.micro vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - .micro vírus

Mi az, hogy .micro fájlkiterjesztés vírus?

Azt hiszem, megfertőzött a .micro fájlkiterjesztés vírus. Ez történt?

Ha nem tudja megnyitni fájljait, ráadásul azok kiterjesztése .micro-ra változott, akkor a .micro fájlkiterjesztés vírus áldozata, amely a Teslacrypt vírushoz nagyon hasonló fertőzés. A fenyegetést nagy erőkkel terjesztik e-mailes csatolmányként, amely látszólag leárazáshoz segíti hozzá a címzettet. Ha ilyen e-maileket kap, mindig legyen óvatos, mert csatolmányaik gyakran komoly veszélyt jelentenek. Hogy pontosan mit? Legtöbbjük elpusztíthatja a személyes fájlokat, beleértve a fotókat, az üzleti dokumentumokat, a zenéket és így tovább. Biztosan nem szeretne ilyen fájlokat elveszíteni, ezért figyelmesen olvassa el ezt a bejegyzést, és minden szükséges lépést tegyen meg, hogy elkerülhesse a ransomware vírusok rendszerbe jutását.

Mikor a .micro fájlkiterjesztés vírus a rendszerbe kerül, azonnal átvizsgálja a tárolt fájlokat. A következő típusú fájlokat titkosítja, majd .micro-ra módosítja kiterjesztésüket: .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3. A fájlok titkosításához az AES 256 bites algoritmust használja, amelyet külső programmal aligha lehet feltörni. A felhasználók ezért egyáltalán nem tudnak hozzáférni a fertőzött fájlokhoz. Megnyitáskor üzenetet kapnak a .micro vírustól, amely tájékoztatja őket, hogy bitcoinban kifizetendő váltságdíj fejében kaphatják meg azt a kulcsot, amellyel megszüntethetik a titkosítást. Ha ma bitcoint szeretne venni, azt látná, hogy egyetlen egy darab több mint 113 000 forintba kerül. Akármennyire is hajlik a váltságdíj kifizetésére, ne tegye meg! A legtöbb áldozat nem kapta meg a visszafejtéshez szükséges kódot. Ha most vette észre a rendszerbe a .micro fájlkiterjesztés vírust, azonnal bontsa a számítógép internetkapcsolatát, hogy a lehető legkevesebb fájl vesszen el. Ezt követően futtasson teljes rendszervizsgálatot a FortectIntego legújabb változatával, és távolítson el vele a kártékony fájlokat. Végül pedig állítsa vissza a korábban elkészített biztonsági mentéseket. Ha nem rendelkezik mentésekkel, megpróbálhatja visszafejteni a titkosítást a következő programokkal: Photorec, R-studio.

Hogyan védhetem meg magamat a .micro vírussal szemben?

A .micro fájlkiterjesztés ransomware e-mailes csatolmányként juthat a rendszerbe. Ezek az e-mailek jellemzően azt próbálják elhitetni az áldozatokkal, hogy megbízható vállalattól származnak, és nagy leárazást vagy hasonló értéket kínálnak. Sajnos valójában egyáltalán nem erről van szó. Ezek az e-mailek néha személyes adatokra pályáznak, néha pedig ilyen zsarolóvírusokat terjesztenek. Mit tehet, hogy megvédje magát? Mindenképpen használjon naprakész antispyware programot! Az ismeretlen feladóktól származó e-maileket pedig alaposan ellenőrizze. Figyeljen a feladóra, az e-mail szövegére és a csatolt fájl nevére is. Ha bármi gyanúsat lát, törölje a levelet. Figyeljen az olyan becsapós hirdetésekre is, amelyek frissítéseket ajánlanak például a Java vagy a Flash Player programhoz. Az esetek többségében ezek is malware-eket terjesztenek. Összességében tehát nem kifejezetten nehéz elkerülni a .micro fájlkiterjesztés vírust. Csak figyelmesen kell használnia a számítógépet, és mindig egy lépéssel a vírusok előtt kell járnia.

A .micro fájlkiterjesztés vírus eltávolítása:

Ha számítógépét megfertőzte a .micro fájlkiterjesztés vírus, ezért nem tudja megnyitni a fájlokat, cselekednie kell, mert komoly fertőzéssel áll szemben. Egyáltalán NEM szabad a vírust a számítógépen tartani, mert a később létrehozott fájlokat is titkosítani fogja. Csatlakoztassa le a számítógépet az internetről, amint észreveszi a .micro fájlkiterjesztés vírust. Ezt követően futtasson teljes rendszervizsgálatot egy antispyware programmal, és távolítsa el az észlelt kártevőket. A rendszer megtisztítása után próbálja meg visszaállítani a fájlokat. Ahogyan már említettük is, ha nincsenek biztonsági másolatai, sajnos nagy valószínűséggel örökre elvesztette a fájlokat.

A .micro fájlkiterjesztés vírus eltávolításának részletes lépései a következők:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - .micro vírus

.micro eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: .micro törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (.micro) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

.micro eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden .micro elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt .micro, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken