Locker vírus eltávolítása

Eltávolítási Útmutató - Locker vírus

Mi az, hogy Locker vírus?

Mi az a Locker vírus?

A Locker vírus (felbukkanhat Locker v1.7, Locker v2.16, Locker v2.60, Locker v3.5.3, Locker v3.49 és Locker v5.52 néven is) egy meglehetősen veszélyes cyberfenyegetés. Működése már a nevéből is sejthető. Miután sikeresen bejutott a rendszerbe, előre meghatározott típusú fájlokat keres és „lezárja” őket; Ha a felhasználó megpróbál egy ilyen lezárt fájlt megnyitni, a vírus figyelmeztetést jelenít meg, amely tájékoztatja az áldozatot, hogy a fájlokhoz csak pénzért cserébe férhet hozzá. A vírus titkosítja a fájlokat, a titkosítás megszüntetéséhez szükséges visszaállítási kulcsot kell megvásárolni. A Locker vírus a ransomware-ek avagy crypto-ransomware-ek kategóriájába tartozik, tehát váltságdíjat követel az áldozatoktól. A 0,1 BTC-nyi (bitcoin) követelést az alábbi fájltípusok titkosítása után jeleníti meg:

3fr, .accdb, .ai, .arw, .bay, .cdr, .cer, .cr2, .crt, .crw, .dbf, .dcr, .der, .dng, .doc, .docm, .docx, .dwg, .dxf, .dxg, .eps, .erf, .indd, .jpe, .jpg, .kdc, .mdb, .mdf, .mef, .mrw, .nef, .nrw, .odb, .odm, .odp, .ods, .odt, .orf, .p12, .p7b, .p7c, .pdd, .pef, .pem, .pfx, .ppt, .pptm, .pptx, .psd, .pst, .ptx, .r3d, .raf, .raw, .rtf, .rw2, .rwl, .srf, .srw, .wb2, .wpd, .wps, .xlk, .xls, .xlsb, .xlsm, .xlsx

Látható, hogy a kártevő többek között eltulajdoníthatja a fotókat, a zenefájlokat, a képfájlokat és a szöveges dokumentumokat is. Ahhoz, hogy ezeket az áldozat visszakapja, a követelt összeget 72 órán belül ki kell fizetnie. Amennyiben ezt nem teszi meg, a váltságdíjat 1,0 BTC-re növeli a Locker ransomware.

Hogy mit lehet tenni ebben az esetben? Először is azonnal el kell távolítani a vírust a rendszerből, még mielőbb további fájlokat titkosíthatna. Ezután elő kell keresni a titkosított fájlok másolatait… Ha még nem ismeri a biztonsági mentés különböző módszereit, olvassa el a következő bejegyzést: Miért kellenek biztonsági mentéseket készíteni, és milyen módjai vannak? Ha nincsenek biztonsági mentései, próbálkozhat a következő programokkal: R-Studio, Photorec. Ha ezek a programok nem tudnak segíteni, akkor sajnos a fájlokat elveszítette…

A Locker vírus eltávolításához mi a ReimageIntego”] legújabb változatát ajánljuk, amely hatékonyan működik ez ellen a ransomware ellen is.

Locker virus

Hogyan juthat a rendszerbe a Locker vírus?

Rengeteg hasonló ransomware terjed jelenleg is, például a hírhedt Cryptolocker, CTB locker, Cryptobotés Cryptographic Locker. Mindegyik ugyanarra a terjesztési módra támaszkodik, amelyet a legtöbb más típusú vírus is (ál-antispyware, trójai, stb.) használ. Ha el szeretné kerülni a vírusokat, a legfontosabb, amit tudna kell, hogy spam e-mailek szállítják őket. A spamek kéretlen e-mail üzenetek, amelyek fertőző csatolmányokat vagy rosszindulatú linkeket tartalmaznak. Megtévesztő tartalommal próbálják rávenni a potenciális áldozatokat a linkek megnyitására és a csatolmányok letöltésére: elmaradt befizetésekkel, állami szervek értesítéseivel, és egyéb olyan üzenetekkel, amelyektől az emberek megijedhetnek. Kérjük, hogy NE dőljön be a csalóknak, mindig ellenőrizze a gyanúsnak látszó e-maileket. Ha elgépeléseket vagy helyesírási hibákat lát, nagy a valószínűsége, hogy becsapásról van szó. A Locker vírus emellett böngészés közben megjelenő félrevezető felugró ablakokkal is terjed, Ezért az olyan értesítéseket sem szabad megnyitnia, amelyek hiányzó frissítésekről tájékoztatnak (például Java vagy Flash Player frissítésekről).

Hogyan távolítható el a Locker vírus?

Ha ön is a Locker vírus áldozatai közé tartozik, mielőbb el kell távolítania a kártevőt a számítógépről. Ehhez a következő programokat ajánljuk: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

A fájlok visszaállításához minden bizonnyal biztonsági mentésekre lesz szüksége, de ha nem készített mentéseket, megpróbálkozhat az R-Studio vagy a Photorec legújabb változatával. A Kaspersky Lab is előállt egy titkosított fájlok visszaállítására szolgáló eszközzel, érdemes lehet ezt is kipróbálni: Kaspesky Ransomware Decryptor. Fontos, hogy NE fizesse ki a váltságdíjat, mert ez nem garantálja, hogy megkapja a visszafejtéshez szükséges kulcsot.

Érdemes inkább az ilyen esetek megelőzésén gondolkodni. Ehhez is használhatóak a fent említett programok. A fájlokat immunissá is teheti: A mentések tárolására használjon külső merevlemezt, CD-ket, DVD-ket, vagy valamilyen felhős szolgáltatást, például a Google Drive-ot, a Dropbox-ot vagy a Flickr-t. A biztonsági mentésekről többet is megtudhat ebből a bejegyzésből:Miért kellenek biztonsági mentéseket készíteni, és milyen módjai vannak?

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken