffre) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

LeChiffre eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a ReimageIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden LeChiffre elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt LeChiffre, használjon megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken