Maktub Locker vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - Maktub Locker vírus

Mi az, hogy Maktub Locker vírus?

Maktub Locker vírus – egy újabb váltságdíjat követelő fenyegetés

A felhasználóknak tudniuk kell egy új ransomware, a Maktub Locker felbukkanásáról. Egy számítógépes fertőzésről van szó, amely elérhetetlenné teheti a fájlokat. A cyberbűnözők e-mailben terjesztik a vírust, felhasználási feltételek frissítésének álcázott csatolmányként. A fájl ikonján az látszik, hogy txt vagy pdf dokumentumról van szó, pedig a csatolmány valójában scr fájl. A fájlt letöltve és elindítva tényleg dokumentum nyílik meg, de a háttérben kártékony folyamat is indul. A Maktub Locker ransomware átvizsgálja a számítógépet, és a megtalált személyes fájlokat titkosítja az AES-256 algoritmus segítségével. A vírus érdekessége, hogy a titkosítást követően a fájlok mérete lecsökken. Megjegyzendő az is, hogy a vírus módosítja a titkosított fájlok kiterjesztését. A kiterjesztés minden esetben véletlengenerált.

A folyamat végén a Maktub Locker üzenetet hagy: egy html fájlt, amelynek _DECRYPT_INFO_(véletlenszerű kódsor) a neve. Az üzenet tájékoztatja az áldozatot a történtekről. Kijelenti, hogy a fájlokat a legerősebb titkosítási módszerrel és a számítógéphez generált egyedi kulccsal titkosította. Azt állítja, hogy ha az áldozat egy megadott időn belül kifizeti a váltságdíjat, elküldi a fájlok visszaállításához szükséges kulcsot, de ha nem, örökre elpusztítja azt. Mint minden más ransomware, a Maktub Locker is a Tor böngésző segítségével kéri a titkos szerver megadott URL-jének megnyitását. A mellékelt kód segítségével a felhasználó beléphet egy személyre szabott felületre. Ez a weboldal összehasonlíthatatlan a többi zsarolóvírus oldalával. Meglepően jól készítették el, az információkat is tökéletesen közli.

Öt különböző oldalból áll, a „HELLO!” oldallal kezd. A hackerek tájékoztatnak, hogy a fájlokat titkosították, de még nem késő: az áldozat visszavásárolhatja őket. A második, „WE ARE NOT LYING!” oldalon leírja, hogy a Maktub Lockerre keresve a Google-ben, azonnali eltávolításra felszólító bejegyzéseket találunk. A bűnözők szerint kizárólag az ő programjuk képes visszaállítani a titkosított fájlokat. Felajánlja, hogy két fájlt vissza is állít. A következő, „HOW MUCH DOES IT COST?” című oldal leírja, hogy az áldozatnak mielőbb ki kell fizetnie a váltságdíjat. Máskülönben a váltságdíj növekedni fog. Ha az áldozat három napon belül fizet, nagyjából 160 000 forintot kell elküldenie. Egyébként a váltságdíj minden harmadik napon megemelkedik. A vírus bejelenti, hogy nem garantálja, hogy a visszafejtéshez szükséges kulcsot 15 napnál tovább tárolja. Értesít, hogy a weboldal bármikor eltűnhet, és ezzel az áldozat adatai is örökre elérhetetlenek maradnak. A negyedik oldal címe „WHERE DO I PAY?”. Leírja, hogy az áldozatnak bitcoinban kell fizetnie, majd néhány órát várnia kell. A „BITCOIN PURCHASE” című ötödik oldal részletezi a bitcoin alapú fizetést, és néhány bitcoin vásárlásra használható weboldalt is ajánl.

Mi a teendő, ha a Maktub Locker vírus a rendszerbe jut?

Először is el kell döntenie, hogy szeretné-e támogatni a cyberbűnözőket. A váltságdíj kifizetésével csak segítené garázdálkodásukat, és megerősítené őket abban, hogy a félelemre alapozás működő technika. Ez tehát további hasonló vírusokkal és még nagyobb követelésekkel járhat. Sőt, biztos benne, hogy a csalók tényleg elküldik a visszafejtéshez szükséges kódot?

Ha nem szeretne fizetni, mielőbb el kell távolítania a rendszerből a Maktub Locker vírust. Nagyon fontos, hogy minden komponensétől megszabaduljon. Ellenkező esetben a maradványok újra letölthetik a teljes vírust. Ha pedig emlékei szerint nem nyitott meg gyanús e-mailt, előfordulhat, hogy trójai fertőzés jutott a rendszerbe, amely szintén újra letöltheti a Maktub Lockert. A trójaiakat nehéz észlelni, ezért azt tanácsoljuk a Maktub Locker áldozatainak, hogy telepítsenek egy megbízható antimalware szoftvert, és vizsgálják át vele a teljes rendszert.
Érdemes a FortectIntego”] legújabb változatát használnia.

GYIK:

Kérdés: Már töröltem a vírust, de hogyan állíthatnám vissza a fájlokat?

Válasz: Sajnos egyelőre nem létezik visszafejtő szoftver a Maktub Locker zsarolóvírushoz. Ez az, amiért mindig azt tanácsoljuk, hogy készítsenek biztonsági mentést adataikról, és másolják azt külső tárolóra, amelyet a számítógépről lecsatlakoztatva tartsanak.

Kérdés: Hogyan kerülhető el a Maktub Locker bejutása?

Válasz: Viszonylag egyszerű: kerülje az ismeretlen feladóktól származó kétes e-maileket, ne látogasson gyanús weboldalakat, és ne kattintson a tolakodó felugró hirdetésekre és reklámsávokra. Nagyon fontos továbbá az is, hogy védje számítógépét egy antimalware programmal.

Hogyan távolítható el a Maktub Locker?

Nem ajánljuk, hogy kézzel próbálja meg eltávolítani a Maktub Locker ransomware-t. Jól megépített fertőzés, amely minden komponensét elrejti. Ha tapasztalatlan felhasználó, a legjobb, ha egy hatékony malware-eltávolító programmal, például a FortectIntego segítségével végzi el a feladatot. Ha mégis kézzel szeretné törölni a Maktub Locker vírust, kövesse a lentebb olvasható lépéseket.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Maktub Locker vírus

Maktub Locker eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Maktub Locker törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Maktub Locker) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Maktub Locker eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Maktub Locker elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Maktub Locker, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken