Pokemon Go vírus eltávolítása (víruseltávolítási instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - Pokemon Go vírus

Mi az, hogy Pokémon Go vírus?

Mit kell tudnom a Pokémon Go letöltése előtt?

Mielőtt belekezdenénk a bejegyzésbe, ki szeretnénk emelni, hogy a Pokémon Go vírusnak semmi köze a világszerte egyre népszerűbb eredeti alkalmazáshoz. Bármilyen kártékony program megpróbálhatja kihasználni a szinte már függőséget okozó virtuális valóság alapú játék nevét. A Google Play malware-gyanú miatt mostanra már számos ilyen alkalmazást levett a piactérről. Amíg egy alkalmazás a toplistán szerepel, várható, hogy rosszindulatú másolatok is felbukkannak. Két gyanús programról már ki is derült, hogy potenciálisan rosszindulatú szándékkal készültek. Az „Install Pokemongo” és a „Guide & Cheats for Pokemon Go” alkalmazások jelentős összeget fizettettek ki a felhasználókkal a Pokécoinok, Pokélabdák és Lucky Eggek begyűjtésének segítéséért. A Google Play gyorsan reagált, ezek az alkalmazások már nem elérhetők. Mindazonáltal fontos, hogy ne dőljön be a rémhíreknek, nem minden Pokémon Góhoz kötődő alkalmazás veszélyes. A „Poké Radar” és a „Helper for Pokémon Go” például teljesen megbízható alkalmazások, amelyek sokat segíthetnek a játék során. Ha azonban véletlenül a játék kártékony változatát töltötte le, mielőbb el kell távolítania készülékéről. Ha Android-felhasználó, a FortectIntego mobil segítségével ellenőrizheti a letöltött alkalmazások eredetiségét, és a gyanús szoftvereket el is távolíthatja. Ha iOS rendszerét célozták meg, próbálja ki a Webroot SecureAnywhere AntiVirus szoftvert.

Leginkább az emeli a rosszindulatú Pokémon Go alkalmazások bejutásának valószínűségét, hogy a játék még nem érhető el minden országban, például Japánban, Kínában és Dél-Koreában sem. A türelmetlen felhasználók rákeresnek a még elérhetetlen játékra az alkalmazásboltban, ahol könnyedén a valódinak gondolhatnak egy rosszindulatú szoftvert. Semmi sem garantálja, hogy a számítógépes bűnözők nem fogják kihasználni az alkalmazás népszerűségét, hogy komolyabb fertőzéseket terjesszenek, például a Cerber vírust. Valójában már érkeztek is jelentések hasonló esetekről. Egy oroszországi iOS-felhasználó telefonját teljesen lezárta egy Pokémon Go látszatú vírus, és 40 eurót követelt a visszaállításért. Egyértelmű, hogy a cyberbűnözők egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják tőrbe csalni a felhasználókat, ezért nagyon óvatosnak kell lennie a telepített alkalmazásokkal. Ha ön is az áldozatok közé tartozik, mielőbb távolítsa el a szoftvert, ne hagyja, hogy a vírus átvegye az irányítást.

Hogyan kerülhetők el a fertőzött alkalmazások?

Segítenek tájékozódni a játék megbízhatóságáról a felhasználói értékelések. Egyértelmű jelei a gyanús és felesleges programoknak. Ha a kiszemelt alkalmazás gyenge értékeléseket kapott, és komoly kritikák érik, inkább ne töltse le, keressen egy alternatívát. Ha választott valamit, ellenőrizze az alkalmazás által igényelt hozzáférési jogokat is. Szakítsa meg a telepítést, ha gyanús elemet lát.

Hogyan távolítható el a Pokémon Go vírus a fertőzött eszközről?

Ahogyan már említettük is, a Pokémon Go vírus eltávolításához egy megfelelő antivírus szoftverre van szüksége. Mindenképpen olyat válasszon, amely kompatibilis eszközével, különben nem biztos, hogy teljes rendszervizsgálatot tud futtatni. Ha a gyanús program nem kártékony, az antívus szoftver nem biztos, hogy észleli. Ilyen esetben használja a készülék beépített alkalmazáseltávolítóját. A legfontosabb pedig az, hogy mindig figyeljen a lehetséges veszélyes programokra!

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken