Plusnetwork.com átirányító eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - 2017. aug frissítése

Eltávolítási Útmutató - Plusnetwork.com átirányító

Mi az, hogy Plusnetwork.com átirányító?

Használható webes keresésre a Plusnetwork.com?

Plusnetwork.com redirect

A Plusnetwork.com vírus megbízható keresőnek tűnhet, A weboldala valamilyen ingyenes program, például a CrossBrowser, a Messenger Plus!, vagy a Community Smartbar telepítése után kezdhet felbukkanni a böngészőkben. Mivel marketinges célokból ismeretlen weboldalakra irányíthatja át a böngészőket, a böngészőeltérítők közé soroljuk.

A legtöbb potenciálisan kéretlen programhoz hasonlóan ez is azt állítja magáról, hogy „megbízhatóbb keresési találatokkal” segíti felhasználóit. Nem szabad elfelejteni, hogy a Plusnetwork.com kereskedelmi weboldal, amelyet pénzszerzés céljából hoztak létre.

A fejlesztők kattintások után kapnak pénzt a hirdetett felektől, és ezeket a feleket egyáltalán nem ellenőrzik. Ha nem szeretne gyanús weboldalakra kerülni, amelyek akár malware-eket is terjeszthetnek, el kell távolítania az eltérítőt a számítógépről. Emellett fontos, hogy a domain személyes adatokat is megoszthat harmadik felekkel.

A személyes adatok megosztása pedig nemcsak a szakértőket, hanem a hétköznapi felhasználókat is érintő probléma. Emiatt is azt javasoljuk, hogy távolítsa el a Plusnetwork.com-ot a kiváló FortectIntego segítségével.

Plusnetwork.com vírusA Plusnetwork.com weboldala

A félrevezető keresőmotor együtt terjed a Messenger Plus! Community eszköztárral, amely különböző ingyenes programok, például letöltéskezelők telepítőiben bukkanhat fel. A telepítők alapértelmezésként mindig telepítik, ezért oda kell figyelnie a telepítési folyamatokra, ha el szeretné kerülni a Plus Network bejutását. Ha a rendszerbe jut, módosítja a kezdőlapot, az alapértelmezett keresőt és az új lapok tartalmát is.

Ez mindegyik telepített böngészőben megtörténhet, így a Google Chrome-ban, a Mozilla Firefoxban, az Internet Explorerben, és a Safariban is – az eszköztár és a kereső is támogatja az összes népszerű böngészőt. A kereső emellett megfigyeli a felhasználók böngészéssel kapcsolatos adatait, amjd azokat harmadik feleknek továbbítja. A felhasználói adatok az elmúlt évek során rendkívül értékessé váltak.

Azok harmadik felekkel történő megosztása azonban a személyes adatok engedély nélküli felhasználását jelentheti. Ezt nem szabad megengedni. A rosszindulatú harmadik felek például spam e-mailek terjesztésére és félrevezető hirdetések megjelenítésére is felhasználhatják a meglátogatott weboldalak listáját, a keresett kifejezéseket, a beírt adatokat, az IP-címeket, a kattintásokat, az e-mail címeket és más személyes beazonosításra alkalmatlan adatokat.

Ha tehát nem szeretné, hogy az átirányítások potenciálisan veszélyes weboldalakra juttassák, azt javasoljuk, hogy távolítsa el a Plusnetwork.com-ot az eszköztárral és az esetleges további komponenseivel együtt.

Hogyan fertőzhet meg az eltérítő?

Futólag már említettük a Plusnetwork.com terjedésének módját. A Messenger Plus! Community eszköztárhoz mellékelik. Utóbbi különböző freeware és shareware programok telepítőiben terjed „ajánlott” elemként. Ha tehát például bizonyos letöltéskezelőket, médialejátszókat vagy más ingyenes programokat telepít és nem figyel a telepítési folyamatra, könnyedén a rendszerbe engedheti a kéretlen programot is.

Ahhoz, hogy ezt elkerülhesse, a telepítőkben mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot kell választania, mert gyakran csak így lesz lehetősége a mellékletek elutasítására. Minden telepítést figyelmesen kövessen, és ne telepítse a gyanús elemeket, különösen akkor, ha már előre be vannak jelölve.

Reklámblokkoló szoftverének beállításait is érdemes lehet ellenőriznie. Személyes adatait minden bizonnyal mindenki jobban féltené, ha átolvasnák a használt weboldalak adatkezelési nyilatkozatait.

A Plusnetwork.com gyors eltávolítása

A Plusnetwork.com átirányításai szinte a semmiből is megjelenhetnek. Ez azt jelenti, hogy figyelmetlenül telepített valamilyen ingyenes programot, amely részt vesz az eltérítő terjesztésében. Terjeszti például a CrossBrowser és a Messenger Plus! is, ezeket mindenképpen kerülje el!

Akkor sem kell aggódnia, ha a Plusnetwork.com már bejutott, mert automatikus és manuális módszerrel is megszabadulhat tőle. Mi az automatikus módszert javasoljuk, hiszen olyan programmal van dolga, amely titokban próbál működni és engedély nélkül módosítja a böngészők beállításait, így az eltávolítását is minden bizonnyal megpróbálja megakadályozni.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Plusnetwork.com átirányító

Plusnetwork.com eltávolítása Windows rendszerekből

A Plusnetwork.com eltávolításához minden hozzá tartozó komponenstől meg kell szabadulnia. Ide tartozik a Messenger Plus! Community toolbar,a  CrossBrowse, a PlusNetwork és minden hasonló bejegyzés is.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Plusnetwork.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Plusnetwork.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Plusnetwork.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

A Plusnetwork.com vírus teljes eltávolításához törölnie kell a  CrossBrowsePlusNetwork, Messenger Plus! Community toolbar és hasonló nevű elemeket is. Mindegyiket távolítsa el Mac OS X rendszeréről.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Plusnetwork.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Plusnetwork.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Plusnetwork.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Plusnetwork.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Plusnetwork.com eltávolítása innen: Google Chrome

Ahhoz, hogy a Google Chrome-ot helyreállíthassa a Plusnetwork.com bejutását követően, minden gyanús bővítményt törölnie kell. Ha nem emlékszik, hogy valamelyiket telepítette volna, törölje.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Plusnetwork.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Plusnetwork.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Plusnetwork.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Plusnetwork.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Plusnetwork.com) eltávolításának befejezéshez Plusnetwork.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Plusnetwork.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken