Motious.com vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - 2017. márc frissítése

Eltávolítási Útmutató - Motious.com vírus

Mi az, hogy Motious.com vírus?

Mennyire veszélyes a Motious.com vírus?

A Motious.com vírus egy böngészőeltérítő, amely minden telepített böngészőben problémákat okozhat. A parazita módosíthatja a böngészők beállításait (például a kezdőlapokat), valamint szponzorált weboldalakat célzó átirányításokat indíthat. A szponzorált domainekre indított átirányításokkal megakadályozza a kényelmes böngészést. Megjelenhetnek különböző felugró ablakok és más online hirdetések is, amelyek mind rendkívül bosszantóak lehetnek azoknak, akiket nem érdekelnek a motorkerékpárok. Még ha ön kedveli is a motorokat, a Motious.com keresési találatok közé ágyazott hirdetéseit biztosan nem fogja.

Ahogyan talán már tudja is, a weboldal keresősávot tartalmaz, amely a Google Custom Search-től vesz át találatokat. Ez a funkció azonban egyáltalán nem olyan hasznos, mint amilyennek első hallásra tűnik. Ne feledje, hogy a böngészőeltérítő kereskedelmi eszköz, amely szponzorált hivatkozásokat jelenít meg a találatok között. Ezekkel a találatokkal a fejlesztők kattintás alapú bevételhez juthatnak, ha a felhasználó megnyitja őket. Ha nem szeretne malware-eket rejtő fertőző weboldalakra kerülni, ne használjon ilyen keresőmotorokat. Fontos, hogy mielőbb eltávolítsa a Motious.com vírust a rendszerből.

Az eltérítő működésének legfontosabb jellemzője, hogy harmadik felektől származó tartalmakat jelenít meg, amelyek veszélyes weboldalakra is mutathatnak. Talán már hallott a malvertising kifejezésről. A módszert zsarolóvírusok és trójai fertőzések is kihasználják a terjedéshez. A böngészőeltérítők szponzorált tartalmakra támaszkodnak. Ha a Motious.com a rendszerbe jut, módosítja a kezdőlapot, az alapértelmezett keresőt és az új fül tartalmát, és mindent megtesz, hogy rávegye a felhasználót a szponzorált linkek megnyitására. Ennek érdekében meg is figyeli az adott személyt, hogy adatokat gyűjthessen érdeklődési köreiről. Ha nem szeretne adathalász vagy malware-fertőzte weboldalra jutni, mielőbb lásson hozzá a Motious.com eltávolításához. Az eltávolítást halogató áldozatoknak újra kellett telepíteniük a Windows rendszert, ezért jobb, ha nem vár a dologgal.

A Motious.com vírus megjelenéseA Motious.com vírus módosítja a böngészők beállításait, átirányításokat indít saját vagy harmadik felek weboldalaira, valamint hirdetéseket jelenít meg.

A Motious.com vírus megfigyeléseit sokan nem tartják gyanúsnak. Azt azonban tudnia kell, hogy az olyan kijelentések, mint amilyet lentebb is olvashat, bizonyítják, hogy a weboldal gyakorlatilag kémkedést végez a rendszerben:

By using this website you accept the use of cookies for marketing purposes.

A „marketinges célú” kifejezés az jelenti, hogy a weboldal olyan adatokat gyűjthet be, mint a keresett kifejezések, az e-mail címek, az internetes keresések részletei és így tovább. Habár mindez személyes beazonosításra alkalmatlannak tekinthető, mégis komoly problémákhoz vezethet. Ha például ezek az információk csalók kezébe jutnak, elérhetik ön e-mailben, és valamilyen személyre szabott üzenettel próbálhatják meg átverni. Félrevezető felugró ablakok is megjelenhetnek kedvenc weboldalain. Hagyja figyelmen kívül az olyan webes értesítéseket, amelyek például iPhone-nyereményről és hasonlókról tájékoztatják.

Hogyan fertőzhet meg?

Ha a Motious.com átirányításai felbukkantak számítógépén, meg kell találnia a rendszerben a böngészőeltérítőt. Fontos, hogy fejlesztői a bundling nevű módszer segítségével terjesztik, melynek segítségével más programok mellékleteként juttathatják a rendszerbe. A Motious.com tehát valamilyen internetről származó ingyenes program telepítése után is megjelenhet. Új programok telepítése során mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza, mert sok esetben csak így kap lehetőséget az elérhető beállítások mindegyikének módosítására. A telepítőben így megjelennek a mellékelt letöltések, illetve azok az opciók, amelyek módosítanák a böngészők beállításait. Ezeket mind el kell utasítania. Ne feledje, hogy a quick/gyors és hasonló telepítési módok általában erre nem adnak lehetőséget. Ha a gyors telepítést választja, nemcsak a Motious.com vírus, hanem más potenciálisan kéretlen programok is a rendszerbe juthatnak.

A Motious.com vírus eltávolítása

A Motious.com kézi eltávolításához át kell fésülnie a rendszert, és a böngészőeltérítő minden komponensét törölnie kell a böngészőkből és más helyekről. Ezt csapatunk részletes útmutatója segítségével gond nélkül elvégezheti. Akármilyen tapasztaltnak is érzi magát, alaposnak kell lennie. Ha a potenciálisan kéretlen program egyes komponenseit a rendszerben hagyja, a számítógép újraindítása után a behatoló ismét fel fog bukkanni. Érdemes az automatikus eltávolítást választania, ha biztosra szeretne menni. A Motious.com automatikus eltávolításához egy antimalware program telepítése szükséges, amellyel teljes rendszervizsgálatot kell futtatnia.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Motious.com vírus

Motious.com eltávolítása Windows rendszerekből

El kell távolítania a Motious-t és a böngészőeltérítő további elemeit a rendszerből. Ellenőrizze az összes olyan programot, amely a Motious-szal egy napon került a rendszerbe, és távolítsa el azokat, amelyeket gyanúsnak vél.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Motious.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Motious.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Motious.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

A Motious.com böngészőeltérítő eltávolításához a program minden komponensétől meg kell szabadulnia. Ezt az alábbi lépésekkel teheti meg.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Motious.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Motious.com vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Motious.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Motious.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Nézze át a bővítmények listáját, keresse meg a Motious-t. Távolítsa el! Érdemes eltávolítania a további ismeretlen kiegészítőket is. Könnyen lehet, hogy a böngészőeltérítőhöz kötődnek, és kéretlen hirdetések megjelenítéséért felelnek.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Motious.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Motious.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Motious.com eltávolítása innen: Google Chrome

El kell távolítania a Motious bővítményt a Google Chrome-ból. Azt javasoljuk, hogy minden egyéb gyanús bővítményt is töröljön, majd állítsa alaphelyzetbe a böngésző beállításait.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Motious.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Motious.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Motious.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Motious.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Motious.com) eltávolításának befejezéshez Motious.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Motious.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken