Problem.437332391.js – mi ez? Törölnöm kellene?

Mit kell tudnom a Problem.437332391.js fájlról?

A Problem.437332391.js fájl JavaScript fájlok egy csoportjához tartozik, amelyek kliensoldali utasításokat hajthatnak végre bizonyos weboldalakon. A webfejlesztők számos célra használják a JavaScriptet, például a formázott dátumok automatikus megváltoztatásához, hivatkozott oldalakat tartalmazó új böngészős ablakok megnyitásához, szövegek vagy képek rámutatáskori megváltoztatásához és így tovább. A JavaScrip széles körű felhasználhatósága miatt nem ritka, hogy potenciálisan kéretlen programok, vírusok és férgek fejlesztői is visszaélnek vele.

Maga a Problem.437332391.js az egyik legagresszívabb, legelterjedtebb vírushoz tartozik. Ez a Locky vírus. A JavaScript viszonylag új megoldás a vírus terjesztésére. Először Word dokumentummal terjedt, amely látszólag számlainformációkat tartalmazott. A Word dokumentom makrókat tartalmazott, amelyek engedélyezve aktiválták a vírust.

A váltás JavaScript letöltőre meglehetősen kiszámítható lépése a Locky készítőinek. Ezek a fájlok jóval késebbek, és titkosításuk is egyszerűbb; az antivírusok így nehezebben észlelik őket. Lehetséges, hogy a JavaScript miatt a Lock a korábbinál is gyorsabban terjed. A .js fájl, hasonlóan a Word fájlhoz spam e-mailekkel terjed, és a fájlt tartalmazó ZIP archívum megnyitásakor lép működésbe. Ekkor a vírus átvizsgálja a rendszert. Ha az operációs rendszer orosz, akkor a vírus törli magát. Ha nem, megkezdi a titkosítási folyamatot. Ha tehát olyan e-mailbe botlik, amelyhez a Problem.437332391.js.t csatolták, semmiképp ne nyissa meg a ZIP fájlt, mert ezzel aktiválná a programkódot, amely letölti a Locky vírust a számítógépre. Mielőbb el kell távolítania a Problem.437332391.js-t, amíg nem késő! Ha viszont már megnyitott a fájlt, a vírus pedig titkosította dokumentumait, komolyabb feladattal kell megküzdenie: a Lucky vírus eltávolításával. Azt tanácsoljuk, hogy használjon megbízható antivírus szoftvert, például a RestoroIntego legújabb változatát.

Hogyan védhetem meg a számítógépet az ilyen fájloktól?

A legegyszerűbben úgy kerülheti el az ilyen kártékony programokat, hogy megfelelő óvintézkedéseket tesz. Mivel már tudja, hogy mire szolgál a Problem.437332391.js és azt is, hogy hogyan terjesztik, itt az ideje a megfelelő védelem kiépítésének. A legfontosabb lépés, hogy legyen óvatos az újonnan érkezett levelek megnyitásával, különösen a gyanús csatolmányok megnyitásával – főleg akkor, ha a feladó teljesen ismeretlen. Egy másik fontos lépés, hogy szerezzen be megbízható antivírus szoftvert, és a megfelelő védelem érdekében tartsa is naprakészen.

Hogyan távolítható el az Problem.437332391.js vírus?

A Problem.437332391.js eltávolítható kézzel, amennyiben még nem nyitotta meg, és a vírus nem lépett működésbe. Ha azonban a vírus már működik, akkor a Locky eltávolításával is foglalkoznia kell. Ez nem egyszerű feladat még az automatikus eltávolítással sem, hiszen rendkívül agresszív, akár az antivírus programot is letilthatja. A számítógép lecsatlakoztatása a hálózatról esetleg megoldhatja ezt a problémát. Ha további gondok adódnak, olvassa át másik bejegyzésünket, amelyben szakértőink által előkészített Locky vírus eltávolítás útmutatót talál.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken