Razy 5.0 vírus eltávolítása (javított instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - Razy 5.0 vírus

Mi az, hogy Razy 5.0 ransomware vírus?

A Razy 5.0 vírus egy újabb pénzre éhes ransomware

Felbukkant a Razy 5.0 vírus, a Razy ransomware legújabb változata, amely Adobe dokumentum képében terjed. Ha az áldozat megpróbálkozik a fájl megnyitásával, a Razy 5.0 malware „Error on PDF file!” üzenetet jelenít meg, majd hozzálát az áldozat fájljainak titkosításához. Minden titkosított fájl neve véletlen karakterekre, kiterjesztésük pedig .razy-re módosul, nem nehéz tehát azonosítani a vírust. Hamarosan egy „Razy” fejlécű ablak is megjelenik, üzenete a következő:

Your computer files have been encrypted. Your photos, videos, documents, etc…
But, don’t worry! We have not deleted them, yet!
You have to pay 10€ PaySafeCard to get the decryption key.
Try anything funny and the computer has several safety measures to delete your files.
You have one chance to enter the PaySafeCard code! Be careful!

A vírus meglepő módon viszonylag kis összegű váltságdíjat követel; ez azonban nem teszi jóvá a tetteit, és ebben az esetben sem szabad elgondolkodnia a fizetésen. Úgy tűnik, hogy a Razy fejlesztői nem annyira kapzsik, mint társaik, de amíg van esély arra, hogy a malware-kutatók feltörhetik a titkosítást, egyáltalán ne vegye fontolóra a váltságdíj kifizetését. Ne dőljön be a vírus állításainak, miszerint törölni fogja a fájlokat, inkább mielőbb lásson hozzá a fertőzés eltávolításához. Ehhez mi a kiváló FortectIntego és SpyHunter 5Combo Cleaner szoftvereket ajánljuk. Ne próbálkozzon a Razy 5.0 kézi eltávolításával, mert ezzel a rendszer további sérülését kockáztatja. Jobb, ha egy malware-eltávolító szoftver automatikus eltávolítását választja, így biztosan megfelelő fájlokat fog eltávolítani, méghozzá alaposan.

Hogyan jut a rendszerbe a Razy 5.0 vírus?

Ahogyan már említettük is, a vírus biztonságosnak tűnő PDF fájl formájában terjed. A támadók megtévesztő, fontosnak tűnő e-maileket küldenek, amelyeket sokan gondolkodás nélkül meg is nyitnak. Legyen figyelmes, mert a kártékony e-mailek a vírusok terjesztésének egyik leghatékonyabb módját jelentik. Sokan továbbra is bedőlnek az ilyen megtévesztő leveleknek, és megnyitják a fertőző hivatkozásokat vagy fájlokat, a rendszerbe engedve ezzel a ransomware-t. Ahogyan említettük is, ha az áldozat megpróbálja megnyitni az Adobe Acrobat fájlt, a vírus „Error on PDF file!” üzenetet jelenít meg, és hozzákezd a titkosításhoz. Egy megfelelő antimalware programmal ez megakadályozható, ha tehát számítógépén nincs ilyen szoftver, mielőbb szerezzen be egyet.

Hogyan távolítható el a ransomware és állíthatók vissza a fájlok?

Ha ön is a Razy 5.0 ransomware vírus áldozata, el kell döntenie, hogy fizet-e, és ezzel támogatja-e a vírus készítőit, vagy sem. Persze mi nem fogjuk a fizetést tanácsolni, de ilyen kis összegű váltságdíj elenyészőnek tűnhet a fájlok értékéhez képest. Ha úgy dönt, hogy nem fizet, a fájlokat biztonsági mentésből visszaállíthatja. Először azonban el kell távolítania a Razy 5.0 vírust. Ehhez kövesse a bejegyzésünk alatt található lépéseket, és indítsa számítógépét Csökkentett módban.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Razy 5.0 vírus

Razy 5.0 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Razy 5.0 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Razy 5.0) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Razy 5.0 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Razy 5.0 elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Razy 5.0 eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Razy 5.0 által titkosított fájlok visszaállítását:

A Windows Korábbi verziók funkciója

A fájlok egyesével talán visszaállíthatók ezzel a funkcióval, ha a Rendszervisszaállítás már a fertőzés előtt engedélyezve volt. A lépések a következők:

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

A ShadowExplorer használata

Ha a vírus nem törölte az árnyékmásolatokat, a ShadowExplorer nagy valószínűséggel segíthet. A visszaállítás lépései:

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Razy 5.0, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken