2021 legjobb anti-malware szoftverei

2021 legjobb anti-malware szoftvereinek kiválasztása elengedhetetlen

The best anti-malware software of 2021

A pusztító internetes támadások jelentős problémákat okoznak otthoni felhasználóknak, vállalatoknak és egész városoknak is. A biztonsági szakértők előrejelzései szerint sajnos a helyzet az új évben is csak romlani fog, úgy látják, hogy már most megnövekedett a különböző veszélyes vírusok száma.

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a zsarolóvírusok, trójai fertőzések és egyéb malware-ek fejlesztői folyamatosan javítják fertőzéseiket. A vírusok célja, hogy a lehető legtöbb felhasználónak okozzanak kárt. Minden internetkapcsolattal rendelkező felhasználónak el kell tehát gondolkodnia, hogy 2021-ban milyen antimalware szoftverrel fogja védeni adatait a támadókkal szemben.

Hogy 2021 legjobb antimalware szoftverének kiválasztását elősegítsük, a piac számos biztonsági eszközét megvizsgáltuk. 5 olyan eszközt mutatunk be, amelyek bármelyikét választhatja számítógépe védelmére.

A Malwarebytes Premium gyors rendszervizsgálatot és ransomware-védelmet kínál

The best anti-malware software of 2021

A Malwarebytes 4.0 egy antimalware szoftver, amely Windows, Android és Mac rendszerekhez is védelmet nyújt. A fejlesztők 14-napos próbaváltozattal teszik lehetővé a program lehetőségeinek és funkcióinak kipróbálását. A szoftver ezt követően már csak antimalware és anti-rootkit funkciókat nyújt. A licencelt változat azonban a következőket is kínálja:

 • valós idejű védelem a bejutni próbáló malware-ekkel szemben;
 • teljes védelem a rendszer- vagy szoftversebezhetőségek terén, hogy ezeket ne használhassák ki a kártékony programok;
 • zsarolóvírusok elleni védelem;
 • rendszerjavító funkciók malware-, spyware- vagy rootkit-támadásokat követően;
 • védelem a kártékony weboldalakkal szemben.

A Malwarebytes 4.0 Premium rendszervizsgálata rendkívül gyors. Egyes elemzések szerint akár 2,5 perc alatt befejeződhet. Más programok átlagos ideje 45 perc. A gyors vizsgálatnak azonban hátránya is van: vizsgálat közben jelentősen lelassulhat a rendszer. Szerencsére csak pár percről van szó, ezért nem nagy hátrány.

Az antimalware bekerült a CRNT Security 100 listára, amely a legjobb biztonsági szoftvereket tartja számon. A Malwarebytes emellett a 11. helyet kapta a 20 legjobb végponti biztonsági vállalat listáján.

Legújabb verzió Windows-ra: 4.0
Méret: 18,9 MB
Ár: 59,99$

Előnyök Hátrányok Összegzés
Védelem az exploitokkal és a zsarolóvírusokkal szemben A rendszervizsgálatok lassíthatják a számítógépet A Malwarebytes Premium kiváló vírusvédelmet nyújt, és használható más antivírusok mellett, hogy a számítógép maximális védelmet élvezzen
Viselkedésalapú azonosítást használ
Más antivírusok mellett is használható
Magas észlelési ráta
Valós idejű védelem
Nulladik napi malware-ekkel szembeni védelem

A Webroot SecureAnywhere AntiVirus a leggyorsabb rendszervizsgálatot nyújtja

The best anti-malware software of 2021

A Webroot SecureAnywhere AntiVirus a piac egyik leggyorsabb és legjobb antimalware-je. A programnak mindössze 20 másodpercre van szüksége a rendszer átvizsgálásához és a kártékony elemek azonosításához. Ezzel szemben a Malwarebytes 2,5 percet, a Norton 23 percet, a Kaspersky 33 percet az McAfee pedig 46 percet igényel. A teljes rendszervizsgálat ennél több időt vehet igénybe.

A gyors rendszervizsgálatok befolyásolhatják a rendszer teljesítményét. A számítógép processzorteljesítményének 30%-át használhatja a vizsgálat során. Tétlen állapotban viszont 1% alatti teljesítményt igényel.

A tárterület tekintetében mindössze 15 MB-ra van szüksége. Kis mérete ellenére számos kitűnő funkciót kínál, például személyazonosság-lopás elleni védelmet, biztonságos böngészést, adathalászat elleni védelmet, webkameravédelmet – és természetesen malware-védelmet és -eltávolítást.

Metaadatok, viselkedésmintázatok, felhős adatbázis és heurisztikai vizsgálatok segítségével azonosítja a rendszerbe jutott kártevő elemeket. Más szoftverekhez képest a vizsgálatok eredményessége átlagos vagy magas.

Legújabb verzió Windows-ra: 9.0.18.44
Méret: 15 MB
Ár: 29,99 dollár

Előnyök Hátrányok Összegzés
Magas malware-észlelési ráta Nincsenek független teszteredmények Gyors és kicsi antimalware program, amely védelmet nyújt a legújabb fenyegetésekkel szemben
Gyors rendszervizsgálatok A vizsgálatok lelassíthatják a rendszert
Nem igényel túl sok tárhelyet
Ransomware-védelem
Tökéletesen észleli a kártékony domaineket

A Zemana AntiMalware valós idejű és nulladik napi védelmet is kínál

The best anti-malware software of 2021

A Zemana AntiMalware Windows rendszeren nyújt valós idejű védelmet. Észleli, blokkolja és eltávolítja a böngészőeltérítőket, az adware-eket, a potenciálisan kéretlen programokat, a zsarolóvírusokat, a bootkiteket, a rootkiteket és egyéb malware-eket. A szoftver OPSWAT-tanúsítvánnyal rendelkezik, amely garantálja, hogy az antimalware megbízható és hatékony.

Az egyik legjobb antimalware-ről van szó, amely ingyenes és prémium változatban is elérhető. Az ingyenes változat rendszervizsgálóként funkcionál, és véd a nagyobb fenyegetésekkel szemben; a prémium változat valós idejű védelmet is nyújt, és a speciálisabb fenyegetésekkel is elbánik – ilyenek például a zsarolóvírusok, a nulladik napi malware-ek és a rootkitek.

Egyes tesztek szerint a malware-eltávolító akár 90 percet is igénybe vehet a rendszer átvizsgálásához. Ez kétszer olyan hosszú, mint az átlagos idő. Kevesebb tárhelyet igényel, mint a Webroot. Csak 6 MB-ot.

Legújabb verzió Windows-ra: 2.74.2.150
Méret: 6 MB
Ár: 24,95 euró

Előnyök Hátrányok Összegzés
Nulladik napi védelem A piac más antivírusaihoz képest lassú rendszervizsgálat Kis méretű biztonsági szoftver, amely magas szintű védelmet nyújt a speciális fenyegetésekkel szemben is. A lassú rendszervizsgálat azonban kényelmetlenné teheti a számítógéppel való munkát
Védelem a potenciálisan kéretlen programokkal szemben
Rootkit- és bootkit-eltávolítás
Valós idejű védelem

A Bitdefender Total Security kiválóan szerepel a független teszteken

The best anti-malware software of 2021

A Bitdefender Total Security többszámítógépes, mobilos és online védelmet is nyújt egyetlen licencen. A program többek között azért érdemli ki a helyét a 2021 legjobb antimalware szoftvereinek listáján, mert számos biztonsági funkciót kínál, például:

 • Teljes körű adatvédelem;
 • Fejlett fenyegetésekkel szembeni védelem;
 • Webkameravédelem;
 • Többrétegű ransomware-védelem;
 • Adathalászattal szembeni védelem;
 • Csalásvédelem;
 • Lopásvédelem;
 • Biztonságos böngészés;
 • Fájlbiztonsági funkció, amely védi a fontos fájlokat a módosításokkal szemben;
 • Malware-észlelés és eltávolítás.

Látható, hogy az antimalware a számítógép, az adatok, az érzékeny információk és a személyazonosság védelméhez szükséges minden biztonsági funkcióval rendelkezik. Egyéb funkciói közé tartozik a közösségi oldalakon futó védelem, a szülői felügyelet, vagy az akkumulátormonitor, amely lassíthatja a laptop vagy okostelefon akkumulátorának merülését. A fejlesztők 30-napos próbaváltozatot kínálnak, amellyel minden funkció kipróbálható a vásárlás előtt.

A szoftver a PC Mag 2018-os Editors’ Choice listáján is szerepelt:

Ha minden lehetséges biztonsági komponenst egyetlen csomagból szeretne megkapni, a Bitdefender Total Security-t keresi. Azért választottuk, mert biztonsági megacsomag. Neil J. Rubenking

AV-TEST 2018. augusztus-októberi vizsgálata során a Bitdefender Total Security a fertőzések elleni védelem kategóriájában a 6-ból 5,94 pontot gyűjtött. Az eredmények azt is megmutatják, hogy a legkisebb hatással van a számítógép teljesítményére. Itt 5,76 pontot szerzett a 6-ból. Mindkét kategóriában olyan szoftvereket utasított maga mögé, mint a Kaspersky, a Symantec és a McAfee.

Minimális rendszerkövetelmények
Operációs rendszer: Microsoft Windows XP/Vista/7/8/8.1/10
kétmagos 1.6 GHz-es processzor, Memória (RAM): 1 GB
Szabad tárterület: 1,5 GB
Ár: 43,99 €

Előnyök Hátrányok Összegzés
Többrétegű ransomware-védelem Átlagos teszteredmények A Bitdefender maximális számítógép- adat- és személyazonosság-védelmet nyújt minden eszközre, és extra funkcióival felül is múlja ezt
További PC-tisztítási funkciók
Antivírusvédelem
Kiváló független teszteredmények
Adathalászattal szembeni védelem
Webkameravédelem
Kis mértékű hatás a számítógép teljesítményére

Az Emsisoft Anti-Malware kitűnő valós idejű védelmet nyújt a malware-ekkel és a ransomware-ekkel szemben

The best anti-malware software of 2021

Az Emsisoft Anti-Malware védelmet nyújt a ransomware-ek, a banki trójaiak, a botok, a hátsó ajtós támadások és a potenciálisan kéretlen programokkal szemben is. Biztosítja tehát a Windows rendszerű számítógépek védelmét minden újabb fenyegetéssel szemben, akár kisebb, akár nagyobb potenciális károkról is legyen szó.

Az AV-Comparatives valós életi tesztjében az Emsisoft Anti-Malware a fenyegetések 98,8%-át blokkolta. A 2018. márciusi malware-védelmi teszten a fenyegetések 99,68%-át blokkolta.

A kiváló azonosítási rátát (és a legjobb antimalware szoftverek 2021-as listáján elfoglalt helyét) a 4-rétegű védelmi rendszernek és a duplamotoros malware-keresőnek köszönheti. Az Emsisoft Anti-Malware rendszervizsgálója antivírus- és antimalware-technológiákat ötvöz. Ez állhat a kiváló eredmények mögött. Része továbbá egy saját fejlesztésű „ransomware-azonosító”, amely biztonságban tartja a fájlokat a titkosítóvírusokkal szemben.

További előnye, hogy egy perc alatt átvizsgálja a rendszert. Jelentősen gyorsabb, mint sok más antivírus.

Legújabb verzió Windows-ra: 2017.11.0.8247
Méret: 267,75 MB
Ár: 19,98 €

Előnyök Hátrányok Összegzés
Viselkedésalapú malware- és ransomware-észlelés Nem a legjobb eredmények az adathalászat terén Remek eredményeket mutat fel a malware-ek észlelése és a velük szembeni védelem terén. A folyamatos valós idejű vizsgálatokkal szüntelen védelmet biztosít a rendszernek
Magas malware-észlelési ráta
Kiváló eredmények a kártékony domainek blokkolása terén
Gyors rendszervizsgálatok
Malware-ekkel kapcsolatos híreket és figyelmeztetéseket szolgáltat
Valós idejű védelem

Extra: Reimage – biztonságot és optimális működést nyújtó multifunkcionális alkalmazás

The best anti-malware software of 2021

A Reimage egy kivételes eszköz, amelyet extra szoftverként mutatunk be a legjobb antimalware szoftverek 2021-as listájának végén. A program két fő funkciót kínál:

 • rendszerjavítás;
 • vírusvédelem és -eltávolítás.

A két funkció együtt jelentősen javíthat a számítógép állapotán, mert nemcsak eltávolíthatja a kártevőket, de ezt követően helyre is állíthatja a károkat.

A rendszervizsgálat során a Reimage Repair megkeresi a vírusokat, a malware-eket és a fertőzött fájlokat. Ehhez az Avira AntiVir motort használja. A malware-ek eltávolítása után pedig helyreállítja az operációs rendszerben okozott problémákat. Jellemzően a következők tartoznak a problémák közé:

 • Windows-hibák;
 • „Kék halál”;
 • Sérült DLL-fájlok;
 • Rendszerfagyások;
 • Vírus okozta károk;
 • Emellett rendszer-visszaállítást is kínál.

A Reimage adatbázisa 25.000.000 fontos rendszerkomponenst ismer, amelyekkel visszafordítható a malware-ek okozta kár. Ezekkel a fertőzés előtti állapotba hozhatja a rendszert. Rendkívül hasznos szoftver lehet ransomware-támadások után, mert ezek a fertőzések módosíthatják a regisztrációs adatbázist.

A Reimage kiválóan teszi a dolgát. Bill Gordon, WeHateMalware.com

Három verziója létezik: Windows, Mac és mobil. Utóbbi az Android operációs rendszerrel kompatibilis, és ingyenes.

Előnyök Hátrányok Összegzés
Helyreállítja a sérült rendszerfájlokat és regisztrációs bejegyzéseket Nem nyújt valós idejű védelmet A Reimage malware-eltávolítóként és javítószoftverként is használható
Megoldja a nagyobb rendszerhibákat Nem állítja helyre a harmadik féltől származó szoftvereket Kivételes eszköz, amely a rendszer újraindítása nélkül visszafordíthatja a vírus okozta károkat
Megszünteti a „kék halál” leállásokat Nem tudja megoldani a hardveres hibákat
Gyorsítja a számítógépet
Azonosítja és törli a malware-eket
Javítja a rendszer stabilitását
Adatbázisa gyakran frissül
A szerzőről
Olvassa más nyelveken