Locky decrypter törlés (átlátható eltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Locky decrypter

Mi az, hogy Locky visszafejtő?

Megbízható a Locky visszafejtő?

A Locky visszafejtő egy visszafejtő szoftver, amelynek beszerzését esetleg fontolgathatja, ha ön is a Locky vírus áldozatai közé tartozik. A Locky vírus egy új ransomware, amely jelenleg is világszerte okoz pánikot. A vírust látszólag számlainformációkat tartalmazó fertőző e-mailek csatolmányaként terjesztik. Információink szerint ZIP archívumban érkezik, amely fertőző Word vagy JavaScript fájt tartalmaz. Miután a Locky a rendszerbe jutott és működésbe lépett, átvizsgálja a rendszert bizonyos fájltípusokat keresve, majd a találatokat titkosítja az RSA-2048 és AES-128 algoritmusok segítségével. A fájlok titkosítása után _Locky_recover_instructions nevű .txt dokumentumot helyez minden titkosított fájlt tartalmazó mappába. A dokumentum tájékoztatja az áldozatot, hogy a vírus lezárta a fájlokat, és a visszafejtési kulcs nélkül visszaállításuk lehetetlen. „Szerencsére” a rosszindulatú program fejlesztői kínálnak megoldást a problémára. Felajánlják a Locky visszafejtő szoftver megvásárlását, amely elméletileg visszaállítja a titkosított fájlokat. Csak csatlakoznia kell az anonim Tor hálózatra és meg kell vásárolnia a szoftvert a megadott weboldalon keresztül. Az áldozatnak egy hete van a fizetésre, különben az ár a duplájára növekszik. Színtiszta zsarolásról van tehát szó.

Elkeseredésükben sajnos sokan belemennek a dologba. Azt kell azonban tanácsolnunk, hogy NE vállalja a tranzakciót, hiszen cyberbűnözőkkel van dolga, így egyáltalán nincs garancia arra, hogy tényleg megkapja a kifizetett szoftvert. Sőt, még ha meg is kapja a szoftvert, nem biztos, hogy tényleg működni fog. Ha tehát számítógépét megfertőzte a Locky vírus, jobb, ha mielőbb eltávolítja, és nem törődik a váltságdíjjal. A fizetéssel csak további kártékony szoftverek elkészítésében támogatná a csalókat. Azt tanácsoljuk, hogy egy megbízható antivírus program segítségével (ilyen például a RestoroIntego) távolítsa el a Locky ransomware-t a rendszerből.

Hogyan terjesztik ezt a vírust?

Ha megnyitja a vírus üzenetét, számos weboldal címét találja benne, amelyekről beszerezhető a Locky visszafejtő. A visszafejtő csak ezekről a weboldalakról, az anonim Tor hálózaton keresztül tölthető le – ezt a hálózatot egyébként rengeteg csaló, hacker és más bűnöző használja. Rendkívül veszélyes megnyitnia ezeket a weboldalakat, mert további fertőző tartalmakat, például trójaiakat, vírusokat vagy más malware-eket tölthetnek le a számítógépre. Véleményünk szerint tehát okosabb, ha inkább a Locky eltávolításával foglalkozik, ahelyett hogy további problémákat kockáztatna.

Hogyan távolítható el a Locky visszafejtő?

A Locky visszafejtő működése sok szempontból megkérdőjelezhető. Ha mégis megvásárolta a programot és a fájlokat is sikeresen visszaállította, nagyon fontos, hogy mielőbb eltávolítsa, a Locky vírusról nem is beszélve. Ehhez alapvetően három lépésre van szükség. Először is szerezzen be egy megbízható antivírus szoftvert. Ezt követően bontsa a számítógép hálózati kapcsolatát, mert elképzelhető, hogy a rendszer sokkal sérülékenyebb, ha a Locky hozzáfér az internethez. Végül pedig futtasson teljes rendszervizsgálatot az antivírussal, hogy a fertőzés minden elemét eltávolíthassa. Ha problémákba ütközött, tekintse át weboldalunk Locky eltávolítási útmutatóját.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Locky decrypter

Locky decrypter eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Locky decrypter törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Locky decrypter) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Locky decrypter eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Locky decrypter elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Locky decrypter, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken