Nova.Rambler.ru vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. okt)

Eltávolítási Útmutató - Nova.Rambler.ru vírus

Mi az, hogy Nova.Rambler.ru vírus?

Nova.Rambler.ru vírus: legfontosabb tudnivalók és eltávolítási lépések

Nova.Rambler.ru virus

A Nova.Rambler.ru vírus (más néven Rambler Search) számos funkcióit kínáló megbízható keresőmotornak próbál látszódni. Főoldalán játékokat, híreket, horoszkópokat és hasonló információkat kínál.

Ne dőljön be a látványos külsőnek és a jól megválasztott képeknek, a Nova.Rambler.ru a böngészőeltérítők közé tartozik. Ha még nem hallott a böngészőeltérítőkről, tudnia kell, hogy ezek a programok nem megbízhatók.

Röviden olyan szoftverekről van szó, amelyek módosított keresési találatokat jelenítenek meg, és kétes weboldalakra irányítják át a felhasználókat. Mindennek az egyik fő oka az, hogy a partnereihez tartozó weboldalakat próbálja népszerűsíteni, mert fejlesztői ezért cserébe pénzt kapnak. A Nova.Rambler.ru átirányításai azonban kártékony weboldalakra is vezethetnek.

Az informatikai szakértők abban is biztosak, hogy ezeket az eltérítőket illegális módszerekkel terjesztik. Ha az ön böngészőjében is felbukkant ez a keresőmotor, a böngésző „eltérítés” áldozata. Nem számít, hogy mennyire tetszetős is a weboldal külseje, azt javasoljuk, hogy távolítsa el a Nova.Rambler.ru-t.

Ezt megteheti a gyakran ajánlott ReimageIntego legújabb verziójával, vagy más megbízható antispyware programmal – csak ne felejtse el frissíteni telepítés után! Emellett a bejegyzésünk végén található kézi eltávolítási útmutató segítségével is eltávolíthatja a Nova.Rambler.ru-t a Chrome-ból és más böngészőkből.

A Nova Rambler felületeA Nova.Rambler.ru vírus főoldala látványos képekkel próbálja elcsábítani a felhasználókat

Ahogyan ezt már említettük is, a http://nova.rambler.ru átirányításai és az egyéb kéretlen tevékenységek arra szolgálnak, hogy megadott weboldalak látogatottságát növeljék. Ez márpedig illegális tevékenység, különösen akkor, ha a hirdetők szándékai nem kifejezetten ártalmatlanok. Fontos, hogy ez a potenciálisan kéretlen program sokmindent megjeleníthet.

A megbízható találatok közé szponzorált hivatkozásokat illeszthet, valamint félrevezető hirdetések és állítólagos szoftverfrissítésekre figyelmeztető értesítések is felbukkanhatnak. Tartsa észben, hogy ezeket az „ajánlatokat” el kell kerülnie, mert a legtöbbjük malware-eket terjeszt.

Mielőtt beletörődne, hogy a Nova.Rambler.ru kezdőlappá vált, érdemes elolvasnia a weboldalhoz tartozó adatkezelési nyilatkozatot. Az adatkezelési nyilatkozatokat persze általában senki sem olvassa el, unalmasnak tűnnek.

Ezek a dokumentumok, valamint a felhasználási feltételek azonban értékes információkat tartalmaznak az adott szoftver működésére vonatkozóan. Ebben az esetben a legfontosabb az, hogy a Rambler Search szponzorált tartalmak megjelenítése érdekében személyes adatokat gyűjt. Arról azonban egy szót sem ejt, hogy hogyan biztosítja ezek védelmét.

Fontos tehát, hogy a begyűjtött adatokat ismeretlenekkel oszthatják meg. Az internetes adatbiztonság fontos ügy, a felhasználók azonban hajlamosak félvállról venni. Ha meg szeretné védeni e-mail címét, bejelentkezési adatait és hasonló információit, el kell távolítania a Nova.Rambler.ru-t.

Hogyan juthat a rendszerbe?

Hallott már a bundling nevű módszerről? Ez a széles körben alkalmazott módszer továbbra is hatékonynak bizonyul, a felhasználók ugyanis nem olvassák át a telepítőkben megjelenő információkat. Ennek következtében akaratlanul telepítik a letöltött programokhoz mellékelt adware-eket, böngészőeltérítőket, eszköztárakat, bővítményeket stb.

Fontos, hogy mindez még a Skype és az Adobe Flash Player esetében is igaz. Utóbbi népszerűsége egyébként folyamatosan csorbul a szüntelenül felbukkanó biztonsági rések miatt. Arról nem is beszélve, hogy az alkalmazás nevét számtalan kártevő használja álcaként.

A legfontosabb tudnivaló az, hogy akár jól ismert, akár teljesen új programot is töltött le, a telepítőben mindig a részletes telepítési módot kell választania. Sok esetben ugyanis csak így jelennek meg a mellékletek, és csak így utasíthatja el azok telepítését. Legyen körültekintő, és a jövőben elkerülheti a Nova.Rambler.ru-t.

Hogyan távolítható el a Nova.Rambler.com?

A böngészőeltérítőktől két módon szabadulhat meg: antispyware szoftver segítségével vagy anélkül. Nem egy közvetlen veszélyt jelentő kártékony vírusról van szó, ezért a kézi eltávolítást is választhatja. Ha azonban ezen a téren még nem tapasztalt, inkább bízza a Nova.Rambler.ru eltávolítását egy antispyware programra.

Egy ilyen program automatikusan azonosítja és eltávolítja a behatolóhoz tartozó komponenseket, valamint a jövőben is védelmet nyújt a rendszernek. Ha úgy érzi, hogy meg tud birkózni a vírus kézi eltávolításával, akkor is azt javasoljuk, hogy az extra védelem érdekében kombinálja a kézi eltávolítást az automatikus módszerrel is.

A Nova.Rambler.ru vírust az alábbi útmutató segítségével távolíthatja el. Állítson helyre minden böngészőt – akkor is, ha a behatoló látszólag érintetlenül hagyta őket.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Nova.Rambler.ru vírus

Nova.Rambler.ru eltávolítása Windows rendszerekből

Az eltérítő kézi eltávolításához minden olyan komponenst törölnie kell, melynek a fejlesztője a Rambler. Érdemes eltávolítania minden egyéb olyan programot is, amely mostanában került a rendszerbe, de nem szándékosan telepítette.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Nova.Rambler.ru szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Nova.Rambler.ru bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Nova.Rambler.ru eltávolítása Mac OS X rendszerből

A Rambler Search eltávolításához a Mac OS X midnen kétes bejegyzését törölnie kell. Távolítsa el a fejlesztő minden programját, beleértve a Nova.Rambler.com-ot is.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Nova.Rambler.ru) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Nova.Rambler.ru vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

A Microsoft Edge felhasználóinak további lépésekre is szükségük lehet: az eltérítőhöz tartozó regisztrációs bejegyzéseket is el kell távolítaniuk.

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Nova.Rambler.ru továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Nova.Rambler.ru eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Nova.Rambler.ru elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Nova.Rambler.ru eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Nova.Rambler.ru eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Nova.Rambler.ru bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Nova.Rambler.ru eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Nova.Rambler.ru eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Nova.Rambler.ru vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Nova.Rambler.ru) eltávolításának befejezéshez Nova.Rambler.ru gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Nova.Rambler.ru) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken