.onion vírus eltávolítása (Visszafejtési lépések is) - ingyenes útmutató

Eltávolítási Útmutató - .onion vírus

Mi az, hogy .onion fájlkiterjesztés vírus?

Mit kell tudni az .onion fájlkiterjesztés vírusról?

.onion file extension virus

Az .onion kiterjesztés vírus a feltételezések szerint a Dharma ransomware új változata. A ransomware-család 2016. novemberében bukkant fel, és azóta többször is frissült. A malware-kutatók nemrég észlelték az új vírust, és gyorsan a ransomware-családhoz kapcsolták. Egyelőre még vizsgálat alatt áll, de jobb, ha már most tudja, hogy újabb fertőzés leselkedik az interneten.

A ransomware-családról tudni, hogy számos fájltípust titkosít, de nem minden próbálkozás járt sikerrel. A Dharma egyes változatai visszafejthetők, az áldozatok fizetés nélkül visszakaphatják az adatokat. Az új parazita .onion kiterjesztést illeszt a titkosított fájlokhoz. Egyelőre nem tudni, hogy ezúttal is visszafejthetők-e az adatok.

Az új verziók általában javításokkal érkeznek, a fejlesztők feltehetően megoldották a problémákat, erősebb vírust készítettek. Ha az ön számítógépébe is bejutott a fertőzés, fontos, hogy először ne az adatmentésre koncentráljon. A legfontosabb feladat az .onion vírus eltávolítása, hogy megvédhesse az adatokat. Ehhez mi a kiváló FortectIntego telepítését ajánljuk.

Minden fájltitkosító vírus célja ugyanaz: hogy pénzt zsarolhasson ki az áldozatokból. Az .onion malware is zsarolással folytatja az elődök munkáját. A támadók azt ígérik, hogy a pénzért cserébe elküldik a fájlok visszafejtésére szolgáló szoftvert. Akármekkora összegű bitcoint is hajlandó kifizetni, fontos tudnia, hogy a tervek fizetés után dugába dőlhetnek.

Előfordulhat, hogy a támadók egyszerűen lelépnek a pénzzel, nem küldenek visszafejtőt, hiszen semmi sem kötelezi őket, hogy tartsák a szavukat. Azt javasoljuk tehát, hogy az .onion eltávolítására koncentráljon és keressen más adatmentési módszert. A Dharma korábbi változatai visszafejthetők, van esély, hogy az új verzió sem különb.

Kép az .onion fájlkiterjesztés vírusrólAz .onion fájlkiterjesztés vírus a Dharma zsarolóvírusok új változata.

Hogyan fertőzhet meg a Dharma ransomware?

A Dharma új változata a feltételezések szerint ugyanúgy terjed, mint az elődök: fertőző e-mailes csatolmányként. A támadók különböző szervezetek, vállalatok stb. képviselőinek adhatják ki magukat, és számos ürügyet kitalálhatnak, amelyekkel a csatolmány megnyitására próbálják rávenni a címzettet. Első ránézésre nehéz lehet azonosítani az átveréseket, gyakran aláírásokat és képeket is felhasználnak.

Ha olyan hivatalosnak tűnő e-mailt kap, amelyre nem számított, legyen nagyon óvatos. Keressen helyesírási hibákat, ellenőrizze a feladó e-mail címét és gondoljon bele, hogy számíthatott-e ilyen levélre. Ha a levél gyanús, törölje. A csatolmány a rendszerbe juttathatja az .onion vírus vagy más malware-t. Ez a terjesztési módszer nagyon népszerű a támadók körében. Adatainak védelme érdekében ne hamarkodja el a csatolmányok megnyitását!

Hogyan távolítható el az .onion vírus?

Gyorsan kell cselekednie, ha ransomware jutott a rendszerbe. Ne üzleteljen a támadókkal, valószínűleg csak átvernék és hiába szponzorálná a későbbi vírusok elkészítését. Jobb, ha mielőbb hozzákezd az .onion vírus eltávolításához.

A fájltitkosító vírusok rendkívül veszélyes és összetett fertőzések, ezért professzionális biztonsági szoftvert kell használnia. Mi a következőket ajánljuk: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner és Malwarebytes. Ezek a programok mind azonosítani és törölni tudják a kártékony elemeket a rendszerből.

Előfordulhat, hogy az .onion megnehezíti az eltávolítási folyamatot. Az ilyen fertőzések gyakran blokkolják az antivírus/antimalware programokat. Ez azonban megkerülhető, ha „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódban indítja a számítógépet, és innen futtatja a biztonsági szoftvert.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - .onion vírus

.onion eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Ha nem tudja telepíteni vagy futtatni a választott antivírus programot, le kell tiltania a vírus működését. Kövesse az alábbi lépéseket, majd a választott szoftvert lefuttatva automatikusan eltávolíthatja a behatolót.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: .onion törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (.onion) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

.onion eltávolítása ezzel: System Restore

Ha az előbbi módszer nem segített, a következőkkel próbálkozzon:

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden .onion elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott .onion eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott .onion által titkosított fájlok visszaállítását:

Az .onion által titkosított fájlok visszaállítása a Data Recovery Pro segítségével

A szoftver sérült, törölt vagy titkosított fájlok visszaállítására készült. Sok ransomware-áldozatnak segített már, érdemes kipróbálnia.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott .onion zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Fájlok visszaállítása egyenként az Előző verziók funkcióval

Ha a Rendszer-visszaállítás funkció engedélyezve volt a vírus bejutása előtt, a következő lépésekkel elérheti a fájlok korábbi változatait.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

A .onion által titkosított fájlok visszaállítása a ShadowExplorer segítségével

Ha a malware nem törölte a rendszer árnyékmásolatait, ez a módszer a segítségére lehet. Használatának lépései az alábbiak:

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

.onion visszafejtő

Sajnos egyelőre nem érhető el ingyenes visszafejtő a vírushoz.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt .onion, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken