Facebook Friend Request vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - Facebook Friend Request vírus

Mi az, hogy Mi az a Facebook barátjelölés vírus??

What is Facebook Friend Request virus?

Facebook Friend Request virus

A Facebook barátjelölés vírus kifejezés arra a rosszindulatú módszerre vonatkozik, amellyel csalók mit sem sejtő felhasználókat próbálnak megtéveszteni. A módszer hamis Facebook-fiókokon alapszik, amelyeket valamilyen létező személy nevében és fotóival hoznak létre. A csalók olyan felhasználókat keresnek, akik publikusan teszik közzé tartalmaikat, hogy ellophassák az őt ábrázoló fotókat. Hamis fiókokat hoznak létre és közzéteszik a fotókat, gyakran magukat a kiírásokat is teljes egészében átveszik.

Mindezt azért teszi, hogy valódi Facebook-fiók látszatát keltsék, amellyel később félrevezethetik a lemásolt személy barátait és pénzt csalhatnak ki tőlük. A csalók általában egy külön szoftver segítségével jelölik barátként az áldozat barátait, majd később becsapós üzenetekkel próbálnak pénzt kérni tőlük. Mi több, a Facebook barátjelölés vírus akár fertőző hivatkozást is küldhet a barátoknak, arra kérve őket, hogy nyissák meg, mert valamilyen érdekes tartalomra mutat.

A trükk meglehetősen hatékony, hiszen a barátok megbíznak a valódi személyben és kíváncsiak a küldeményre. Az ilyen hivatkozások megnyitása azonban rendkívül veszélyes, mert a weboldalakon kártékony programok rejtőzhetnek. A félrevezető weboldalak célja, hogy a látogatóktól személyes adatokat kényszerítsenek ki, vagy kártékony programok telepítésére vegyék rá őket.

Legyen óvatos! Ha egyik ismerőse kétes weboldalra mutató hivatkozást küld, kérdezze meg, hogy szándékosan küldte-e, és megbízható weboldalról van-e szó. A támadók általában nem válaszolnak, de ha mégis válasz érkezik, ellenőrizze a személy profilját. Keressen rá a nevére, és ellenőrizze, hogy egy vagy több profil jelenik-e meg a találatok között. A Facebook barátjelölés malware legegyértelműbb jele, hogy az imént visszajelölt személy máris kétes weboldal meglátogatására vagy pénzküldésre ösztönző üzenetet küld.

Fontos, hogy az ön számítógépét is megfertőzheti a Facebook barátjelölés vírus, így saját profilját is használhatják arra, hogy kártékony üzeneteket és megtévesztő kiírásokat küldjenek szét. Cselekedjen, ha egyik ismerőse erről tájékoztatja. A vírus a korábban letiltott felhasználók tiltását is feloldhatja és újra barátként jelölheti őket.

A probléma megoldásához azonnal vizsgálja át a rendszert egy olyan antimalware eszközzel, mint a kiváló FortectIntego, és távolítsa el vele a Facebook barátjelölés vírust. A Facebook barátjelölés vírus eltávolításához használhat más antimalware programot is, például: SpyHunter 5Combo Cleaner. Ezután törölje a kéretlen ismerősöket.

Facebook Friend Request virus

Hogyan terjed egy ilyen közösségi oldalas vírus?

A Facebook barátjelölés vírus azonnali üzenetküldéssel terjed. Félrevezető üzenet formájában érkezik, amely valamely ismerős üzenetének látszik és kép vagy videó megtekintésére buzdít, amelyhez egy weboldalt kell megnyitni. A Facebookon található alkalmazások meggondolatlan elindítása is a vírus bejutásához vezethet, sok fertőzött, feltört alkalmazás létezik. Ha a vírus működésbe lép, azonnal jelöléseket küld ismeretlen személyek felé, és el is fogadhatja a jelöléseket.

Tudnia kell, hogy a Facebook nem egy teljes mértékben biztonságos hely, de egyes beállítások módosításával magasabb fokú védelmet biztosíthat magának és ismerőseinek. Először is erősen ajánlott ismerőseinek listáját privátra állítani. Ha publikus, a támadók is könnyedén hozzáférnek és megtévesztő üzeneteket küldhetnek nekik – önnek kiadva magukat. Emellett egyéb személyes adatokat sem érdemes publikálni. Ha teheti, a fotókat is állítsa be úgy, hogy csak ismerősei férhessenek hozzá.

Hogyan távolítható el a Facebook barátjelölés vírus?

Ha a semmiből furcsa személyek tűntek fel barátlistáján, vagy úgy látja, hogy kétes tartalmak kerültek falára engedélye nélkül, elképzelhető, hogy a Facebook barátjelölés vírussal van dolga. Mielőbb módosítsa Facebook-jelszavát és futtasson teljes vizsgálatot egy naprakész antispyware programmal. Mi a következőket ajánljuk: FortectIntego és SpyHunter 5Combo Cleaner.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken