msascuil.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

msascuil.exe

Msascuil.exe – A Microsoft Corporationhöz tartozó fájl

A Msascuil.exe egy ártalmatlan fájl, amelyet a Microsoft Corporation készített a Windows 10-hez. A fájlnév a Microsoft antivirus security center user interface logo rövidítése. Először a Redstone 1 frissítésben jelent meg, 2016-ban. A rendszer indításakor indul el. A Windows antivírus szoftverének (Windows Defender) ikonját jeleníti meg.

Habár az Msascuil.exe egy ártalmatlan fájl, sajnos kártékony programok is terjedhetnek ugyanezzel a névvel. Fontos, hogy a Microsoft fájl helye a C:\Program Files\Windows Defender mappában van. Ha más helyen látja, feltehetőleg malware-ről van szó, amely a megbízható fájl nevével próbálja elkerülni a feltűnést. 

Az Msascuil.exe eredetisége általában a következők alapján ellenőrizhető:

  1. A fájlt tároló mappa;
  2. A fájl mérete;
  3. Elindul-e úgy, mint egy szokványos program.

A malware-ek jellemzően a C:\Windows vagy C:\Windows\System32 mappákba kerülnek, az eredeti fájl viszont a C:\Program Files útvonalon található meg. Ha kétségei vannak a fájlt illetően, első lépésként ellenőrizze annak elérési útját. Ha kártékony programról van szó, mielőbb távolítsa el az Msascuil.exe fájlt.

Ha bizonytalan, ellenőrizheti az Msascuil.exe méretét is. Az eredeti fájl 483,840 és 631,808 bájt között mozog, a Windows verziójától függően. Fontos, hogy megnyitáskor nem jelenít meg ablakot.

Javasoljuk, hogy kövesse az alább 3 lépést, ha gyanús tevékenységeket tapasztal számítógépén. Ha biztos benne, hogy az Msascuil.exe kártékony, gyorsan eltávolíthatja. Ehhez érdemes a kiváló FortectIntego legújabb változatát használnia, mert a program is ellenőrzi, hogy tényleg kártékony fájlról van-e szó.

Azt azonban érdemes figyelembe vennie, hogy problémákhoz vezethet, ha ok nélkül távolítja el az Msascuil.exe fájlt. A Microsoft ügyfélszolgálata figyelmeztet, hogy a fájl a Windows Defender komponense, amely malware-ekkel és más veszélyes programokkal szembeni védelmet nyújt. A valódi fájl eltávolítása tehát veszélynek teheti ki a rendszert.

Malware-ek és más kéretlen programok rejtőzhetnek ingyenes alkalmazásokban

Ahogyan említettük is, az Msascuil.exe biztonságos fájl, a Windows 10 része. Ennek ellenére malware-ek is felhasználhatják a fájlnevet, akár korábbi Windows-változatokon is (pl. 8.1/8/7/Vista/XP). Általában kétes programok (pl. „rendszeroptimalizálók”, gyanús fájlkonvertálók) mellékleteként juthat be. 

Ha a programokat az ajánlott/recommended (vagy gyors/quick stb.) telepítési módban telepíti, gyakran nem kap lehetőséget a mellékelt kéretlen programok áttekintésére. Mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza tehát, és olvasson át minden lépést.

A megfelelő jelölésekkel el kell utasítania a potenciálisan kéretlen programok telepítését. A NoVirus.uk szakértői arra is felhívják a figyelmet, hogy egy megbízható antivírus szoftver valós idejű védelme automatikusan megakadályozhatja a malware-ek bejutását. 

Az Msascuil.exe vírus eltávolítása 

Mindenképpen ellenőrizze, hogy az Msascuil.exe tényleg kártékony-e, mielőtt eltávolítaná a rendszerből. Ha ártalmatlan fájlt töröl, számítógépét tényleges kártevőknek teheti ki. Érdemes tehát antivírus szoftver teljes rendszervizsgálatával meggyőződnie a fájl mibenlétéről.

Ha a program malware-t talál, távolítsa el vele. Az általunk ajánlott antivírus szoftverek: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Mindegyik szoftver átment szakértőink tesztjén, ajánlott szoftverek minden felhasználó számára. Néhány perc alatt megtisztítják a rendszert a malware-ektől, a spyware-ektől és más kártevőktől is.

Kérjük, NE próbálkozzon az Msascuil.exe manuális eltávolításával. A valódi fájl a Windows fontos része, törlésével kárt tehet a rendszerben, elengedhetetlen programok megfelelő működését akadályozhatja meg. Bízza a feladatot antivírus szoftverre vagy szakértőre.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken