2021 legjobb malware-eltávolító szoftverei

Melyek 2021 legjobb malware-eltávolító szoftverei?

The best malware removal software of 2020

A legfrissebb vírusstatisztikák alapján 2021-ban elengedhetetlen, hogy extra védelmi réteget vonjunk számítógépünk köré. Minden nap újabb veszélyes vírusok bukkannak fel, amelyek mind jóval kifinomultabbak a korábbi változatoknál.

A fenyegetések elkerüléséhez nem elég az óvatosság potenciális veszélyforrásnak tekinthető weboldalak távol tartása. A biztonsági szakértők professzionális bizotnsági szoftverek használatát javasolják a legfontosabb fájlok és adatok védelméhez.

Ezt a választást azonban nem könnyű meghozni. Számos különböző malware-eltávolító szoftvert találunk a piacon, melyek mind a lehető legjobb védelmet kínálják. A 2021-ban elérhető malware-eltávolító megoldások közötti választást segítendő, az avirus csapata összegyűjtötte az 5 legjobbnak tekintett antimalware eszközt, amelyekkel megvédheti számítógépét az adware-ekkel, a spyware-ekkel, a ransomware-ekke, a trójaiakkal és más kártékony programokkal szemben is.

1. A Malwarebytes 4.0 számítógépekhez és mobileszközökhöz is valós idejű védelmet kínál

The best malware removal software of 2020

A Malwarebytes az egyik piacvezető vállalat, amely azonos nevű szoftverével valós idejű védelmet nyújtó malware-eltávolító megoldást kínál. Az egyik legjobb malware-eltávolító szoftvernek tekintett Malwarebytes a WIndows éa Mac operációs rendszerekkel, valamint az Android és az iOS rendszerű mobileszközökkel is kompatibilis.

A Malwarebytes és a hagyományos antivírus szoftverek közötti legfontosabb különbség, hogy előbbi a speciális azonosítási módszerének köszönhetően a bejutott malware-eket még működésbe lépés előtt blokkolni tudja. A program kitűnően szerepel az észlelt vírusfajták számának tekintetében is.

A szoftver minden nap több mint 15 millió fenyegetést észlel vagy blokkol. (forrás: a Malwarebytes honlapja)

A Malwarebytes az egyik piacvezető vállalat, amely azonos nevű szoftverével valós idejű védelmet nyújtó malware-eltávolító megoldást kínál. Az egyik legjobb malware-eltávolító szoftvernek tekintett Malwarebytes a WIndows éa Mac operációs rendszerekkel, valamint az Android és az iOS rendszerű mobileszközökkel is kompatibilis.

A Malwarebytes és a hagyományos antivírus szoftverek közötti legfontosabb különbség, hogy előbbi a speciális azonosítási módszerének köszönhetően a bejutott malware-eket még működésbe lépés előtt blokkolni tudja. A program kitűnően szerepel az észlelt vírusfajták számának tekintetében is.

A szoftver minden nap több mint 15 millió fenyegetést észlel vagy blokkol. (forrás: a Malwarebytes honlapja)

A biztonsági szakértők elégedettek a program rendszervizsgálati technológiájával és eltávolítási módszereivel is. A már a támadás megkezdése előtt észlelt malware-eket néhány pillanat alatt eltávolítja. Bizonyos következményeket persze nem tud megállítani.

A program webes védelmet is kínál, amely az adathalász és más kártékony weboldalak elkerülését segíti. Emellett csökkenti a sebezhetőségek kihasználhatóságának esélyeit és speciális támadások ellen is véd.

A szoftver legfontosabb jellemzője egyértelműen a valós idejű védelem. A Malwarebytes legújabb, 3.31-es verziója számos hibát javított és észrevehetően javította stabilitását Windows 10 rendszeren.

A program ingyenes változatát letöltve személyesen is ellenőrizheti a leírtakat. Használja ki a 14 napos próbaváltozatot, mielőtt a licenc megvásárlása mellett dönt.

Verzió 4.0
Operációs rendszerek Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP/Mac/Android
Korlátozások 14 napos próbaváltozat
Ár 39,99 dollár
Teljes méret 79.46 MB

2. A Webroot SecureAnywhere antivírus a piac leggyorsabb rendszervizsgálójával büszkélkedhet

The best malware removal software of 2020

A Webroot SecureAnywhere antivírus már jól ismert arról, hogy az egyik legkisebb méretű biztonsági szoftver. Míg a legtöbb antimalware eszköz körülbelül 500 MB-nyi tárhelyet igényel, a Webroot mindössze 15 MB-ot.

Pillanatok alatt telepíthető, nem igényli a vírusdefiníciós adatbázis frissítését, rendkívül gyorsan átvizsgálja a rendszert, és meglepően kevés helyet foglal. Sőt… kiváló védelmet nyújt. (forrás: Neil J. Rubenking, vezető elemző, PC Magazine)

Emellett a piac leggyorsabb biztonsági szoftvere, mindössze 20 másodperc alatt ellenőrizni tudja a rendszert. 60-szor gyorsabb, mint az átlagos rendszervizsgálati idő, mellyel nagyobb esélyt kapunk arra, hogy a bejutott fertőzést még azelőtt eltávolíthassuk, hogy az kárt tenne a rendszerben.

A Webroot nem kizárólag a sebessége miatt került fel 2021-as listánkra. A program nemcsak megvédi a Windows és a Mac OS X rendszereket a legújabb támadásokkal szemben, de védelmet nyújt a személyazonosság-lopás ellen is, segíti a biztonságos böngészést, és a webkamerán keresztüli kémkedést is megakadályozza.

A Webroot SecureAnywhere antivírus a fertőzések eltávolítása tekintetében is kiváló eredményeket hoz. Azonosítási rátája magas, a fejlettebb fertőzéseket is sikeresen eltávolítja. Bónuszként említhető az ára, amely egy évre mindössze 29,99 dollár.

Operációs rendszerek Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP/Mac OS X
Korlátozások 14 napos próbaváltozat
Ár 39,99 dollár
Teljes méret 15 MB
A rendszerellenőrzés hossza 20 mp

3. A McAfee LiveSafe multiplatform védelmet nyújt és megakadályozza a személyazonosság-lopási kísérleteket

The best malware removal software of 2020

A McAfee LiveSafe szoftvert a tökéletes antivírusként hirdetik, amely korlátlan számú eszközre telepíthető. A Windows, Mac, Android és iOS rendszerekkel is kompatibilis, tehát mindenki számára létezik megfelelő verzió.

A McAfee antivírus leginkább a valós idejű védelme miatt került fel listánkra. A program emellett ingyenes támogatást is nyújt telefonon és chaten is.

A program szolgáltatásai közé tartozik a kétirányú tűzfal és a WebAdvisor nevű funkció. A kettő együtt biztonságos böngészést garantál, a program előre figyelmeztet a kockázatos weboldalakra és a potenciálisan veszélyes letöltésekre.

Az új generációs rendszervizsgáló pedig nemcsak megállítja a fertőzéseket, hanem a bejutott példányokat el is távolítja. A fejlesztők pénzvisszafizetést kínálnak arra az esetre, ha ezt mégsem sikerül megtennie:

Amennyiben számítógépébe vírus kerül, a McAfee egyik szakértője távoli hozzáférés segítségével eltávolítja azt, vagy teljes pénzvisszafizetést nyújtunk. (forrás: a McAfee honlapja)

A felhasználók a McAfee LiveSafe szoftverének Secure Cloud Storage funkcióját is használatba vehetik, amellyel 1 GB-nyi érzékeny adat tárolható a felhőben. Biztonságos hitelesítési módszere hang- és arcazonosítás fejében ad hozzáférést az adatokhoz.

A malware-eltávolítóhoz emellett jelszókezelő is tartozik, amellyel erős, gyakorlatilag feltörhetetlen jelszavak készíthetők a közösségi oldalak, e-mail fiókok, banki felületek és egyéb oldalak fiókjainak védelméhez.

Operációs rendszerek Windows 10/8.1/8/7/Mac OS X/Android/iOS
Korlátozások 30 napos próbaváltozat 10 eszközre (McAfee Total Protection)
Ár 120,37 dollár
Fájlméret 500 MB
Különleges ajánlatok Pénzvisszafizetést ígér sikertelen víruseltávolítás esetén

4. A Kaspersky Internet Security számítógépünk, személyazonosságunk, pénztárcánk és gyerekeink védelmét is ígéri

The best malware removal software of 2020

A Kaspersky Internet Security Windows, Mac, Android, iOS és Windows Phone rendszereken is elérhető. A program három különböző előfizetési konstrukcióval vásárolható meg, melyek más-más funkciókat és biztonsági szolgáltatásokat nyújtanak.

A Kasperskyt már évek óta az egyik legjobb malware-eltávolítóként tartják számon, saját listánkról sem maradhat le. Több teszt során is kiváló észlelési, eredményeket ért el, továbbá kiválóan véd az adathalászat ellen valamint biztonságban tartja a felhasználók adatait és személyazonosságát.

A program egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes blokkolni a számítógép mikrofonjához való illetéktelen hozzáférést. Mindezek mellett a böngészést is segíti a veszélyes weboldalak azonosításával és a gyanús adatgyűjtések megállításával.

A program egyéb funkciói közé tartozik a Safe Money, amely a banki oldalak és a webshopok böngészése közben nyújt védelmet a pénzügyi adatok számára. Emellett a gyerekek számára is védelmet nyújt: lehetőséget ad a számukra elérhető weboldalak megszabására.

Operációs rendszerek Windows 10/8.1/8/7/Mac OS X/iOS/Android
Korlátozások 30 napos próbaváltozat
Ár 59,95 dollár
Fájlméret 875 MB
Különleges funkciók Rescue Disk funkció, amellyel akkor is eltávolíthatók a vírusok, ha a Windows nem tölt be

5. A Symantec Norton Security Premium számítógépes védelmet és biztonsági mentéseket is nyújt

The best malware removal software of 2020

A Symantec Norton Security Premium valós idejű védelmet nyújt Windows, Android, Mac és iOS rendszereken. A biztonsági szoftver számos fenyegetés azonosítására, blokkolására és eltávolítására képes, ide tartoznak például a potenciálisan kéretlen programok, a zsarolóvírusok és a spywarek is. Ennek köszönhetően a program számos díjat tudhat magáénak:

Az ipar legjobb pártatlan védelmi és teljesítménytesztjeiről ismert AV-Test csoport a Nortonnak adta a legjobb védelem díjat a Norton Security szoftverért, és az innovációs díjat a Norton Mobile Security szoftverért. (forrás: a Norton honlapja)

A díjnyertes szoftver a pénzügyi adatok védelmét is segíti az internetbankok és a webshopok látogatása során. Emellett családbiztonsági funkciókat is kínál, amelyekkel gyerekeinket védhetjük a támadókkal és a kártékony információkkal szemben. Ez a funkció azonban a Mac verzióban sajnos nem érhető el.

A Norton Security Premium gyorsan frissíti adatbázisát, amely könnyebbé teszi a fertőzések azonosítását. Hasonlóan gyorsan végzi a kártékony programok eltávolítását is – akár számítógépről, akár telefonról van szó. A Norton szakértőitől is segítséget kérhetünk a fertőzések eltávolításához, méghozzá a nap 24 órájában.

Végül pedig azt is érdemes figyelembe venni, hogy a program az érzékeny adatok tárolásához 25 GB-os tárhelyet biztosít a vállalat felhőjében. Ha ez nem lenne elég, a vállalat extra díj fejében további tárterületet biztosít.

Operációs rendszerek Windows 10/8.1/8/7/XP/Mac OS X/iOS/Android
Ár 49,99 dollár 10 eszközre
Különleges ajánlatok 60 napos pénzvisszafizetési garancia
Különleges funkciók 25 GB-os felhős tárhely, beépített jelszókezelő

EXTRA: Tökéletes védelem és malware-eltávolítás a Reimage segítségével

The best malware removal software of 2020

Ha kivételesen jó megoldást keres, vessen egy pillantást a Reimage Repair nevű szoftverre. A program azért érdemli meg a listánkon való szereplést, mert nem csak a malware-ekkel szemben nyújt védelmet. A malware-ek okozta problémákat is helyre tudja állítani.

Közel 10 évvel ezelőtt a Reimage számítógépes és hardverekkel kapcsolatos hibák (pl. kevés memória vagy alacsony merevlemez-sebesség) megoldására szolgáló eszközként kezdte pályafutását. Egyedi technológiája megkeresi a hibákat, majd újratelepíti a problémás komponenseket. Meglepő, hogy a szoftver a rendszer hátterében dolgozik, újraindítást sem igényel.

Folyamatosan frissülő adatbázisa jelenleg 25.000.000 rendszerfájt tartalmaz. Ha olyan vírus jut számítógépébe, amely a rendszer regisztrációs adatbázisát módosítja, a Reimage helyre tudja állítani ezeket a módosításokat.

A Reimage egy kiváló szoftver, amely a legkényesebb Windows-problémákat is meg tudja oldani. (forrás: PCWorld)

A Reimage és az Avira AntiVir néhány évvel ezelőtt partneri viszonyt kezdett. Az eredmény egy újabb kiváló funkció: antivírus technológia. Ezzel kiegészítve a program átfogó védelmet tud nyújtani a vírusokkal, adware-ekkel, spyware-ekkel, trójaiakkal, rootkitekkel és más fertőzésekkel szemben. A multifunkcionális eszköz tökéletes védelmet ígér Windows, Mac és Android rendszeren is.

Verziók Reimage Repair, Reimage for Mac, Reimage Cleaner (Android, ingyenes)
Operációs rendszerek Windows 10/8.1/8/7/XP/Vista
Fájlméret 591 KB
Ár 43,93 dollár (Windows) 39,41 dollár (Mac)
A legfontosabb funkció Teljes körű Windows-javítás
A szerzőről
Olvassa más nyelveken