Onion vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - 2016. júl frissítése

Eltávolítási Útmutató - Onion vírus

Mi az, hogy Onion ransomware?

Mi az az Onion?

A biztonsági szakértők figyelmeztettek, hogy a CTB Locker új változata bukkant fel, melynek a neve Onion. Rendkívül veszélyes ransomware-ről van szó, amely az áldozatok pénzére pályázik, és elpusztíthatja a számítógépen tárolt személyes adatokat. Spame e-mailek ZIP mellékleteként terjed, és trójai vírus tölti le a számítógépre

Az Onion vírus titokban jut be, futtatható állományát a Temp mappába illeszti, és minden rendszerindításkor betöltődik. Fő célpontjai a PDF, XLS, PPT, DOC, TXT, JPEG és JS fájlok, amelyeket az RSA-21024 algoritmussal titkosít. A titkosítást követően a felhasználó MV_IN Files.txt vagy KK_IN YOUR DOCUMENTS.txt nevű fájlt talál minden titkosított adatot tartalmazó mappában – ezek az adatok pedig megnyithatatlanná váltak. Ez nagyon rossz élmény lesz minden áldozat számára, különösen akkor, ha létfontosságú adatokat tároltak a rendszerben, és nem készítettek biztonsági másolatokat. A ransomware fejlesztői kínálnak ugyan megoldást, de ez rendkívül drága. A felhasználóknak 3 bitcoint (körülbelül 200.000 forintot) kell fizetniük a visszafejtéshez szükséges kulcsért. A fizetést követően egyedi kódot kapnak, amelyet az Onion ransomware egyik felelősének kell elküldeni a [email protected](pont)com címre. A ransomware szerint ezt követően az áldozat megkapja a visszafejtési kódot, de ez valójában nagyon valószínűtlen. A zsarolóvírusok fejlesztői nem olyan személyek, akikben meg lehetne bízni, ezért nem lehet tudni, hogy a küldött kulcs tényleg segíteni fog-e. Habár az Onion vírus bizonyítékkén néhány fájlt visszafejt még fizetés előtt, de ez semmit sem jelent. Nem ajánlott kifizetni a váltságdíjat, mert ezzel támogatná a hackereket, jelentős összeget is kidobna az ablakon, és érzékeny adatokat osztana meg veszélyes bűnözőkkel (bankkártyaadatok). Mi azt javasoljuk, hogy ellenőrizze számítógépét a ReimageIntego nevű antispyware-rel vagy egy hasonlóan megbízható alternatívával, hogy eltávolíthassa a vírust. Ezt követően próbálja meg visszaállítani adatait az R-Studio vagy a Photorec segítségével.

Onion virus

Hogyan juthat a rendszerbe az Onion?

Az Onion egy nagyon veszélyes fertőzés, meggondolatlanság lenne azt hinni, hogy engedélyt kér a bejutáshoz. Mint minden más ransomware, expliot kitek segítségével, spam levelek csatolmányaként és illegális weboldalakon keresztül terjed. A legutóbbi malware-vizsgálatok alapján az Onion vírus a spam levelek módszerével ZIP fájlnak álcázott fájlként terjed. Ne dőljön be az ilyen e-maileknek, habár látszólag hivatalos levelek, például számlák, adóinformációk vagy hasonlók. Ha nem számított ilyen levélre, jobb, ha gondolkodás nélkül törli. Kerülje el az illegális weboldalakat is, és soha NE kattintson olyan felugró ablakokra, amelyek frissítéseket ajánlanak például a Java, a Flash Player vagy a Media Player szoftverhez. Ne dőljön be emellett az online ingyenes rendszervizsgálatokat ajánló hirdetéseknek sem. Ezek a vírusok terjesztésének leggyakoribb módszerei. Ha az Onion vírus már titkosította fájljait, a vírus törlése után biztonsági mentésekből vagy adatvisszaállító programokkal mentheti meg őket.

Hogyan távolítható el az Onion vírus?

A ransomware-fertőzések makacs vírusok, amelyeket kézzel aligha lehet eltávolítani. Ha tehát az Onion vírus az ön számítógépén is titkosította a dokumentumokat, fotókat, videókat és más személyes fájlokat, futtasson teljes rendszervizsgálatot a ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes segítségével és távolítsa el velük.

A titkosított adatok visszaállítását a R-Studio és Photorec segítségével kísérelheti meg. A rendszer helyreállítása után gondoljon az adatvesztés elkerüléseinek módszereire is. A biztonsági mentések a legjobb megoldást jelentik. Másolja a fájlokat külső merevlemezre, CD-kre, DVD-kre, vagy válasszon valamilyen online tárhelyet, például a Google Drive-ot, a Dropbox-ot vagy a Flickr-t.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Onion vírus

Onion eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Onion törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Onion) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Onion eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a ReimageIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Onion elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Onion, használjon megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken