Mystartsearch.com törlés

Eltávolítási Útmutató - Mystartsearch.com

Mi az, hogy Mystartsearch.com?

Mi az a Mystartsearch.com?

A Mystartsearch.com (avagy MyStart Search és Mystartsearch) egy kétes keresőmotor, amely a böngészőeltérítők közé sorolandó. Ennek oka, hogy különféle ingyenes programok opcionális mellékleteként terjed, és számos felhasználót meglepett azzal, hogy engedély nélkül jutott be böngészőikbe. A Mystartsearch.com első ránézésre átlagos keresőmotornak tűnhet, pedig egyértelműen akadályozza a böngészést. A program az Internet Explorer, a Google Chrome, a Mozilla Firefox és más böngészők kezdőlapjaként és alapértelmezett keresőmotorjaként is felbukkanhat. Ahogy már említettük is, megbízható keresőmotornak tűnhet, amely a keresődoboz mellett kedvenc weboldalakra mutató gombokat is megjelenít. Fontos azonban tudnia, hogy a weboldalt reklámok támogatják, így módosított találatokat jeleníthet meg, ráadásul átirányításokat is indíthat affiliate weboldalakra, lelassíthatja a rendszert, és egyéb problémákat is okozhat. Ne feledje: semmi sem garantálja, hogy csak biztonságos, fertőzésmentes weboldalakra irányít át!

Nemrégiben az is kiderült, hogy a felhasználók internetes tevékenységeit is megfigyelheti. Begyűjtheti olyan (személyes beazonosításra nem alkalmas) adatokat, mint az e-mail címek, a rendszer IP-címe, a meglátogatott weboldalak, stb. Érdemes tehát eltávolítani a keresőmotort és a böngészőket visszaállítani eredeti állapotukba. A Mystartsearch.com eltávolításához mi a FortectIntego legújabb változatát ajánljuk.

Mystartsearch.com

Hogyan juthat a rendszerbe a Mystartsearch.com?

Hasonlóan a delta-homes.com, BoBrowser és Omiga Plus programokhoz, a Mystartsearch.com is böngészőeltérítőnek és potenciálisan kéretlen programnak számít, mert harmadik felek segítségével terjed. Ezek a programok bizonyos ingyenes szoftverek (letöltéskezelők, PDF-készítők, videókonvertálók, és így tovább) telepítése után bukkanhatnak fel a rendszerben. Rengeteg ingyenes program próbálja rávenni a felhasználókat a mellékelt adware-ek és böngészőeltérítők telepítésére, arra számítva, hogy a felhasználók nem figyelnek oda a telepítésekre. Ne feledje tehát a telepítőben mindig a részletes (advanced, custom, stb.) telepítési módot választani és figyelemmel kísérni a teljes folyamatot. Ne fogadja el a telepítők által ajánlott ismeretlen programok, például böngészős kiegészítők, eszköztárak, bővítmények telepítését! Ha a Mystartsearch.com átirányításai már megjelentek számítógépén, kövesse az alábbi útmutatót.

Hogyan távolítható el a Mystartsearch.com vírus?

A Mystartsearch.com egy kétes keresőmotor, amely számos probléma forrása lehet. Ha nem szeretne további potenciálisan kéretlen programokat, adware-eket vagy akár vírusokat is a rendszerben látni, távolítsa el ezt az adware-et! Ehhez használhat egy megbízható antispyware programot, vagy nekiláthat a feladatnak kézzel is. Mivel a Mystartsearch.com számos regisztrációs bejegyzést is készít, tanácsos inkább az automatikus módszerrel megszabadulni tőle.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK)

Kérdés: Észrevettem, hogy a szokásos kezdőlapom helyett most a Mystartsearch.com jelenik meg. Természetesen nem én állítottam át. Sőt, állandóan átirányítódok a mystartsearch oldalaira. Ez valamilyen malware? Aggódnom kellene?

Válasz: Ez a bizonyos tulajdonság az egyik oka, amiért a Mystartsearch.com potenciálisan kéretlen programnak számít, tehát az, hogy titokban jut a számítógépekbe. Fontos tudnod, hogy lehetőséged van megakadályozni a bejutását, ha ingyenes program mellékleteként érkezik: csak válaszd az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot a telepítések kezdetekor. Ebben az esetben pedig azt tanácsoljuk, hogy kövesd a lenti eltávolítási útmutatót, így megszabadulhatsz a kéretlen böngészőeltérítőtől.

Kérdés: Hogyan lehet eltávolítani a Mystartsearch kezdőlapot a böngészőmből, és hogyan lehet elkerülni a www.mystartsearch.com-os átirányításokat? Már visszaállítottam mindent, de nem segít.

Válasz: A www.mystartsearch.com böngészőeltérítő eltávolítása nem egyszerű feladat. Nem véletlenül ez a nevük, apró programokat telepítenek, amelyek módosítják a böngészők beállításait, és úgy beépítik magukat, hogy gyakran rendkívül nehéz tőlük megszabadulni. Az eltávolítás egyetlen megbízható módja, hogy telepíted a már említett antispyware programok valamelyikét, például: FortectIntego”] Követheted a lenti útmutatót is.

Kérdés: Egyik napról a másikra a www.mystartsearch.com oldalra változott a kezdőlapom és a keresőmotorom. Nem lett volna baj, mert jó keresőnek tűnt, de a találatok nagyon-nagyon gyanúsnak tűnek… A megnyitott weboldalak teljesen másmilyenek, mint amiket eddig látogattam. Hogyan lehet leggyorsabban eltávolítani ezt a keresőt és visszatérni a régihez?

Válasz: Igazán pontos megfigyelés, a mystartsearch.com-on átküldött keresések kevésbé megbízható találatokat jelenítenek meg, többnyire affiliate linkeket. Ez pedig azt jelenti, hogy akár veszélyes weboldalakra is kerülhetsz. Ha ezt nem szeretnéd, alaposan olvasd el, majd kövesd a lenti lépéseket.

Kérdés: Újraindítottam a számítógépemet egy új program telepítése után, és minden oké is lenne… De megnyitottam a böngészőt, és most új kezdőlapom van, a mystartsearch.com, ami ráadásul a keresőm helyét is átvette. Törölném, de állandóan visszajut. Hogyan tudom törölni? Segítsetek!

Válasz: A „bundling” nevű terjesztési módszer áldozata lettél. Egy olyan programot töltöttél le, aminek a telepítőjébe kéretlen szoftvert rejtettek, de nem vetted észre az elutasítás lehetőségét (mindig olvasd át a telepítőket). Ha titokban ilyen program jut a rendszerbe, az azért történik meg, mert figyelmetlen voltál. Az eltávolítás sajnos egyedül nem túl egyszerű, válaszd inkább az erre kitalált programot, például a FortectIntego”] legújabb változatát.

Kérdés: Segítség! Állandóan a mystartsearch nevű weboldalra kerülük! Szerintem azért van, mert a böngészőm most ezzel az oldallal keres. Pedig nem is állítottam át! Veszélyes oldal ez? Mit tegyek?

Válasz: Igen, biztosan köze van a két dolognak egymáshoz. Habár a weboldal inkább bosszantó, mint veszélyes, mégis érdemes megbízhatóbb keresőket használni, ezt pedig eltávolítani, méghozzá minél előbb. A kéretlen programok eltávolításának leggyorsabb módja, hogy egy erre szakosodott programot használsz.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Mystartsearch.com

Mystartsearch.com eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Mystartsearch.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Mystartsearch.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Mystartsearch.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Mystartsearch.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Mystartsearch.com eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Mystartsearch.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Mystartsearch.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Mystartsearch.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Mystartsearch.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Mystartsearch.com eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Mystartsearch.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Mystartsearch.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Mystartsearch.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Mystartsearch.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Mystartsearch.com) eltávolításának befejezéshez Mystartsearch.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Mystartsearch.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken