2019 legjobb ingyenes malware-eltávolító eszközei

Válassza ki a legjobb ingyenes malware-eltávolítót számítógépe és okostelefonja védelméhez

The best free malware removal tools of 2019

Az internetes bűnözés statisztikái aggasztóak. A tavalyi év során számos világméretű zsarolóvírus-támadást, adatlopást, kriptobányász ügyet és adathalász próbálkozást láthattunk. A helyzet várhatóan 2019-ban sem változik meg. Sőt, valószínűleg romlani fog.

Ez persze nem jelenti azt, hogy mindannyian kihúzzuk az internetkábelt és elköszönünk a világhálótól. Még mit nem! Az azonban biztos, hogy sokkal óvatosabbnak kell lennünk, és extra védelmi réteg után kell néznünk. A különböző vírusok bejutását először is egy hatékony biztonsági szoftverrel kerülhetjük el.

A professzionális malware-eltávolítók azonban sok esetben költséges szoftverek. Éppen ezért készítettünk listát 2019 legjobb ingyenes malware-eltávolító eszközeiről: hogy megmutassuk, nem szükséges drága szoftvercsomagokat vennünk ahhoz, hogy számítógépünket megvédhessük a fertőzésektől. A listánk antimalware programjai közül többnek is elérhető fizetős prémium változata, amelyek némi extra védelmet nyújthatnak.

Szeretnénk kiemelni, hogy oda kell figyelnie az interneten terjedő átverésekre. Csalók antivírus programoknak álcázott haszontalan szoftverek vagy kártevők megvásárlására próbálhatják meg rávenni. Az alábbi programokat is kizárólag saját honlapjukról vagy hivatalos terjesztőiktől szabad letölteni.

1. Az AVG AntiVirus Free valós idejű védelmet is nyújt

Employ AVG Antivirus software for free

Az AVG egy jól ismert biztonsági szoftvert fejlesztő cég, amelyet 2016 megvásárolt az Avast. Erőik egyesítésével a két antivíruscég jelentős méretű felhasználóbázist tudhat magáénak.

Az AVG legismertebb termékei az AVG Antivirus, az AVG Ultimate és az AVG Internet Security. A termékek között ingyenes programot is találunk. Nem kell érte fizetnünk, mégis az egyik legmegbízhatóbb malware-eltávolítóként tartják számon. Előfordult már, hogy az első számú, legjobb antimalware-eltávolítónak is kinevezték.

Az AVG AntiVirus Free legfontosabb funkciója a kártékony letöltések elleni védelem: ezeket még azelőtt eltávolítja, hogy a rendszerbe jutnának. Akkor sincs probléma, ha egy-egy kártevő mégis megkerüli ezt a védelmet, mert az AVG megakadályozza a kártevő futását. A program minden új fájlt átvizsgál és a kártevőnek ítélt példányokat azonnal eltávolítja.

Jó hír továbbá, hogy az AVG ingyenes szoftvere is valós idejű biztonsági frissítéseket kap. Ennek segítségével biztos lehet abban, hogy számítógépe a legújabb malware-ekkel szemben is védett, ilyenek például a nap mint nap felbukkanó új zsarolóvírusok és kémprogramok is.

Az antivírus a veszélyes hivatkozásokat, letöltéseket és kártékony e-mailes csatolmányokat is blokkolja, amivel az adathalász támadások kockázatát is csökkenti. Ehhez azonban hozzátartozik, hogy független vizsgálatok szerint más biztonsági programok jobb adathalászat elleni védelmet nyújtanak.

Végül pedig említésre méltó az AVG Web TuneUp bővítmény is, amely a böngészőkbe telepítve biztonságosabbá teszi az internetezést.

Kiváló választás. Nem kell elhinnie, próbálja ki. (forrás: PCMag)

A program fejlesztői szerint mindenki tetszését el fogja nyerni az új, egyszerűbb felhasználói felület, amely jól láthatóan ábrázolja a malware-támadások elleni védelmi módszereket. Fontos részlet, hogy az AVG AntiVirus nem lassítja a számítógépet. Ha további funkciók is érdeklik, évi 70 dollárért választhatja a teljes védelmet nyújtó prémium változatot.

Az AVG biztonsági szoftvere a következő rendszereket futtató számítógépeknek és mobileszközöknek nyújt védelmet:

 • Windows (10, 8, 7, Vista és XP SP3);
 • Mac OS X (OSX 10.8 Mountain Lion és újabb);
 • Android OS (2.2 és újabb).
Előnyök Hátrányok Összegzés
Valós idejű védelem malware-ekkel szemben A rendszervizsgálat az átlagnál lassabb

Kisebb hiányosságai ellenére az AVG AntiVirus az egyik legjobb ingyenes megoldás, amely teljes körű védelmet nyújthat számítógépeknek és mobileszközöknek is.

Kiváló eredmények több független teszten Kevésbé jó adathalászat elleni védelem
Jól blokkolja a kártékony weboldalakat
Számítógépre és mobileszközre is elérhető

2. A Bitdefender Antivirus Free díjnyertes védelmet nyújt a számítógép lelassítása nélkül

Try the free edition of BitDefender antivirus

A Bitdefender Antivirus egy viselkedésalapú azonosítás nevű új technológiával működik. Folyamatosan figyeli a számítógépen futó alkalmazásokat, gyanús tevékenységeket keres. Ha bármilyen szokatlanul viselkedő programot észlel, azonnal munkához lát.

Az ingyenes antivírus véd a trójai vírusok, férgek, zsarolóvírusok, kémprogramok, rootkitek, valamint a nulladik napi exploitok ellen is. Láthatóan teljes valós idejű védelmet nyújt minden lehetséges kártevővel szemben.

A gépi tanuláson alapuló technológiájával pedig megakadályozza a csaló weboldalak és más adathalász tartalmak megnyitását. Az ingyenes Bitdefender frissítésekre vonatkozó bosszantó értesítéseket sem jelenít meg, hanem mindent önállóan elintéz a háttérben.

A Bitdefender ingyenes antivírusának egyik legnagyobb előnye, hogy csínján bánik a számítógép erőforrásaival. A gyors telepítés után nem vehető észre semmilyen lassulás, nem szaggatnak a videók vagy a játékok stb. Teljesen észrevétlenül fut a háttérben.

A tesztek egyértelműen győztesként hozták ki a Bitdefendert. (Forrás: PCMag)

A Bitdefender szintén elérhető fizetős szoftverként is, amely több funkciót és fejlettebb védelmet nyújt. Ha nem szeretne fizetni, nyugodtan telepítheti a program ingyenes változatát. Az ingyenes antivírus a következő rendszereken használható:

 • Windows 10, 8.1, 8 és 7 SP1;
 • Mac OS X;
 • Android.
Előnyök Hátrányok Összegzés
Kiváló eredmények több független teszten Nincs ütemezett rendszervizsgálati funkció A program számos díjat kapott, kiváló eredményeket mutat fel a vizsgálatokon. Általános védelmet biztosít. Problémát jelenthet az extra funkciók, például a részletesebben beállítható rendszervizsgálat és az ütemezett vizsgálat hiánya.
Kiváló adathalászat elleni védelem Folyamatos internetkapcsolatot igényel
Valós idejű védelem malware-ekkel szemben
Egyszerűen használható felület

3. A Panda Free Antivirus felhő alapú megoldást nyújt

Panda Free Antivirus in 2018

A Panda antivírus a legjobb ingyenes malware-eltávolítók közé tartozik, hiszen telepítés után semmilyen kezelést nem igényel, mindent önállóan elvégez. Hasznos, hogy felhő alapú funkciókkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy legtöbb komponensét nem kell a számítógépen tárolni, valamint adatbázis-frissítéseket sem kell letölteni.

A Panda Antivirus emellett biztonságos böngészést és bevásárlást is biztosít. Megvéd a webáruházas csalásoktól és más adathalász próbálkozásoktól. A prémium változat Windows és Android rendszeren is használható és olyan funkciókkal bővül, mint a lopásgátló figyelmeztetés, a zárolási és teljes törlési funkció, valamint az eszközök valós idejű lokalizálása.

A Panda egyik legfontosabb funkciója az USB-s védelem. A funkció átvizsgálja a csatlakoztatott meghajtókat és megakadályozza, hogy kártékony programok kerüljenek be róluk. Egyedi funkció, amely extra védelmet nyújt azoknak, akik gyakran használnak külső meghajtókat.

A program hátránya, hogy a szintén ingyenes vetélytársaihoz képest védelme gyengébb. Nem ért el túl jó eredményeket sem mások vizsgálatain, sem sajátjainkon.

Előnyök Hátrányok Összegzés
Ellenőrzi az USB-s meghajtókat Átlagos vagy átlagon aluli malware-védelem. Az egyedi USB-s védelem ellenére a program csak átlagos antivírus, amely nem nyújt maximális védelmet. A Panda Free Antivirus az előző programokhoz képest sem a legjobb.
Online tevékenységek védelme
Adathalász weboldalak blokkolása
Felhő alapú helyreállítás malware-támadás után

4. Az ingyenes Malwarebytes Anti-Malware számos kártevőfélét eltávolít

Get Malwarebytes Anti-malware software for free

A Malwarebytes az egyik legjobb malware- és spyware-eltávolító. Létezik prémium változata, de az ingyenes anti-malware is hatékony megoldást jelent. A vállalat szerint a szoftver minden nap több mint 15 millió fenyegetést észlel. A programhoz valós idejű védelem tartozik, továbbá automatikusan azonosítja a régi és az új fenyegetéseket is, még mielőtt azok kárt tennének a rendszerben.

A Malwarebytes Anti-Malware a szokásos anti-zsarolóvírus funkció mellett anti-exploit képességekkel is bír. Ezek kombinációja garantálja, hogy a zsarolóvírusok még a fájlok titkosítása előtt eltávolításra kerüljenek, és azt is, hogy az érzékeny rendszerek védve legyenek az exploitokon keresztüli támadások ellen. Ez a funkció azonban csak a fizetős változatban érhető el.

Az ingyenes változat szerencsére Mac és Windows rendszeren is elérhető. Számítógépét operációs rendszertől függetlenül biztonságban tudhatja. Létezik androidos változat is, amellyel a mobileszközünkön tárolt adatokat védhetjük meg. Az antimalware ingyenes változatával elérhető funkciók:

 • Malware-ek és kémprogramok elleni védelem. A fenyegetések azonosítása és eltávolítása;
 • Rootkitek elleni védelem. Rootkitek azonosítása és eltávolítása, a sérült fájlok helyreállítása.

Kiváló eszköz a fertőzött rendszerek megtisztításához, de ha 14 napnál tovább szeretné használni az antivírus funkciókat, meg kell vásárolnia a prémium változatot. Ez évente csak 39,99 dollár, nem kifejezetten drága.

Előnyök Hátrányok Összegzés
Malware-ek és spyware-ek azonosítása és eltávolítása Az ingyenes Malwarebytes Anti-Malware eltávolítóként használható. Az ingyenes Malwarebytes Anti-Malware eltávolítóként használható. A kiváló funkciók, például a ransomware-védelem a próbaidő leteltét követően a prémium változattal érhetők el.
Rootkitek eltávolítása és a rendszer helyreállítása
Ransomware-védelem
Malware-védelem
Kártékony weboldalak blokkolása
Nulladik napi exploitokkal szembeni védelem

5. A Microsoft Kártevő-eltávolító eszköze csak Windows rendszeren használható

A Microsoft Kártevő-eltávolító eszköze (nem összekeverendő a Windows Defenderrel) a Windows operációs rendszerhez készült. Automatikusan települ a rendszerre a Windows Update-en keresztül, a frissítések minden hónap második keddjén érkeznek. Emellett kézzel is letöltheti a hivatalos weboldalról. Különböző kártevők azonosítását és eltávolítását, majd a károk visszafordítását teszi lehetővé.

A Microsoft Kártevő-eltávolító eszköz a következő operációs rendszereken használható:

 • Windows 10,
 • Windows 8.1,
 • Windows Server 2012 R2,
 • Windows 8,
 • Windows Server 2012,
 • Windows 7,
 • Windows Server 2008.

A Microsoft Kártevő-eltávolító eszköz teljesen ingyenes, használata egyszerű. A teljes rendszervizsgálat lefuttatása után ablakban tájékoztat az eredményekről: arról, hogy azonosított-e és eltávolított-e malware-eket. A kevésbé hozzáértőknek jó választás lehet a Microsoft szoftvere.

Ezt a programot azonban más antivírusok mellett érdemes csak használni, mert kevés fenyegetés eltávolítására képes. Ha a Kártevő-eltávolító eszközt választja, keressen egy másik programot is, amely valós idejű védelmet képes nyújtani. A két eszköz kombinációjával már megfelelő védelmet alakíthat ki Windows rendszerén.

Előnyök Hátrányok Összegzés
Beépített biztonsági eszköz Windows rendszerre Csak kevés malware-t észlel A Microsoft Kártevő-eltávolító eszköz jól használható a Windows rendszer megtisztítására. Valós idejű védelmet azonban nem nyújt, pedig ez egy elengedhetetlen funkció. Érdemes más szoftverrel kiegészíteni.
Havi rendszerességű frissítések Nincs valós idejű védelem
Egyszerű használat
Gyors malware-eltávolítás

6. EXTRA: Ingyenes Reimage antivírus szoftver. Tisztítsa meg és állítsa helyre számítógépét!

Use Reimage to protect your computer

A fent említett ingyenes malware-eltávolítók mellett a Reimage kipróbálását is javasoljuk. Kiváló szoftver, amely nemcsak az adatok védelmére, hanem a számítógép teljesítményének javítására is használható. Megoldhatók vele például a rendszerösszeomlással és fagyással járó problémák.

Használata egyszerű, eltávolíthatók vele a malware-ek. Számos vizsgálat megmutatta, hogy a Reimage férgeket, potenciálisan kéretlen programokat és más kártékony alkalmazásokat is hatékonyabban azonosít, mint sok más antivírus program. A következő fenyegetések észlelésére képes:

 • adware-ek,
 • trójai vírusok,
 • crimeware-ek,
 • rootkitek,
 • spyware-ek,
 • férgek.

A Reimage emellett gondoskodik a sérült fájlok helyreállításáról is, sőt, a vállalat teljes körű ügyféltámogatást nyújt. A program közel 25.000.000 elemű adatbázis alapján állítja helyre a sérült rendszerfájlokat. Egy-egy malware eltávolítását követően nem kell a rendszerhibák megoldásával bajlódnia, a Reimage megoldja a helyzetet.

Ha pedig elégedett a szoftverrel, okostelefonjára is beszerezheti. A Reimage elérhető Mac és Windows számítógépekre is. A teljes funkcionalitású változat 59,96 eurós áron vásárolható meg.

Előnyök Hátrányok Összegzés
Kiváló malware-észlelés Nincs valós idejű védelem A Reimage kiváló eszköz a fertőzött rendszerek megtisztításához és helyreállításához. A támadásokat azonban nem tudja kivédeni, ezért érdemes más antivírus/antimalware programmal együtt használni.
Gyors rendszertisztítás
Sérült fájlok helyreállítása
Javítja a rendszer stabilitását
A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Julie Splinters az avirus hírszerkesztője. Angol nyelvtudomány szakos diploma birtokosa, de Japán iránti, egészen pontosan Kelet-Japán iránti régre visszanyúló érdeklődése kelet-ázsiai tanulmányok megkezdésére buzdította.

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Olvassa más nyelveken
Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás