NewTab hirdetések eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. nov)

Eltávolítási Útmutató - NewTab hirdetések

Mi az, hogy NewTab hirdetések?

A New Tab hirdetések továbbra is felbukkanhatnak

Illusztráció a NewTab adware-ről

A New Tab hirdetések gyanús szándékú böngészős kiegészítők telepítését ajánlják fel. Az új formát öltő adware már 2013 óta terjed az interneten. Itt-ott még most is felbukkan.

Ezt a potenciálisan kéretlen programot leginkább affiliate marketingre használják. Ez azt jelenti, hogy rendkívül sok hirdetést jeleníthet meg, amelyek különböző ajánlatokról, akciókról, kuponokról és hasonlókról tájékoztathatnak. Ha a felhasználó megnyit egy ilyen hirdetést, a fejlesztők pénzt kapnak. A gond az, hogy ezek a kattintások problémákat okozhatnak.

A New Tab hirdetései gyanús weboldalakat nyithatnak meg, amelyek nemcsak reklámokat tartalmazhatnak, hanem kockázatos programokat, például adware-eket vagy böngészőeltérítőket is. Fontos tudnia, hogy a malvertising a ransomware-ek egyik legnépszerűbb terjesztési módszere is. Ha tehát adware jut a rendszerbe, nagyobb valószínűséggel jelenhet meg a képernyőn malware-t rejtő hirdetés.

Ha ön is ezeket a hirdetéseket látja, azt javasoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert a kiváló FortectIntego segítségével vagy más jól ismert antimalware/antispyware programmal. Egy ilyen biztonsági program el fogja távolítani a New Tab vírust és a Firefoxba, Chrome-ba stb. jutott más potenciálisan kéretlen programokat is.

Kép a NewTab hirdetéseirőlA NewTab hirdetéseit adware program okozza, amely freeware vagy shareware mellékleteként juthatott a rendszerbe.

A NewTab hirdetések rendkívül tolakodó formákban jelenhetnek meg, például felugró ablakként, reklámsávként, szövegközi hirdetésként vagy teljes képernyős reklámként – nagyon megnehezíthetik a böngészést. Arról nem is beszélve, hogy lelassíthatják a számítógépet és sebezhető pontot jelenthetnek. Ahogyan már említettük is, a NewTab átirányításai veszélyes weboldalakra vezethetnek, ahonnan fertőzések juthatnak be vagy csalásokkal próbálkozhatnak.

Az adware-ek többek között érdeklődési körökön alapuló hirdetésekkel is vadásznak a kattintásokra. Ehhez tracking cookie-k segítségével megfigyelik a felhasználó online tevékenységeit. Begyűjthetik a keresett kifejezéseket, a meglátogatott weboldalak listáját, a begépelt adatokat, a kattintásokat, az IP-címeket, az e-mail címeket és a számítógép megközelítőleges helyét is. Az adatokat affiliate marketinges célokra is felhasználhatják,

megoszthatják vagy eladhatják, és ezek következménye spam e-mailek egész áradata is lehet. Fontos tehát, hogy mielőbb eltávolítsa a NewTab adware-t.

A potenciálisan kéretlen program terjesztése

A NewTab különböző freeware és shareware programok mellékleteként terjed, azok telepítőivel jut a rendszerbe. Tartsa észben, hogy az internetről beszerzett ingyenes programok telepítése nem veszélytelen. Megbízható letöltési forrásokat kell választania és oda kell figyelnie a telepítési folyamatokra.

A kéretlen programok akkor juthatnak be, ha az egyszerű/basic vagy ajánlott/recommended vagy más hasonló nevű telepítési módot választja, mert ezek általában nem tájékoztatnak a mellékletekről. Fontos tehát, hogy mindig az egyéni/custom (haladó/advanced stb.) telepítést válassza és alaposan szemügyre vegye a telepítő lépéseit.

Ha további programok, bővítmények, eszköztárak stb. telepítésére vonatkozó ajánlatokat lát, utasítsa el őket, mielőtt a „Next” gombra kattint. Ha már telepítette a New Tab vírust, az alábbi lépéseket követve mielőbb távolítsa el.

A NewTab eltávolításának lehetőségei

A NewTab vírust kézzel sem nehéz eltávolítani. Csapatunk lépésről lépésre vezető útmutatót készített, amely végigvezeti a folyamaton. A feladat az adware megtalálása és törlése, valamint annak ellenőrzése, hogy a rendszerbe és a böngészőkbe jutottak-e további gyanús programok.

Ha inkább nem szeretne a NewTab kézi eltávolításával bajlódni, más lehetőség is van. Törölheti a vírust automatizált módszerrel. Ehhez csak telepítse az egyik lenti ajánlott programot.

Telepítés után frissítse a szoftvert, mert egy naprakész eszköz sokkal biztosabban tudja azonosítani és eltávolítani az adware-hez kötődő komponenseket. A szoftver frissítése után futtasson teljes rendszervizsgálatot, hogy megszabadulhasson a New Tab hirdetésektől.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - NewTab hirdetések

NewTab eltávolítása Windows rendszerekből

A Windows helyreállításához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) NewTab szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) NewTab bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

NewTab eltávolítása Mac OS X rendszerből

A New Tab Mac-ről való eltávolításához kövesse az alábbi lépéseket.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (NewTab) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

NewTab eltávolítása innen: Microsoft Edge

Az alábbi lépésekkel helyreállíthatja a Microsoft Edge böngészőt.

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a NewTab továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

NewTab eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

A bosszantó hirdetéseket feltehetőleg böngészős kiegészítő okozza, amely titokban épülhetett a Mozilla Firefox-ba. Töröljön minden gyanús elemet

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) NewTab elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) NewTab eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

NewTab eltávolítása innen: Google Chrome

A NewTab vírus további bővítményeket telepíthet. Minden gyanús elemet el kell távolítania a Google Chrome-ból.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) NewTab bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) NewTab eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

NewTab eltávolítása innen: Safari

A következő lépésekkel helyreállíthatja a Safari böngészőt.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen NewTab vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (NewTab) eltávolításának befejezéshez NewTab gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (NewTab) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken