Ransom32 vírus eltávolítása (víruseltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Ransom32 vírus

Mi az, hogy Ransom32 ransomware?

A Ransom32 ransomware vírus leírása:

A Ransom32 egy nagyon veszélyes vírus, mindent meg kell tennie az elkerülés érdekében. A fertőzést JavaScript programnyelven írták, új képviselője a vírusvilágnak. Nemcsak a Windows rendszerekre, hanem a Linux és Mac OS rendszerekre is veszélyt jelent. 22 megabájtos fájlról van szó, amely a felhasználó engedélye nélkül is beépülhet a rendszerbe. A program induláskor a következő mappába teszi magát:

C:\Users\User\AppData\Roaming\Chrome Browser

Ezt követően ChromeService nevű parancsikont illeszt a Start menübe. Az ikont megnyitva egy Chrome böngészőnek kinéző ablak jelenik meg, amely „meghúzza a ravaszt”: elindítja az NW.js szoftvercsomagot, titkosítva ezzel az áldozat minden személyes fájlját.

Információink szerint a következő mappák tartalmát nem érinti:

\winnt, \windows, \boot, \tmp, \temp, \recycle.bin, \programdata.

A Ransom32 a következő kiterjesztéssel rendelkező fájlokat fertőzheti meg és zárhatja le:

.jpg ,.jpeg,.tif ,.gif ,.png ,.bmp ,.3dm, .raw ,.max ,.accdb ,.db ,.dbf ,.mdb ,.pdb ,.sql,.wma ,.ra ,.avi ,.mov, .3g2, .mp4 ,.3gp ,.mpeg, .asf ,.asx,.pdf ,.xls and many many more.

Fontos, hogy a vírus titkosítja a fájlokat, így azok megnyithatatlanná válnak. A Ransom32 váltságdíjat követel, amelyet bitcoin valutában kell megfizetni – cserébe elméletileg elküldik a visszafejtéshez szükséges kulcsot. Nem tanácsos fizetni mert nagyon valószínűtlen, hogy tényleg visszaküldik a fájlokat. Gondoljon csak bele: pénzét is el szeretné veszíteni? A vírus már ígyis tönkretette a fájlokat! Ha az ön számítógépén is elérhetetlenné váltak a fájlok és megjelent a Ransom32 üzenete, AZONNAL hozzá kell látnia a vírus eltávolításához. Ehhez használja a SpyHunter legújabb változatát vagy más megbízható antispyware programot.

Érdekesség: A Ransom32 lehetővé teszi, hogy társuljunk a bűnszövetkezethez

Érdekes tulajdonsága van a Ransom32 ransomware vírusnak. Partneri kapcsolatba léphetünk a fejlesztőkkel. Bitcoin cím birtokában lehetővé teszi, hogy az áldozat maga is cyberbűnözővé váljon. A fertőzést az áldozat továbbterjesztheti, az ebből bejövő váltságdíjaknak pedig csak a 25%-át kéri el. Felháborító terjesztési módszer, amelyet csak a legkapzsibb emberek használnak ki.

Hogyan fertőzhet meg a Ransom32 vírus?

A Ransom32 vírus úgy terjed, mint a legtöbb más ransomware: fertőzött e-maileken keresztül. A vírus bejutásának elkerüléséhez a legfontosabb, hogy ne nyissa meg az ismeretlen feladóktól származó e-maileket, és ne töltse le az e-mailekhez csatolt fájlokat. A ransomware úgy működik, mint egy trójai vírus: biztonságos fájlnak látszódik, de a komponensei teljesen elpusztíthatják az adatokat. A vírust kártékony weboldalak is terjesztik, ezért kerülje el a kétes oldalakat is.

Ha kézzel szeretné eltávolítani a Ransom32 vírust, nyissa meg a 2. oldalt.

Hogyan távolítható el a vírus és szerezhetőek vissza a fájlok?

A ransomware kézzel is eltávolítható, de ha tapasztalatlan a számítógépek terén, inkább ne ezzel a módszerrel próbálkozzon. Nem biztos, hogy minden fertőző fájlt megtalálna, így tovább ronthatja a helyzetet. Ennek ellenére lentebb megtalálja az útmutatót, de azt tanácsoljuk, hogy inkább egy automatikusan működő malware-eltávolító programot használjon.

A fájlokat csak külső biztonsági mentésekből szerezheti vissza. Ha nem készített mentéseket, szinte lehetetlen a fájlok megmentése. Az alábbi visszafejtőprogramokkal azért megpróbálhatja megmenteni a fájlok egy részét:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Ransom32 vírus

Ransom32 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Ransom32 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Ransom32) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Ransom32 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Ransom32 elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Ransom32, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken